PL
-+
VT 261
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
PANEL STEROWANIA
WYŚWIETLACZ CYFROWY
Wyświetlacz zawiera zegar
w formacie 24-godzinnym i
symbole oznaczeń.
P
RZYCISK „MICROWAVE”
Służy do ustawienia żą-
danego poziomu mocy
mikrofal.
P
RZYCISK „JET DEFROST”
Służy do wybrania funkcji
„Jet Defrost” i rodzaju
potrawy do rozmrożenia.
PRZERYWANIE LUB ZATRZYMYWANIE GOTOWANIA
WSTRZYMANIE PROCESU GOTOWANIA :
Gotowanie można wstrzymać
otwierając drzwi, aby spraw-
dzić, odwrócić lub wymieszać
potrawę. Ustawienia kuchenki
są zachowywane w pamięci przez
10 minut.
A
BY KONTYNUOWAĆ GOTOWANIE, NALEŻY :
Należy zamknąć drzwiczki i JEDEN RAZ nacis-
nąć przycisk 'Start'. Gotowanie będzie
kontynuowane od momentu wstrzy-
mania.
DWUKROTNE naciśnięcie przycisku
'Start' przedłuża czas gotowania o 30 sekund.
P
RZERWANIE PROCESU GOTOWANIA :
należy wyjąć potrawę, zamknąć drzwi i
nacisnąć przycisk STOP.
S
YGNAŁ AKUSTYCZNY KUCHENKI będzie sygnalizował co
minutę, przez 10 minut, że gotowa-
nie zostało zakończone. Aby wyłą-
czyć sygnał, należy nacisnąć przycisk
„STOP” lub otworzyć drzwi.
UWAGA: Należy pamiętać, że jeśli po zakończeniu
procesu gotowania drzwi zostaną otwarte, a na-
stępnie zamknięte, to ustawienia pozostaną za-
chowane tylko przez 60 sekund.
P
OKRĘTŁO REGULACJI
Służy do ustawiania czasu
gotowania lub wagi potrawy.
P
RZYCISK „CLOCK”
Służy do ustawiania zegara w
formacie 24- godzinnym.
P
RZYCISK „STOP”
Służy do zatrzymania lub
wyzerowania dowolnej
funkcji kuchenki.
P
RZYCISK „ZATRZYMANIE TALERZA OBROTOWEGO”
Służy do zatrzymania talerza. Funkcja ta może
być używana tylko do gotowania przy pomocy
mikrofal. Funkcji nie można uruchomić, jeśli
uruchomione zostały inne funkcje.
P
RZYCISK „JET MENU”
Służy do wybrania funkcji
„Jet Menu” oraz rodzaju
potrawy.
P
RZYCISK „JET BEVERAGE”
Służy do wybrania funkcji
„Jet Beverage” i liczby
kubków do podgrzania.
WYBÓR MOCY MIKROFAL
PRZYCISK JET START
Służy do rozpoczęcia
procesu gotowania lub
przywołania funkcji Jet
Start.
TYLKO MIKROFALE
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
„JET”
(800 W)
P
ODGRZEWANIE NAPOJÓW, wody, rzadkich zup, kawy, herbaty lub innych produktów o dużej
zawartości wody. Jeśli produkt zawiera jaja lub masy kremowe, należy wybrać mniejszą moc.
650 W G
OTOWANIE ryb, warzyw, mięsa, itp.
500 W
G
OTOWANIE wymagające dużej dokładności, np. sosów z dużą zawartością białka, potraw,
których głównymi składnikami są jaja i ser oraz do dogotowywania potraw duszonych.
350 W G
OTOWANIE GULASZU, roztapianie masła.
160 W R
OZMRAŻANIE. Zmiękczanie masła, sera.
90 W Z
MIĘKCZANIE lodów.