38
Czyszczenie i konserwacja szklano-ceramicznej p³yty kuchennej
Usuwanie usterek
Gdy p³yta kuchenna nie
dzia³a
Czy naciskaj¹c przyciski
steruj¹ce postêpowa³e
zgodnie z instrukcjami z
rozdzia³u "U¿ywanie p³yty
w za³¹czonym Arkuszu
Produktu?
Byæ mo¿e jest awaria
zasilania?
Czy po wymyciu p³yty
wysuszy³e j¹ dok³adnie?
1. Jeli wybra³e strefê
gotowania a na
wywietlaczu pojawia siê
F
, skontaktuj siê z
serwisem technicznym.
2. Jeli p³yta kuchenna nie
dzia³a po intensywnym
u¿ytkowaniu, temperatura
p³yty jest zbyt wysoka.
Odczekaj kilka minut, a¿
p³yta kuchenna ostygnie.
Wa¿ne!
Jeli po u¿yciu nie mo¿na
wy³¹czyæ p³yty szklano-
ceramicznej, nale¿y j¹
natychmiast od³¹czyæ od
zasilania.
Serwis posprzeda¿ny
Zanim zwrócicie siê Pañstwo
do Serwisu
1.
Nale¿y sprawdziæ, czy nie ma
mo¿liwoci wyeliminowania
usterek samemu (patrz
Usuwanie usterek).
2.
Wy³¹czyæ i za³¹czyæ
urz¹dzenie, aby sprawdziæ
czy usterka siê powtarza.
Jeli rezultat jest negatywny,
nale¿y skontaktowaæ siê z
najbli¿szym Serwisem.
Proszê podaæ:
Krótki opis
usterki,
dok³adny typ i model
urz¹dzenia,
numer serwisowy (numer po
s³owie SERVICE na tabliczce
znamionowej umieszczonej na
spodniej stronie urz¹dzenia lub
podany w karcie urz¹dzenia).
Numer serwisowy jest tak¿e
podany w karcie gwarancyjnej,
dok³adny adres i numer
telefonu.
Je¿eli konieczne s¹ jakiekolwiek
naprawy, prosimy o kontakt z
autoryzowanym serwisem
technicznym,
zgodnie z
informacjami podanymi w karcie
gwarancyjnej.
W przypadku wykonywania
naprawy przez
nieautoryzowanego technika
nale¿y
zawsze prosiæ o
certyfikat na wykonan¹ pracê i
nalegaæ na u¿ycie
oryginalnych
czêci zapasowych
.
Niezastosowanie siê do tych
instrukcji mo¿e groziæ
Pañstwa bezpieczeñstwu i
jakoci produktu
.
P³yta kuchenna powinna byæ
czyszczona po ka¿dym u¿yciu,
po uprzednim jej sch³odzeniu.
Zapobiegnie to gromadzeniu siê
brudu i uczyni czyszczenie
³atwiejszym.
Nale¿y u¿yæ czystej szmatki,
ch³onnej serwetki kuchennej
do wycierania oraz p³ynu do
zmywania lub specjalnego
rodka do czyszczenia p³yt
witroceramicznych.
Usun¹æ przypieczony brud
przy pomocy dostarczonego
skrobaka i odpowiedniego
rodka czyszcz¹cego.
Resztki jedzenia powinny
byæ wyczyszczone zanim
przypiek¹ siê na szklano-
ceramicznej p³ycie.
Artyku³y spo¿ywcze z du¿¹
zawartoci¹ cukru (tofi,
syropy owocowe, d¿emy,
itp.), które wyla³y siê na
p³ytê, a tak¿e okruszki cukru
nale¿y natychmiast usuwaæ
przy u¿yciu skrobaka.
Nie u¿ywaæ materia³ów
ciernych, wybielaczy,
rodków do czyszczenia
kuchenki w aerozolu ani
szczotek drucianych do
garnków.
P³yta powinna byæ od czasu do
czasu impregnowana za
pomoc¹ markowej parafiny
ochronnej, przeznaczonej do
p³yt ceramicznych.
4pl61492a.fm5 Page 38 Friday, February 28, 2003 2:15 PM