14
Przy tej funkcji należy zawsze
używać dostarczonej pokrywki,
za wyjątkiem podgrzewania
schłodzonych zup, gdy pokrywka nie jest
potrzebna! Jeśli żywność jest pakowana w
taki sposób który uniemożliwia wykorzystanie
pokrywki, należy wykonać na opakowaniu
2-3 nacięcia, w celu redukcji ciśnienia,
wytwarzającego się podczas podgrzewania.
Uwalnianie ciśnienia
Folię plastikową należy naciąć bądź nakłuć
widelcem lub wykałaczką, aby uwolnić
ciśnienie i zapobiec rozerwaniu w miarę
wzrostu ciśnienia pary podczas gotowania
Gdy korzystamy z tej funkcji, ciężar netto
winien się mieścić w zakresie 250 - 600 g. Jeśli
tak nie jest należy użyć funkcji ręcznej, dla
uzyskania lepszych rezultatów.
Aby uzyskać najlepsze rezultaty stosując ta
funkcję, należy załączyć kuchenkę gdy ma
ona temperaturę pokojową.
“6
-ty
ZMYSŁ “ INTELIGENTNA FUNKCJA PODGRZEWANIA
Funkcja służy do odgrzewania gotowych
potraw w temperaturze pokojowej,
schłodzonych lub zamrożonych.
W tym celu należy ułożyć potrawę na
żaroodpornym talerzu lub naczyniu
przeznaczonym do kuchenek
mikrofalowych.
1
2
3
1. Obrócić pokrętło wielofunkcyjne na pozycję
‘Auto’.
2. Nacisnąć przycisk ‘Auto’, aby wybrać żądaną
funkcję automatyczną.
3. Nacisnąć przycisk ‘Start’.
Regulacja dogotowania/wysmażenia
Podczas stosowania tej funkcji, można
samodzielnie kontrolować rezultat końcowy
dzięki opcji regulacji dogotowania. Funkcja
ta umożliwia ustawianie wyższej lub niższej
temperatury końcowej bądź dłuższego lub
krótszego czasu. Zwykle najlepsze rezultaty
daje ustawienie standardowe.
Jeżeli danie zostało podgrzane do temperatury
uniemożliwiającej jego natychmiastowe
spożycie. Można to łatwo wyregulować, przed
ponownym użyciem tej funkcji.
W tym celu należy wybrać poziom Wysoki (Hi)
lub Niski (Low) za pomocą pokrętła.
Jeśli wkładamy potrawę do lodówki lub
umieszczamy na talerzu w celu podgrzania,
kawałki o większej grubości lub gęstości należy
układać bliżej krawędzi talerza zaś cieńsze i
mniej gęste - na jego środku.
zwiększa końcową
temperaturę.
obniża końcową
temperaturę.
Uwaga:
Wypieczenie/dogotowanie można ustawić i
zmienić tylko podczas pierwszych 20 sekund
pracy, gdy na wyświetlaczu pojawia się
” ”.
Nie należy przerywać programu jeżeli
wyświetlany jest napis ” ”.
Program można przerwać, gdy jest
wyświetlany czas.
Cienkie plastry mięsa należy ułożyć jeden na
drugim lub naprzemiennie.
Grubsze plastry mięsa i kiełbaski
powinny być ułożone ciasno obok
siebie.
Czas dochodzenia
Pozostawienie potrawy na 1 -2 minuty zawsze
poprawia rezultat końcowy, szczególnie w
przypadku potraw mrożonych.
Nie używać przy tej funkcji.
+
-