80
• Podłączyć urządzenie.
- Urządzenie posiada prędkości
obrotowych oraz przycisk turbo.
Ubijanie lub mieszanie należy
zawsze zaczynać w pozycji 1, a
następnie przełączać na
- Do ciast ciężkich, o bardzo gęstej
konsystencji, zalecane jest
korzystanie wyłącznie z pozycji
- Można również zwiększyć prędkość,
wciskając przycisk turbo
Zaleca się jednak, by korzystać z
niego krótko (najwyżej 30 sekund w
przypadku gęstych ciast).
• Po zakończeniu pracy ustawić
przełącznik prędkości w pozycji
• Odłączyć urządzenie od sieci i
wcisnąć przycisk odblokowujący
aby unieść ramię obrotowe.
Następnie wcisnąć przycisk blokady
miksera, aby zdjąć mikser z
podstawy.
• Następnie wcisnąć przycisk
uwalniający , aby wysunąć
trzepaczki lub mieszadła.
• Upewnić się, że urządzenie jest
odłączone od sieci, że przełącznik
prędkości jest w położeniu
oraz że do urządzenia nie są
podłączone trzepaczki ani mieszadła.
• Unieść klapkę znajdującą się z
tyłu urządzenia i (nie używając
nadmiernej siły) wkręcić końcówkę
miksującą w kierunku
przeciwnym do ruchu wskazówek
zegara . O właściwym
zamocowaniu świadczy odgłos
kliknięcia.
• Podłączyć urządzenie.
- Przed uruchomieniem urządzenia
należy zanurzyć końcówkę
miksującą w przygotowywanym
produkcie – pozwoli to uniknąć
zachlapań.
- Włączyć urządzenie za pomocą
przełącznika prędkości
zaczynając od pozycji 1, a
następnie przełączać na
Jeśli przygotowywana masa
wymaga użycia większej mocy,
użyć przycisku turbo
- Przed wyjęciem końcówki
miksującej z masy należy
zatrzymać urządzenie (pozwoli to
uniknąć zachlapań).
• Po zatrzymaniu urządzenia, w
pozycji , należy je odłączyć od
sieci i wykręcić końcówkę miksującą
, obracając ją w kierunku
zgodnym z ruchem wskazówek
zegara.