IKEA OBI 127 S Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

OBI 127 KARTA OPISOWA URZĄDZENIA
PL
5019 610 54412
Pierwsze-Ostatnie...
położenia półek
1.Panel sterowania
2.Wentylator chłodzący* (niewidoczny)
3.Górny element grzewczy (może być obniżony)
4.Oświetlenie piekarnika
5.Okrągły element grzewczy (niewidoczny)
6.Wentylator
7.Dolny element grzewczy (niewidoczny)
8.Zawiasy drzwiczek piekarnika
9.Drzwi piekarnika
*UWAGA.:
Wentylator chłodzący załącza się jedynie wówczas,
gdy piekarnik osiągnie określoną temperaturę.
Wentylator może w dalszym ciągu pracować, nawet po wyłączeniu
piekarnika, dla zapewnienia dostatecznego chłodzenia.
AKCESORIA
Ruszt
Panele katalityczne
Taca do pieczenia
Taca do ociekania
OPIS PODAJĄCY SPOSÓB UŻYWANIA PIEKARNIKA ZNAJDUJE SIĘ NA KARCIE OPISOWEJ
PROGRAMATORA.
TABELA FUNKCJI PIEKARNIKA
Symbol
funkcji
Funkcja
Nastawiona
temperatura/poziom
Opis funkcji
(szczegóły podano w instrukcji obsługi)
0 PIEKARNIK WYŁĄCZONY - -
OŚWIETLENIE
PIEKARNIKA
- Służy do załączenia oświetlenia piekarnika.
MLTF
(Utrzymanie ciepła)
35C
Służy do utrzymania stałej temperatury, 35°C lub
60°C.
STATYCZNA 200C
Służy do pieczenia na jednym poziomie
piekarnika. Podgrzewanie.
PIECZENIE CIAST
(Statyczna + wentylator)
175C
Służy do pieczenia na dwóch poziomach w tej
samej temperaturze.
WENTYLATOR 160C
Służy do pieczenia na więcej niż jednym
poziomie w tej samej temperaturze.
TURBOWENTYLATOR 160C
Służy do pieczenia: dużych kawałków ciast
owocowych, nadziewanych jarzyn, potraw
zapiekanych, drobiu.
Grill 3
Służy do pieczenia małych kawałków mięsa,
tostów itp...
TURBOGRILL
(Grill+Wentylator)
3 Służy do pieczenia dużych kawałków mięsa.
PROGRAM P1 Służy do pieczenia pizzy, chleba i placków.
Pierwsze
Ostatnie
URUCHAMIANIE PIEKARNIKA
Gdy piekarnik zostanie podłączony do zasilania po raz pierwszy lub podłączony ponownie po awarii
zasilania,
na wyświetlaczu pojawi s
”.
Aby uruchomić piekarnik:
•Obrócić
pokrętło 1
w położenie
“0”
.
nacisnąć
przycisk 2
.
Na wyświetlaczu pokaże się “--:--”.
1 Pokrętło wyboru: służy do wybrania funkcji piekarnika.
2. Przycisk służący do wybierania i zatwierdzania różnych operacji (uruchamia się po jednorazowym
wciśnięciu).
3. Pokrętło służące do ustawiania: aktualnej godziny, czasu pieczenia, czasu wyłączenia pieczenia
oraz temperatur (Funkcja
P
).
1
2
3
UWAGA:
Gdy pieczenie jest wykonywane za pomocą funkcji z
załączonym wentylatorem lub statycznej, zaleca się również załączenie
funkcji Przyrumieniania (poziom 1 do 3).
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 min.)
Poziom
(od dołu
piekarnika)
Tempera-
tura (°C)
Czas
pieczenia
(minuty)
Mięso
Jagnię
koźlę,
baranina
X 2 200 60 - 80
X 2 190 70 - 90
X 2 190 60 - 80
Pieczeń
(cielęca,
wieprzowa,
wołowa)
(kg. 1)
X 2 200 70 - 90
- 2 190 60 - 80
- 2 190 60 - 80
Kurczak,
królik,
kaczka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 60 - 70
- 2 190 70 - 80
Indyk
(kg. 6) + poziom.
3
przyrumienianie
X 1 200 160 - 180
X 1 190 150 - 180
X 1 190 150 - 180
Gęś (2 Kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
X 2 190 110 - 120
RYBA (W
CAŁOŚCI)
(1-2 kg)
Okoń, tuńczyk,
łosoś, pstrąg
X 2 200 60 - 70
- 2 - 3 190 65 - 75
- 2 - 3 190 60 - 70
RYBA
(KOTLETY)
(1 kg.)
miecznik,
tuńczyk, łosoś,
dorsz
X 2 200 45 - 55
- 3 190 50 - 55
X 2 190 45 - 55
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 min.)
Poziom
(od dołu
piekarnika)
Tempera-
tura (°C)
Czas
pieczenia
(minuty)
Jarzyny
Nadziewana
papryka
X 2 200 50 - 60
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
- 2 190 50 - 60
Nadziewane
pomidory
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
- 2 190 35 - 45
Pieczone
ziemniaki
X 2 200 40 - 50
- 2 190 45 - 50
- 2 190 45 - 50
Surowe jarzyny
zapiekane
(np. fenkuły,
kapusta,
szparagi, seler)
X 2 200 35 - 45
- 3 180 40 - 50
- 2 190 40 - 50
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(10 min.)
Poziom
(od dołu
piekarnika)
Tempera-
tura (°C)
Czas
pieczenia
(minuty)
DESERY,
CIASTA, ITP.
Ciasta
drożdżowe
(biszkopty)
X 2 160 30 - 40
- 3 150 35 - 45
- 3 160 30 - 40
Placki
nadziewane
(z serem)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
- 2 170 90 - 95
Ciasta owocowe
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
- 2 180 30 - 40
Strudel z
jabłkami
X 2 200 40 - 45
X 3 200 45 - 50
- 2 180 45 - 50
Herbatniki
X 2 180 20 - 30
- 1 - 3 160 30 - 40
- 2 - 4 180 25 - 35
Ciasto
francuskie z
kremem
X 2 - 4 190 25 - 35
X 1 - 3 180 40 - 50
X 2 - 4 190 30 - 40
Placki pikantne
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
X 2 200 40 - 50
Łazanki
X 2 200 45 - 55
- 2 190 45 - 55
- 2 190 45 - 55
Placki z
nadzieniem
owocowym
np. Ananasy,
brzoskwinie
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
- 2 180 40 - 50
Bezy
X 2 90 120 - 150
- 1 - 3 80 150 - 180
- 2 - 4 100 120 - 150
Paszteciki
X 2 200 15 - 25
X 1 - 3 190 25 - 30
X 2 - 4 200 20 - 30
Suflety
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
X 2 190 40 - 50
TABELA PIECZENIA DLA FUNKCJI GRILL
POTRAWA Funkcja
Podgrzewanie
(5 min.)
Poziom
(od dołu
piekarnika)
Przyrumi
enianie
poziom
Czas
pieczenia
(minuty)
Befsztyki z
polędwicy
X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Kiełbaski X 4 5 30 - 40
Kotlety
wieprzowe
X 4 5 25 - 35
RYBY X 4 5 30 - 40
Udka kurczaka X 4 5 35 - 40
Kebaby X 4 5 30 - 35
Żeberka X 4 5 20 - 35
Połówki
kurczaka
X 3 5 45 - 50
Połówki
kurczaka
- 3 5 45 - 55
Kurczak w
całości
- 3 5 60 - 70
Pieczeń
(wieprzowina,
wołowina)
- 3 5 75 - 90
Kaczka - 2 5 80 - 90
Udziec z
jagnięcia
- 3 5 90 - 120
Pieczeń
wołowa
- 3 5 90 - 120
Pieczone
ziemniaki
- 3 5 40 - 50
Kotlety z
miecznika
- 3 5 35 - 45
TABELE PIECZENIA POTRAW
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI 127 S Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla