Whirlpool AKZ 144 NB Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

AKZ 144 KARTA OPISOWA URZĄDZENIA
PL
5019 310 53791
Pierwsze-Ostatnie... położenia półek
1. Panel sterowania
2. Wentylator chłodzący* (niewidoczny)
3. Górny element grzewczy (może być obniżony)
4. Oświetlenie piekarnika
5. Okrągły element grzewczy (niewidoczny)
6. Wentylator
7. Dolny element grzewczy (niewidoczny)
8. Zawiasy drzwiczek piekarnika
9. Drzwi piekarnika
*UWAGA.:
Wentylator chłodzący załącza się jedynie
wówczas, gdy piekarnik osiągnie określoną temperaturę.
Wentylator może w dalszym ciągu pracować, nawet po
wyłączeniu piekarnika, dla zapewnienia dostatecznego
chłodzenia.
AKCESORIA
Pokrętła wciskane-zwalniane
Aby uruchomić taki typ pokrętła, należy je wcisnąć do połowy.
Ustawić pokrętło na żądane położenie.
Gdy pieczenie jest zakończone, obrócić pokrętło z powrotem w położenie oznaczone
"0"
i
nacisnąć je ponownie, aby przywrócić początkowe ustawienie.
OPIS PODAJĄCY SPOSÓB UŻYWANIA PIEKARNIKA ZNAJDUJE SIĘ NA KARCIE
OPISOWEJ PROGRAMATORA.
TABELA FUNKCJI PIEKARNIKA
Symbol
funkcji
Funkcja
Nastawiona
temperatura /
poziom
Opis funkcji
(szczegóły podano w instrukcji obsługi)
0
PIEKARNIK
WYŁĄCZONY
--
OŚWIETLENIE
PIEKARNIKA
- Służy do załączenia oświetlenia piekarnika.
MLTF
(Podtrzymanie ciepła)
35C Służy do utrzymania stałej temperatury, 35°C lub 60°C.
STATYCZNA
200C
Służy do pieczenia na jednym poziomie piekarnika.
Podgrzewanie.
PIECZENIE CIAST
(Statyczna
+ wentylator)
175C
Służy do pieczenia na dwóch poziomach w tej samej
temperaturze.
WENTYLATOR
160C
Służy do pieczenia na więcej niż jednym poziomie,
w tej samej temperaturze.
TURBOWENTYLATOR
160C
Służy do pieczenia: dużych kawałków ciast
owocowych, nadziewanych jarzyn, potraw
zapiekanych, drobiu.
Grill
3 Służy do pieczenia małych kawałków mięsa, tostów itp....
TURBOGRILL
(Grill + Wentylator)
3 Służy do pieczenia dużych kawałków mięsa.
PROGRAM
P1 Służy do pieczenia pizzy, chleba i placków.
Pierwsze
Ostatnie
•Ruszt
Tacka do pieczenia
URUCHAMIANIE PIEKARNIKA
Gdy piekarnik zostanie podłączony do zasilania po raz pierwszy lub podłączony ponownie po
awarii zasilania,
na wyświetlaczu pojawi się " ".
Aby uruchomić piekarnik:
Ustawić
pokrętło 1
na
"0"
.
nacisnąć
przycisk 2
.
Na wyświetlaczu pokaże się "--:--".
1. Pokrętło wyboru: służy do wybrania funkcji piekarnika.
2. Przycisk służący do wybierania i zatwierdzania różnych operacji (uruchamia się po
jednorazowym wciśnięciu).
3. Pokrętło służące do ustawiania: aktualnej godziny, czasu pieczenia, godziny wyłączenia
pieczenia, temperatur, poziomów mocy i rodzaju pieczenia (Funkcja
P
).
1
2
3
TABELA PIECZENIA DLA FUNKCJI GRILL
TABELE PIECZENIA POTRAW
UWAGA: Gdy pieczenie jest wykonywane za pomocą funkcji z załączonym wentylatorem lub statycznej, zaleca się również
załączenie funkcji Przyrumieniania (poziom 1 do 3).
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(5 minut)
Poziom
(od dołu piekarnika)
Stopień
przyrumienieni
a
Czas pieczenia
(minuty)
Befsztyki z polędwicy X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Kiełbaski X 4 5 30 - 40
Kotlety wieprzowe X 4 5 25 - 35
RYBY X 4 5 30 - 40
Udka kurczaka X 4 5 35 - 40
Kebaby X 4 5 30 - 35
Żeberka X 4 5 20 - 35
Połówki kurczaka X 3 5 45 - 50
Połówki kurczaka - 3 5 45 - 55
Kurczak w całości - 3 5 60 - 70
Pieczeń
(wieprzowina, wołowina)
- 3 5 75 - 90
Kaczka - 2 5 80 - 90
Udziec z jagnięcia - 3 5 90 - 120
Pieczeń wołowa - 3 5 90 - 120
Pieczone ziemniaki - 3 5 40 - 50
Kotlety z miecznika - 3 5 35 - 45
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 minut)
Poziom
(od dołu piekarnika)
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(minuty)
Mięso
Jagnię
koźlę,
baranina
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Pieczeń
(cielęca, wieprzowa, wołowa)
(kg. 1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kurczak,
królik,
kaczka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Indyk (kg. 6) + poziom. 3
przyrumienianie
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gęś (2 Kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
RYBA (W CAŁOŚCI)
(1-2 kg)
Okoń, tuńczyk, łosoś, pstrąg
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
RYBA (KOTLETY)
(1 kg)
miecznik, tuńczyk,
łosoś, dorsz
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 minut)
Poziom
(od dołu piekarnika)
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(minuty)
Jarzyny
Nadziewana papryka
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Nadziewane pomidory
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Pieczone ziemniaki X 2 200 40 - 50
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 minut)
Poziom
(od dołu piekarnika)
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(minuty)
DESERY, CIASTA, ITP.
Ciasta drożdżowe (biszkopty)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Placki nadziewane
(z serem)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Ciasta owocowe
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Strudel z jabłkami
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Herbatniki
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Ciasto francuskie z kremem
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Placki pikantne
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Łazanki
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Placki z nadzieniem
owocowym
np. ananasy, brzoskwinie
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Bezy
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Paszteciki
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Suflety
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 144 NB Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla