FT 371
PL
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
PANEL STEROWANIA
WYŚWIETLACZ CYFROWY
Zawiera zegar w formacie
24-godzinnym i symbole ozna-
czeń.
P
RZYCISK „JET MENU”
Służy do wybrania funkcji „Jet
Menu” oraz rodzaju potrawy.
P
RZYCISK „POWER”
Służy do ustawienia żądanego
poziomu mocy mikrofal.
WSTRZYMANIE LUB ZATRZYMYWANIE GOTOWANIA
WSTRZYMANIE PROCESU GOTOWANIA :
Gotowanie można wstrzymać
otwierając drzwi, aby spraw-
dzić, odwrócić lub wymieszać
potrawę. Ustawienia kuchenki
są zachowywane w pamięci przez 10 minut.
KONTYNUOWANIE GOTOWANIA :
Należy zamknąć drzwi i JEDEN RAZ nacis-
nąć przycisk „Start”. Gotowanie będzie
kontynuowane od momentu wstrzyma-
nia.
DWUKROTNE naciśnięcie przycisku „Start”
przedłuża czas gotowania o 30 sekund.
P
RZERWANIE PROCESU GOTOWANIA :
Należy wyjąć potrawę, zamknąć drzwi i
nacisnąć przycisk STOP.
S
YGNAŁ AKUSTYCZNY KUCHENKI będzie sygnalizował co
minutę, przez 10 minut, że gotowa-
nie zostało zakończone. Aby wyłą-
czyć sygnał, należy nacisnąć przycisk
„STOP” lub otworzyć drzwi.
UWAGA: Należy pamiętać, że jeśli po zakończeniu
procesu gotowania drzwi zostaną otwarte, a na-
stępnie zamknięte, to ustawienia pozostaną za-
chowane tylko przez 60 sekund.
POKRĘTŁO REGULACJI
Służy do ustawiania czasu go-
towania lub wagi potrawy.
P
RZYCISK „STOP”
Służy do zatrzymania lub wy-
zerowania dowolnej funkcji ku-
chenki.
P
RZYCISK „ZATRZYMANIE TALERZA OBROTOWEGO”
Służy do zatrzymania talerza. Funkcja ta może
być używana tylko do potraw gotowanych przy
pomocy mikrofal, grillowania i trybu łączone-
go. Funkcji nie można włączyć, jeśli włączone
zostały inne funkcje.
P
RZYCISK „JET DEFROST”
Służy do wybrania funkcji
„Jet Defrost” i rodzaju
potrawy do rozmrożenia.
WYBÓR MOCY MIKROFAL
PRZYCISK „JET START”
Służy do rozpoczęcia procesu
gotowania lub przywołania
funkcji „Jet Start”.
TYLKO MIKROFALE
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
JET
1000 W
P
ODGRZEWANIE napojów, wody, klarownych zup, kawy, herbaty lub innych produktów o
dużej zawartości wody. Jeśli produkt zawiera jaja lub masy kremowe, należy wybrać
mniejszą moc.
750 W G
OTOWANIE ryb , mięsa, warzyw itp.
650 W D
O potraw, których nie można mieszać.
500 W
G
OTOWANIE wymagające dużej dokładności , np. sosów z dużą zawartością białka, potraw,
których głównymi składnikami są jaja i ser oraz do dokończenia gotowania potraw du-
szonych.
350 W G
OTOWANIE potraw duszonych, roztapianie masła.
160 W R
OZMRAŻANIE.
90 W D
O ZMIĘKCZANIA masła, serów i lodów.