PL61
TABELA FUNKCJI
POKRĘTŁO WYBORU FUNKCJI
OFF (Wył.) Przerwanie pieczenia i wyłączenie piekarnika.
FAST PREHEATING
(Szybkie nagrzewanie
wstępne)
Do szybkiego wstępnego nagrzewania piekarnika.
CONVENTIONAL
(Konwencjonalne)
Do pieczenia dowolnego rodzaju potraw na jednej półce. Należy
używać 3. półki. Do pieczenia pizz, tart warzywnych i mięsnych oraz ciast
z mokrym nadzieniem należy natomiast używać poziomu 1. lub 2. Nie
trzeba wstępnie nagrzewać piekarnika.
GRILL
Do pieczenia plastrów mięsa, szaszłyków, kiełbasek; do zapiekania
warzyw oraz przyrumieniania chleba. Zaleca się umieszczenie potrawy
na poziomie 4. lub 5. Podczas grillowania mięs zaleca się używanie
blachy-ociekacza, na której będzie się zbierał kapiący tłuszcz. Umieścić
blachę na 3. lub 4. poziomie i wlać do niej około pół litra wody. Nie trzeba
wstępnie nagrzewać piekarnika. Podczas pieczenia drzwi piekarnika
muszą być zamknięte.
TURBO GRILL
Do pieczenia dużych kawałków mięsa (udziec, rostbef, kurczak). Umieścić
potrawę na środkowym poziomie. Zaleca się stosowanie ociekacza, który
będzie zbierał ociekający tłuszcz. Włożyć tackę na poziom 1 lub 2,
wlewając do niej około pół litra wody. Nie trzeba nagrzewać piekarnika.
Podczas pieczenia drzwi piekarnika muszą być zamknięte. Wraz z tą
funkcją można stosować rożen, pod warunkiem że dostępne są
odpowiednie akcesoria.
FORCED AIR
(Termoobieg)
Do jednoczesnego pieczenia potraw na kilku półkach (maks. trzech).
Potrawy mogą być różne, lecz muszą wymagać takiej samej temperatury
pieczenia (np. ryby, warzywa, ciasta). Funkcja ta pozwala na pieczenie
bez wzajemnego przenikania się zapachów pieczonych potraw. Gdy
pieczenie odbywa się tylko na jednej półce, należy korzystać z 3.
poziomu. W przypadku pieczenia na dwóch półkach należy używać 1. i 4.
poziomu, a w przypadku pieczenia na trzech półkach — 1., 3. i 5.
poziomu. Nie trzeba wstępnie nagrzewać piekarnika.
STARCLEAN™
Do usuwania zabrudzeń powstałych podczas pieczenia dzięki
wykorzystaniu cyklu niskotemperaturowego. Połączone właściwości
specjalnej emalii i wody uwalnianej z celulozowej szmatki ułatwia
usuwanie zabrudzeń. Funkcję tę należy włączać, gdy piekarnik jest
zimny.
PIECZ. KONWEKCYJNE
Do pieczenia mięs i ciast z płynnym nadzieniem (słonych i słodkich) na
jednej półce. Korzystać z 3. poziomu. Nie trzeba nagrzewać piekarnika
SPECIALS (Specjalne) Patrz FUNKCJE SPECJALNE.
SETTINGS
(Ustawienia)
Konfigurowanie ustawień wyświetlacza (język, godzina, jasność,
głośność sygnału dźwiękowego, tryb eko).
RECIPES (Przepisy)
Możliwość wyboru spośród 30 różnych przepisów ustawionych
fabrycznie (patrz załączona książka kucharska) Piekarnik automatycznie
ustawia optymalną temperaturę, funkcję oraz czas pieczenia Należy
dokładnie przestrzegać zaleceń dotyczących przygotowania, akcesoriów
oraz poziomów pieczenia, które podano w książce kucharskiej
SHORTCUTS (Skróty)
Bezpośredni dostęp do 10 najczęściej używanych funkcji. Aby zmienić
ustawienia żądanej funkcji, patrz rozdział "WYBÓR FUNKCJI PIECZENIA".