48
wyczeniu si elementów grzejnych.
Lampka sygnalizacyjna
Lampka zapala si, kiedy urzdzenie wcza
si przy uyciu minutnika. Ganie, kiedy
upynie zaprogramowany czas pracy lub
kiedy pokrto zostanie ustawione w pozycji
0.
Temperatura wewnątrz komory
Temperatura wewntrz komory siga okoo
200 °C.
Obsługa
∙ Rozgrzewa zamknit komor
piekarnika przez kilka minut, ustawiajc
regulator temperatury na dany poziom
oraz minutnik na odpowiedni czas
rozgrzewania.
∙ Umieci przygotowywane danie
na kratce. Przyrzdzajc ywno
zawierajc tuszcz lub wod, woy pod
spód blach, aby zapobiec zabrudzeniu
wntrza piekarnika.
∙
Zamkn drzwiczki i ustawi na minutniku
dany czas pracy.
∙ Po upyniciu ustawionego czasu pracy,
elementy grzejne zostan automatycznie
wyczone.
∙ Aby przerwa proces pieczenia ustawi
minutnik w pozycji 0.
∙ Otwierajc rozgrzane drzwiczki szklane,
zawsze chwyta za uchwyt. Blach lub
kratk wyjmowa zawsze przy uyciu
odpowiedniej rkawicy kuchennej
lub ciereczki. Ka je zawsze na
powierzchni odpornej na wysokie
temperatury.
∙ Po zakoczeniu pracy ustawi
4-pozycyjny przecznik w pozycji , po
czym wyj wtyczk z gniazdka.
Czyszczenie i konserwacja
∙ Przed przystpieniem do czyszczenia
naley zawsze poczeka a urzdzenie
całkowicie ostygnie.
∙ Aby nie dopuci do poraenia prdem,
nie czyci urzdzenia cieczami ani nie
zanurza go.
∙ Do czyszczenia nie stosowa rcych
roztworów, ani rodków cierajcych.
∙ Obudow urzdzenia oraz kratk mona
czyci lekko wilgotn, gadk ciereczk.
∙ W celu wyjcia pyty dolnej na zawiasach,
najpierw wyj blach do pieczenia.
Nastpnie ustawi piekarnik na tylnej
ciance (lekko przechylajc go), nacisn
wystajcy guz na pycie i pocign j
w kierunku przodu piekarnika. Mona
wówczas usun wszelkie okruchy.
Doln pyt na zawiasach mona my
przy uyciu delikatnego detergentu. Po
umyciu wstawi pyt postpujc zgodnie
z powysz instrukcj w odwrotnej
kolejnoci.
∙ Blach do pieczenia mona my w
wodzie z delikatnym detergentem.
Utylizacja
Urzdzenia oznaczone
powyszym symbolem naley
utylizowa osobno, a nie wraz
ze zwykymi odpadkami z
gospodarstwa domowego. Urzdzenia
takie zawieraj bowiem cenne materiay,
które mona podda recyklingowi.
Odpowiednia utylizacja takich urzdze
pomaga w ochronie rodowiska i zdrowia
czowieka. Szczegóowych informacji na ten
temat udzielaj lokalne wadze lub sklepy
prowadzce sprzeda detaliczn.