12
F
Przy tej funkcji należy zawsze
używać dostarczonej pokrywki,
za wyjątkiem podgrzewania schłodzonych
zup, kiedy to pokrywka nie jest potrzebna!
Jeśli żywność jest pakowana w sposób, który
uniemożliwia użycie pokrywki, należy wykonać
na opakowaniu 2-3 nacięcia, aby uwolnić
nadmierne ciśnienie podczas podgrzewania.
Uwalnianie ciśnienia
Folia plastikowa powinna zostać nacięta lub
nakłuta widelcem w celu uwolnienia ciśnienia
i uniknięcia rozerwania w miarę wytwarzania
pary podczas gotowania.
Podczas korzystania z tej funkcji, ciężar
netto winien mieścić się w zakresie 250 - 600
g. Jeśli tak nie jest, to dla uzyskania najlepszych
rezultatów, należy użyć funkcji ręcznej.
Aby uzyskać najlepsze rezultaty, przed
użyciem tej funkcji należy upewnić się, czy
kuchenka ma temperaturę pokojową.
INTELIGENTNA FUNKCJA PODGRZEWANIA
“SZÓSTY ZMYSŁ”
Funkcja ta służy do podgrzewania
gotowych potraw, w postaci zamrożonej,
schłodzonej lub w temperaturze
pokojowej.
Należy ułożyć potrawę na żaroodpornym
talerzu, przeznaczonym do kuchenek
mikrofalowych.
1
2
3
1. Obrócić pokrętło wielofunkcyjne na pozycję
‘Auto’.
2. Nacisnąć przycisk ‘Auto’, aby wybrać żądaną
funkcję automatyczną.
3. Nacisnąć przycisk ‘Start’.
Regulacja wypieczenia/dogotowania
Podczas stosowania tej funkcji, mamy
możliwość indywidualnego wpływania
na rezultat końcowy dzięki opcji regulacji
wypieczenia/dogotowania. Opcja ta
umożliwia ustawianie wyższej lub niższej
temperatury, bądź dłuższego lub krótszego
czasu. Zwykle najlepsze rezultaty daje
ustawienie standardowe.
Jeżeli danie zostało podgrzane do temperatury
uniemożliwiającej jego natychmiastowe
spożycie, można to łatwo wyregulować, przed
ponownym użyciem tej funkcji
W tym celu należy wybrać poziom Wysoki (Hi)
lub Niski (Low) za pomocą pokrętła +/-.
Jeśli wkładamy posiłek do lodówki lub
umieszczamy na talerzu w celu podgrzania,
kawałki o większej grubości lub gęstości należy
układać bliżej krawędzi talerza zaś cieńsze i
mniej gęste - na jego środku.
Zwiększa końcową
temperaturę.
Obniża końcową
temperaturę.
Uwaga:
Wypieczenie/dogotowanie można ustawić i
zmienić tylko podczas pierwszych 20 sekund
pracy, gdy na wyświetlaczu pojawia się
“ “.
Programu nie należy przerywać gdy na
wyświetlaczu widoczne jest “ “.
Program można przerwać, gdy jest
wyświetlany czas.
Cienkie plastry mięsa należy ułożyć jeden na
drugim lub naprzemiennie.
Grubsze plastry mięsa i kiełbaski
powinny być ułożone ciasno
obok siebie.
Czas dochodzenia
Pozostawienie potrawy na 1 -2 minuty zawsze
poprawia rezultat końcowy, szczególnie w
przypadku potraw mrożonych.
Nie używać przy tej funkcji.
+
-