1.Ogólne zasady
Przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia należy
przeczytać instrukcję użytkowania i postępować według
wskazówek w niej zawartych. Producent nie odpowiada za
szkody spowodowane użytkowaniem urządzenia niezgodnie
z jego przeznaczeniem lub niewłaściwą jego obsługą.
1.1. Zasady użytkowania
1. Urządzenie przeznaczone jest do rozdrabniania
plastrów miodu.
2. Urządzenie przed użyciem należy dokładnie umyć
gorącą wodą z dodatkiem preparatów dopuszczonych
do kontaktu ze sprzętem używanym w przemyśle
spożywczym i później dokładnie spłukujemy czystą
wodą.
1.2. Bezpieczeństwo użytkowania
a) Podłoże, na którym stoi urządzenie powinno być stabilne!
b) Nie należy sięgać rękoma do wsypu w trakcie
rozdrabniania plastrów.
c) Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania
przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej zdolności
fizycznej, czuciowej lub psychicznej lub osoby nie mające
doświadczenia lub znajomości sprzętu, chyba, że odbywa
się to pod nadzorem lub zgodnie z instrukcją użytkowania
sprzętu, przekazanej przez osoby odpowiadające za ich
bezpieczeństwo. Należy zwracać uwagę na dzieci, aby
nie bawiły się urządzeniem.
2. Instrukcja użytkowania
Urządzenie służy do rozdrabniania plastrów miodu. Przed
rozpoczęciem rozdrabniania wskazane jest umieścić
urządzenie w miejscu przeznaczonym do jego pracy. Pod
urządzenie podkładamy pojemnik na rozdrobnione plastry.
2.1. Ogólne zasady przygotowania urządzenia do
pracy
Przed każdym sezonem należy dokonać dodatkowego
przeglądu pod względem technicznym i użytkowym.
Dokładnie umyć, a następnie rozpocząć proces rozdrabniania.
3. Schemat rozdrabniacza
Opis:
1. Napęd ręczny
2. Stelaż malowany proszkowo
3. Wsyp nierdzewny
4. Wał rozdrabniający poliamidowy
Zdj.1
1 2 3 4
Zdj. 2
3.1. Parametry techniczne
• prasa wykonana ze stali nierdzewnej kwasoodpornej
• stelaż wykonany ze stali czarnej malowanej
proszkowo
• wał rozdrabniający wykonany z poliamidu PA6
• długość - 350mm.
• szerokość - 250mm.
• wysokość - 350mm.
• waga – 12,5kg.
4. Przechowywanie
Po zakończeniu pracy urządzenie należy dokładnie wyczyścić
i osuszyć.
Przed każdym sezonem należy dokonać dodatkowego
przeglądu pod względem technicznym a w razie wykrycia
usterki należy ją usunąć lub skontaktować się z serwisem.