6 Zamocuj część silnikową do pokrywki pojemnika (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 10).
7 Umieść popychacz w otworze na produkty.
Uwaga: Popychacz uniemożliwia rozlanie.
8 Naciśnij i przytrzymaj przycisk szybkości standardowej lub przycisk Turbo, aby włączyć
urządzenie (rys. 4).
Uwaga: Jeśli składniki pozostaną na ściance pojemnika, puść przycisk, aby wyłączyć urządzenie i zbierz je
za pomocą łopatki lub dodając płynu.
Uwaga: Po zakończeniu rozdrabniania mięsa za pomocą części tnącej odczekaj, aż urządzenie ostygnie.
9 Po zakończeniu pracy zwolnij przycisk zwykłego trybu lub trybu turbo, aby wyłączyć
urządzenie i poczekaj, aż część tnąca przestanie się obracać.
10 Naciśnij przycisk zwalniający pokrywkę na pojemniku (1) i przekręć pokrywkę w prawą
stronę, aby ją zdjąć (2). (rys. 11)
- Urządzenie bardzo szybko sieka. Korzystaj z przycisku szybkości standardowej lub przycisku
Turbo. Z przycisku Turbo korzystaj przez bardzo krótki czas, aby składniki nie były za bardzo
rozdrobnione.
- Nie należy rozdrabniać czekolady lub twardego sera zbyt długo. Może to spowodować zbytnie
nagrzanie się tych produktów i ich roztopienie lub zbijanie się w grudki.
- Nie używaj części tnącej do rozdrabniania bardzo twardych składników, takich jak ziarna kawy,
kurkuma, gałka muszkatołowa czy kostki lodu, gdyż może to spowodować stępienie ostrzy.
Tarcza uniwersalna przeznaczona jest do krojenia i szatkowania warzyw, tj. ogórka, marchewki,
ziemniaków, pora i cebuli oraz różnych gatunków sera. Jedna strona przeznaczona jest do krojenia, a
druga do szatkowania. Możesz przełączyć się z krojenia na szatkowanie oraz na odwrót, po prostu
przekręcając tarczę.
Nigdy nie używaj tarczy do przetwarzania bardzo twardych składników, takich jak kostki lodu.
Krawędzie tnące tarczy są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!
1 Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 7).
2 Załóż tarczę uniwersalną w uchwycie na akcesoria stroną krojącą lub stroną do szatkowania
skierowaną w górę, w zależności od rezultatu, który chcesz uzyskać. (rys. 12)
3 Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w lewo (2), aby ją dokręcić (usłyszysz
„kliknięcie”) (rys. 9).
4 Włóż składniki do otworu na produkty.
- Potnij większe składniki na mniejsze kawałki, aby zmieściły się w otworze na produkty.
- Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, wkładaj produkty do otworu stopniowo.
- W przypadku dużej ilości składników miksuj jednorazowo małe porcje i opróżniaj pojemnik po
każdej porcji.
- Aby trzeć ser, np. parmezan, goudę lub ementaler, należy go wcześniej włożyć do lodówki.
5 Zamocuj część silnikową do pokrywki pojemnika (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 10).
6 Naciśnij i przytrzymaj przycisk szybkości standardowej lub przycisk Turbo, aby włączyć
urządzenie (rys. 4).
7 Popchnij lekko popychaczem produkty znajdujące się w otworze na produkty.
65