42
Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy
urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem.
A WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi:
1 Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania przez
osoby ( w tym dzieci) o ograniczonej zdolności fizycznej,
czuciowej lub psychicznej, lub osoby nie mające doświadczenia
lub znajomości sprzętu, chyba że odbywa się to pod nadzorem
lub zgodnie z instrukcją użytkowania sprzętu, przekazanej przez
osoby odpowiadające za ich bezpieczeństwo. Należy zwracać
uwagę na dzieci, aby nie bawiły się sprzętem.
2 Nie podłączaj urządzenia za pomocą regulatora czasowego lub
zdalnego sterowania.
¬ Powierzchnie urządzenia rozgrzewają się.
3 Jeżeli przewód zasilający ulegnie uszkodzeniu, powinien być
wymieniony przez producenta, jego serwis techniczny lub
specjalistyczny zakład naprawczy w celu uniknięcia zagrożenia.
H Nie zanurzaj urządzenia w cieczy.
4 Nie używaj urządzenia w pobliżu materiałów łatwopalnych (np. firanek).
5 Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni.
6 Przed podłączeniem grilla do gniazdka całkowicie odwiń kabel ze schowka na kabel.
7 Nie owijaj żywności w przeźroczystą folię lub folię aluminiową i nie wkładaj do torby z
polietylenu. Grill ulegnie uszkodzeniu i może dojść do pożaru.
8 Nie używaj urządzenia do innych celów niż przygotowywanie potraw.
9 Nigdy nie używaj uszkodzonego urządzenia lub jeśli zaczęło wadliwie działać.
tylko do użytku domowego
U PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
Przetrzyj płyty grilla wilgotną szmatką.
C PŁASKI CZY POCHYLONY?
1 Możesz podnieść klapę, aby przechylić grill i tłuszcz szybciej spływał do tacki ociekowej albo
ustawić go płasko, aby uniknąć przepływu drobin jedzenia w kierunku przedniej części grilla.
2 W pozycji pochylonej zaleca się grilowanie mięsa, hamburgerów oraz produktów, które
wydzielają tłuszcz.
3 W pozycji płaskiej zaleca się przygotowywanie zapiekanek, panini oraz produktów z
płynnymi składnikami, jak topiony ser.
C PRZYGOTOWANIE
4 Ustaw tackę ociekową centralnie z przodu kratki, aby zbierała wszystkie płyny
5 Otwórz grill, przesmaruj płyty odrobiną oleju jadalnego lub masła, a następnie zamknij grill.
, Nie rozprowadzaj substancji z niską zawartością tłuszczu - mogą zapalić się na urządzeniu.
C WSTĘPNE PODGRZANIE
6 Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
7 Lampka zasilania będzie świecić tak długo, jak długo urządzenie jest podłączone do zasilania.
8 Lampka termostatu zaświeci się, gdy urządzenie osiągnie odpowiednią temperaturę.