46 von 52
Stand 9.3.2020
DE
EN
FR
NL
IT
ES
PL
Płyta utrzymująca ciepło przeznaczona jest wyłącznie do
utrzymywania ciepła artykułów spożywczych. Nigdy nie
należy używać urządzenia do ogrzewania pomieszczeń,
podgrzewania chemikaliów lub innych substancji lub np.
ogrzewania klatek ze zwierzętami.
Nigdy nie dotykać gorącej powierzchni urządzenia – ryzyko
oparzeń!
Nigdy nie otwierać obudowy urządzenia! Niebezpieczeństwo
porażenia prądem elektrycznym.
Producent nie przejmuje odpowiedzialności za nieodpowiednie bądź wadliwe użytkowanie lub po
przeprowadzonych naprawach przez nieautoryzowane zakłady bądź niekompetentne osoby.
URUCHOMIENIE I OBSŁUGA
Urządzenie posiada wysokiej jakości powierzchnię. Zwracać uwagę na to,
aby ostrożnie stawiać naczynia na płycie i nie przesuwać ich po płycie,
aby uniknąć zarysowania powierzchni. Zawsze należy urządzenie najpierw
przez chwilę podgrzać, zanim postawi się na nim naczynie z potrawą.
W ten sposób unika się znacznych wahań temperatury i ewentualnego
uszkodzenia szklanej powierzchni. Wskazówka: Urządzenie nie jest
przystosowane do podgrzewania, rozmrażania lub gotowania potraw!
1. Usunąć wszystkie materiały opakowaniowe i zabezpieczenia transportowe.
Przechowywać materiał opakowaniowy, np. plastykowe worki lub styropian,
z dala od małych dzieci – niebezpieczeństwo uduszenia!
2. Przed użyciem przetrzeć płytę wilgotną ściereczką.
3. Włożyć wtyczkę do gniazdka (220–240 V~, 50/60 Hz).
4. Włączyć urządzenie przyciskiem WŁ./WYŁ. z tyłu urządzenia.
5. Ustawić regulatorem temperatury żądaną temperaturę. Temperatura daje się
bezstopniowo ustawić w zakresie między ok. 30 °C i maks. 85 °C.
6. Lampka kontrolna zapala się czerwonym światłem sygnalizując, że urządze-
nie pracuje.
7. Gdy wybrana temperatura zostanie osiągnięta, czerwona lampka kontrolna
gaśnie.
8. Gdy płyta utrzymująca ciepło ochłodzi się, czerwona lampka kontrolna
ponownie zapala się, a urządzenie ponownie podgrzewa się.
Copyright UNOLD AG | www.unold.de