Zapoznaj się z instrukcją i odłóż w znane Ci miejsce. Jeśli komuś przekażesz urządzenie, załącz
także instrukcję. Rozpakuj urządzenie.
A WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi:
1 Urządzenie może być używane tylko przez osoby dorosłe, lub pod nadzorem osoby dorosłej.
Używaj i przemieszczaj urządzenie poza zasięgiem dzieci.
2 Nie zanurzaj urządzenia w płynie, nie używaj go w łazience, w pobliżu wody, ani na
zewnątrz budynku.
3 Niektóre części nie są tak rozgrzane jak inne, ale wszystkie są gorące. Nie dotykaj - chwytaj
przez kuchenne rękawice lub złożony ręcznik.
4 Chleb, oliwa i inne produkty spożywcze mogą zapalić się. Nie należy używać urządzenia w
pobliżu lub pod zasłonami lub innymi materiałami palnymi, należy nadzorować grill w trakcie
użytkowania.
5 Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni.
6 Nigdy nie pozwalaj, aby przewód zwisał przez krawędź stołu lub blatu lub mógł zostać
zaczepiony.
7 Nie owijaj żywności w folię, torby z polietylenu, lub folii metalowej. Grill ulegnie uszkodzeniu
i może to być przyczyną pożaru.
8 Piecz mięso, drób, i ich pochodne (mielone, hamburgery, itp.), aż będzie wyciekać czysty sos.
Piecz ryby, aż w całości będą nieprzejrzyste.
9 Odłącz urządzenie od sieci, kiedy nie jest używane.
10 Nie używaj urządzenia do innych celów niż przygotowanie potraw.
11 Urządzeniem nie można sterować przy pomocy zewnętrznego regulatora czasowego, ani też
zdalnie.
12 Nigdy nie używaj uszkodzonego urządzenia lub jeśli zaczęło wadliwie działać.
13 Jeżeli przewód zasilający ulegnie uszkodzeniu, powinien być wymieniony przez
specjalistyczny zakład naprawczy w celu uniknięcia zagrożenia.
tylko do użytku domowego
U PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
•Przetrzyj płyty grilla wilgotną szmatką.
C PRZYGOTOWANIE
1 Ustaw tackę ociekową centralnie z przodu kratki, aby odbierała wszystkie płyny.
2 Otwórz grill, przesmaruj płyty grilla odrobiną oleju jadalnego lub masła, a następnie zamknij
grill.
, Nie stosuj sprayu niskotłuszczowego - może zapalić się na grillu.
C WSTĘPNE PODGRZANIE
3 Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
4 Zapali się lampka, następnie cykl włączania i wyłączania utrzymuje stałą temperaturę.
C WŁÓŻ DO GRILLA
5 Gdy lampka zgaśnie, użyj rękawicy kuchennej, aby otworzyć grill.
6 Ułóż żywność na dolnej płycie grilla przy pomocy łopatki lub szczypiec, a nie palców.
7 Nie używaj niczego metalowego lub ostrego, powierzchnia nieprzywierająca ulegnie
uszkodzeniu.
8 Zamknij grill.
9 Zawias przegubowy jest dostosowany do produktów żywnościowych grubych lub o
nietypowym kształcie.
10 Płyty grilla powinny być mniej więcej równolegle, aby uniknąć nierównomiernego opiekania.