AKP 367/06 KARTA OPISOWA URZĄDZENIA
5019 310 56580
1. Panel sterowania
2. Wentylator chłodzący (niewidoczny)
3. Grzałka górna
4. Grzałka grilla
5. Tylna żarówka piekarnika
6. Grzałka dolna (niewidoczna)
7. Drzwiczki piekarnika
AKCESORIA
PANEL STEROWANIA
1. Pokrętła do obsługi płyty kuchennej
2. Czerwona kontrolka termostatu
piekarnika
3. Pokrętło termostatu piekarnika
4. Przycisk włączania
5. Pokrętło wyboru funkcji
Pierwsza
Ostatnia
półka
Półka-
grilowania
Aluminiowa blacha do ciast: Grill:
˚C
F
JAK URUCHOMIĆ PIEKARNIK
• Ustawić pokrętło wyboru funkcji na żądaną funkcję.
Zapali się oświetlenie piekarnika.
• Obrócić pokrętło termostatu w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara i ustawić na
żądanej temperaturze. Zapali się czerwona kontrolka termostatu. Kontrolka zgaśnie w momencie
osiągnięcia wybranej temperatury.
Po zakończeniu pieczenia:
• Ustawić pokrętło na pozycji “0”.
Tabela funkcji piekarnika
Funkcja Opis funkcji
0 PIEKARNIK
WYŁĄCZONY
-
OŚWIETLENIE
PIEKARNIKA
Włączenie wewnętrznej żarówki piekarnika.
GRZAŁKA DOLNA
• Do wykańczania ciast owocowych lub serowych.
• Do zagęszczania sosów.
Zalecamy korzystanie z tej funkcji podczas ostatnich
10-15 minut pieczenia.
KONWENCJONALNE
• Do pieczenia dowolnych potraw.
• Podgrzać piekarnik do żądanej temperatury i po zgaśnięciu
czerwonej kontrolki termostatu włożyć potrawę do
piekarnika.
• Zaleca się pieczenie potraw na drugiej lub trzeciej półce.
GRILL
• Do pieczenia kawałków mięsa (antrykotu, szaszłyków,
kiełbasek) oraz do przyrumieniania chleba.
• Podgrzewać piekarnik przez 3/5 minut.
• Ułożyć potrawę na ruszcie a podczas pieczenia mięsa wlać
nieco wody do tacki, co zmniejszy ilość dymu i
rozpryskiwanie się tłuszczu.
• W trakcie grillowania obrócić mięso.