Rozmrażanie
Produkt Ilość (kg) Czas rozmra-
żania (min)
Dalszy czas roz-
mrażania (min)
Uwagi
Kurczak 1.0 100 - 140 20 - 30 Położyć kurczaka na od-
wróconym spodku i
umieścić na dużym tale-
rzu. Obrócić po upływie
połowy czasu.
Mięso 1.0 100 - 140 20 - 30 Obrócić po upływie poło-
wy czasu.
Mięso 0.5 90 - 120 20 - 30 Obrócić po upływie poło-
wy czasu.
Pstrąg 1.50 25 - 35 10 - 15 -
Truskawki 3.0 30 - 40 10 - 20 -
Masło 2.5 30 - 40 10 - 15 -
Śmietana 2 x 2,0 80 - 100 10 - 15 Także lekko zmrożona
śmietana daje się dobrze
ubić.
Tort 1.4 60 60 -
Suszenie - Termoobieg
Zakryć blachy pergaminem lub papierem
śniadaniowym.
Aby uzyskać lepszy rezultat, można
zatrzymać proces w połowie czasu
suszenia, otworzyć drzwi i pozostawić na
jedną noc w celu dokończenia suszenia.
Warzywa
W przypadku jednej blachy użyć trzeciego poziomu piekarnika.
W przypadku 2 blach użyć pierwszego i czwartego poziomu piekarnika.
Produkt Temperatura (°C) Czas (godz.)
Fasola 60 - 70 6 - 8
Papryka 60 - 70 5 - 6
Warzywa (kwaśne) 60 - 70 5 - 6
Grzyby 50 - 60 6 - 8
POLSKI 12