Produkt Górna/dolna grzałka Termoobieg Czas (min) Uwagi
Temperatu-
ra (°C)
Poziom pie-
karnika
Temperatu-
ra (°C)
Poziom pie-
karnika
Kurczak 220 2 200 2 70 - 85 W całości
Indyk 180 2 160 2 210 - 240 W całości
Kaczka 175 2 220 2 120 - 150 W całości
Gęś 175 2 160 1 150 - 200 W całości
Królik 190 2 175 2 60 - 80 W kawał-
kach
Zając 190 2 175 2 150 - 200 W kawał-
kach
Bażant 190 2 175 2 90 - 120 W całości
Ryba
Produkt Górna/dolna grzałka Termoobieg Czas (min) Uwagi
Temperatu-
ra (°C)
Poziom pie-
karnika
Temperatu-
ra (°C)
Poziom pie-
karnika
Pstrąg/
dorada
190 2 175 2 40 - 55 3 - 4 ryby
Tuńczyk/
łosoś
190 2 175 2 35 - 60 4 - 6 file-
tów
Grill
Nagrzewać wstępnie piekarnik przez 3
minut.
Użyć czwartego poziomu piekarnika.
Ustawić maksymalną temperaturę.
Produkt Ilość Czas (min)
Sztuki Ilość (kg) 1. strona 2. strona
Steki 4 0.8 12 - 15 12 - 14
Befsztyki 4 0.6 10 - 12 6 - 8
Kiełbaski 8 - 12 - 15 10 - 12
Kotlety wieprzowe 4 0.6 12 - 16 12 - 14
Kurczak (połówki) 2 1 30 - 35 25 - 30
POLSKI 8