12
Przy tej funkcji należy zawsze
używać dostarczonej pokrywki,
za wyjątkiem podgrzewania
schłodzonych zup, kiedy to pokrywka nie jest
potrzebna! Jeśli żywność jest pakowana w
taki sposób który uniemożliwia wykorzystanie
pokrywki, należy wykonać na opakowaniu
2-3 nacięcia, w celu redukcji ciśnienia,
wytwarzającego się podczas podgrzewania.
Uwalnianie ciśnienia
Plastikowa folia powinna zostać nacięta lub
nakłuta widelcem, aby uwolnić ciśnienie i
zapobiec pęknięciu z powodu gromadzenia się
pary podczas gotowania.
Waga netto musi mieścić się pomiędzy 250 -
600 g w przypadku korzystania z tej funkcji. W
innym przypadku należy skorzystać z funkcji w
trybie ręcznym, aby uzyskać najlepszy wynik.
Upewnić się, że kuchenka ma temperaturę
pokojową przed użyciem tej funkcji, aby
uzyskać najlepszy wynik.
6 INTELIGENTNA FUNKCJA
PODGRZEWANIA “Szósty Zmysł”
Funkcja ta służy do odgrzewania gotowych
potraw, zarówno mrożonych, schłodzonych
jak i w temperaturze pokojowej.
W tym celu należy ułożyć potrawę na
żaroodpornym talerzu lub naczyniu
przeznaczonym do kuchenek mikrofalowych.
1
2
3
1. Przekręcić pokrętło wielofunkcyjne na
pozycję “Auto”.
2. Nacisnąć przycisk “Auto”, aby wybrać żądaną
funkcję automatyczną.
3. Nacisnąć przycisk “Start”.
Ustawianie stopnia wypieczenia /
dogotowania
Podczas stosowania tej funkcji, mamy możliwość
indywidualnego wpływania na rezultat końcowy
dzięki opcji regulacji wypieczenia / dogotowania.
Funkcja ta umożliwia ustawianie wyższej lub
niższej temperatury końcowej bądź dłuższego lub
krótszego czasu. Zwykle najlepsze rezultaty daje
ustawienie standardowe.
Jeżeli danie zostało podgrzane do temperatury
uniemożliwiającej jego natychmiastowe
spożycie. Można to łatwo wyregulować, przed
ponownym użyciem tej funkcji.
W tym celu należy wybrać poziom Wysoki (Hi)
lub Niski (Low) za pomocą pokrętła +/-.
Jeśli wkładamy potrawę do lodówki lub
umieszczamy na talerzu w celu podgrzania,
kawałki o większej grubości lub gęstości należy
układać bliżej krawędzi talerza zaś cieńsze i
mniej gęste - na jego środku.
Zwiększa końcową
temperaturę.
Obniża końcową
temperaturę.
Uwaga:
Wypieczenie/dogotowanie można ustawić i
zmienić tylko podczas pierwszych 20 sekund
pracy, gdy na wyświetlaczu pojawia się
“ “.
Program nie może być przerwany, dopóki
jest wyświetlony napis “ “.
Program można przerwać, gdy jest
wyświetlany czas.
Cienkie plastry mięsa należy ułożyć jeden na
drugim lub częściowo nałożyć na
siebie.
Grubsze plastry mięsa i kiełbaski
powinny być ułożone ciasno obok siebie.
Czas dochodzenia
1-2 minuty czasu dochodzenia zawsze
polepszają wynik, zwłaszcza w przypadku
potraw mrożonych.
Nie używać przy tej funkcji.
+
-