Whirlpool AKM 226 IX instrukcja

Typ
instrukcja
PL
WAŻNE INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA
Te instrukcje dostępne są również w sieci: www.whirlpool.eu
BEZPIECZEŃSTWO TWOJE ORAZ INNYCH JEST BARDZO WAŻNE
Niniejsza instrukcja zawiera ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa, z którymi należy się zapoznać i których należy ściśle przestrzegać.
Ten symbol informuje o potencjalnym zagrożeniu dla bezpieczeństwa użytkownika i osób trzecich.
Wszystkie komunikaty dotyczące bezpieczeństwa będą poprzedzone tym symbolem oraz następującymi oznaczeniami:
Oznacza niebezpieczną sytuację, której ewentualne zaistnienie prowadzi do poważnych urazów.
Oznacza niebezpieczną sytuację, której ewentualne zaistnienie mogłoby prowadzić do poważnych urazów.
Wszystkie komunikaty dotyczące bezpieczeństwa określają rodzaj potencjalnego zagrożenia, a także informują, w jaki sposób zmniejszyć ryzyko obrażeń oraz co
się stanie w razie nieprzestrzegania instrukcji.
- Przed przystąpieniem do jakiejkolwiek czynności instalacyjnej urządzenie należy odłączyć od zasilania elektrycznego.
- Instalacja lub konserwacja powinna zostać przeprowadzona przez technika specjalistę zgodnie z instrukcjami producenta oraz obowiązującymi miejscowymi przepisami
dotyczącymi bezpieczeństwa. Nie naprawiać i nie wymieniać żadnej części urządzenia, jeśli nie jest to konkretnie zalecane w instrukcji obsługi.
Niedokładne przestrzeganie zaleceń i wskazówek podanych w niniejszej instrukcji może spowodować powstanie ryzyka pożaru
lub wybuchu, a w konsekwencji uszkodzenie mienia lub obrażenia cielesne.
- Nie przechowywać paliwa ani innych łatwopalnych gazów lub płynów w pobliżu urządzenia.
W razie wyczucia gazu:
-Nie zapalać żadnego urządzenia.
-Nie dotykać żadnego wyłącznika elektrycznego.
-Nie używać żadnego telefonu w budynku.
-Natychmiast skontaktować się z gazownią z telefonu sąsiada. Wykonać instrukcje otrzymanych z gazowni.
-Jeśli nie można skontaktować się z gazownią, należy zadzwonić po straż pożarną.
-Instalacja oraz serwisowanie powinny być wykonywane przez wykwalifikowanego instalatora, punkt serwisowy lub gazownię.
-Z urządzenia można korzystać tylko w dobrze wentylowanych pomieszczeniach.
Podłączenia elektryczne i gazowe muszą być zgodne z lokalnymi przepisami.
Po zainstalowaniu płyty kuchennej konieczne jest zapewnienie wyłącznika wielobiegunowego o stykach z
rozwarciem co najmniej 3 mm.
Uziemienie urządzenia jest obowiązkowe, zgodnie z przepisami prawa.
Przewód zasilający powinien mieć wystarczającą długość, aby umożliwić podłączenie zabudowanego urzą-
dzenia do sieci.
Gaz podłączać wyłącznie za pomocą węża lub metalowej rury.
W razie konieczności elektryczny przewód zasilający należy wymienić wyłącznie na nowy o parametrach
identycznych jak fabryczny (typ H05V2V2-F 90°C lub H05RR-F). Ta czynność powinna być wykonana przez
wykwalikowanego elektryka.
Producent nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek obrażenia ciała u osób lub zwierząt, a także
za szkody materialne spowodowane wskutek nieprzestrzegania niniejszych wymagań.
Nie używać rozdzielaczy i przedłużaczy.
Nie odłączać urządzenia od zasilania ciągnąc za przewód.
Po zakończeniu instalacji użytkownik nie powinien mieć dostępu do komponentów elektrycznych urządzenia.
Należy unikać dotykania płyty kuchennej wilgotnymi częściami ciała i nie wolno obsługiwać urządzenia boso.
Niniejsza płyta kuchenna (klasa 3) została zaprojektowana wyłącznie do użytku domowego, do gotowania
żywności.
Urządzenia nie należy używać jako grzejnika do ogrzewania lub dogrzewania pomieszczeń. Nieprzestrzega-
nie powyższego zakazu może doprowadzić do zatrudnia tlenkiem węgla lub przegrzaniem płyty. Producent
nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności za uszkodzenia i straty spowodowane niewłaściwym użyciem lub
nieprawidłową konguracją ustawień.
Niniejsze urządzenie nie powinno być obsługiwane przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności
zycznej, sensorycznej lub umysłowej, ani przez osoby niedoświadczone lub nieposiadające wystarczającej
wiedzy, chyba że korzystają one z urządzenia pod nadzorem lub po uprzednim przeszkoleniu w zakresie pra-
widłowej obsługi przez osobę odpowiedzialną za ich bezpieczeństwo.
NIEBEZPIECZEŃSTWO
OSTRZEŻENIE
OSTRZEŻENIE
PL
INSTRUKCJE PŁYTY GAZOWEJ DO ZABUDOWY
400011181303
Należy pilnować, aby dzieci nie zbliżały się do urządzenia i nie bawiły się nim.
Stosowanie urządzeń gazowych powoduje powstanie ciepła oraz wilgotności w pomieszczeniu. Należy spraw-
dzić, czy pomieszczenie posiada odpowiednią wentylację lub zainstalować okap z przewodem wyciągowym.
Przy długotrwałej pracy konieczna może być dodatkowa wentylacja (otwarcie okna lub zwiększenie mocy
wyciągu w okapie).
Po użyciu sprawdzić, czy pokrętła w pozycji wyłączonej oraz zamknąć główny zawór doprowadzenia gazu
lub zawór w butli z gazem.
Przegrzane tłuszcze i oleje mogą się łatwo zapalić. Zawsze uważnie nadzorować gotujące się potrawy zawie-
rające dużo tłuszczu, oleju lub alkoholu (np. rumu, koniaku, wina).
Przechowywać materiały z opakowania w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Przed przystąpieniem do czyszczenia lub konserwacji należy odczekać aż płyta kuchenna ostygnie.
ZACHOWNINIEJSZĄ INSTRUKCJĘ DO WGLĄDU
INSTALACJA
Po rozpakowaniu płyty sprawdzić, czy nie została uszkodzona podczas transportu. W razie jakichkolwiek problemów skontaktować się z najbliższym autoryzowanym
serwisem.
Niniejsze instrukcje obowiązują jedynie w krajach, których symbole umieszczono na tabliczce znamionowej (pod płytą).
INFORMACJE TECHNICZNE DLA INSTALATORA
Niniejsze urządzenie można osadzać w blatach roboczych o grubości od 20 do 50 mm.
Jeśli pod płytą kuchenną nie ma piekarnika, należy zainstalować płytę oddzielającą, której powierzchnia jest co najmniej równa otworowi w blacie
roboczym. Odległość pomiędzy ww. płytą oddzielającą, która musi całkowicie pokrywać wycięcie, aby zapobiec kontaktowi ze spodem płyty kuchennej,
a górną powierzchnią blatu roboczego nie może przekraczać 150 mm. W żadnym przypadku odległość pomiędzy płytą oddzielającą a dolną częścią
płyty kuchennej nie może być mniejsza od 20 mm. Jeżeli użytkownik zamierza zainstalować piekarnik pod płytą kuchenną, powinno to być urządzenie
wyprodukowane przez rmę Whirlpool i wyposażone w układ chłodzenia. Producent nie ponosi żadnej odpowiedzialności w przypadku zainstalowania
pod płytą kuchenną piekarnika innej marki.
Przed przystąpieniem do instalacji należy upewnić się, że:
- lokalne parametry dostarczanego gazu (rodzaj i ciśnienie) są zgodne z ustawionymi w płycie kuchennej (patrz: tabliczka znamionowa oraz tabela dysz);
- zewnętrzne powierzchnie mebli lub urządzeń znajdujących się w pobliżu płyty kuchennej są odporne na ciepło zgodnie z przepisami lokalnymi;
- urządzenie nie jest podłączone do instalacji wyciągu gazów. Należy je zainstalować zgodnie z obowiązującymi przepisami. Szczególną uwagę należy zwrócić
na wymagania dotyczące wentylacji.
- produkty spalania są usuwane na zewnątrz za pomocą specjalnych okapów lub wentylatorów elektrycznych montowanych na ścianach i/lub w oknach
PODŁĄCZENIE GAZOWE
Ta czynność powinna być wykonana przez wykwalikowanego technika.
Podłączenie gazowe musi być zgodne z lokalnymi przepisami.
Przepisy lokalne dotyczące kilku krajów podano w rozdziale pt.: “Zgodność z przepisami lokalnymi”. Jeśli nie podano
informacji dotyczących Państwa kraju, należy zwrócić się o szczegóły do instalatora.
Podłączenie płyty kuchennej do sieci gazowniczej lub butli z gazem musi być wykonane za pomocą sztywnej rurki
miedzianej lub stalowej wraz z armaturą spełniającą wymagania lokalnych przepisów lub też za pomocą ciągłego
stalowego węża spełniającego wymogi lokalnych przepisów. Włożyć uszczelkę (B) do kolanka. Maksymalna
długość węża wynosi 2 m.
DOTYCZY TYLKO BELGII: Konieczna jest wymiana kolanka (A) w urządzeniu na inne, dołączone w zestawie (jeśli jest).
WAŻNE: Jeśli zainstalowany zostanie wąż ze stali nierdzewnej, musi on być zamontowany w taki sposób, aby nie miał żadnego kontaktu z ruchomymi
częściami mebli. Musi on przechodzić przez obszar bez żadnych przeszkód, tak aby zawsze możliwa była jego kontrola na całej długości.
Po podłączeniu do sieci gazowniczej należy sprawdzić szczelność za pomocą wody z mydłem. Zapalić palniki i przekręcić pokrętła od pozycji maksymalnej do
pozycji minimalnej aby sprawdzić stabilność płomienia.
PODŁĄCZENIE ELEKTRYCZNE.
Ta czynność powinna być wykonana przez wykwalikowanego technika.
Podłączenia elektryczne muszą być zgodne z lokalnymi przepisami.
Przepisy prawa nakładają obowiązek uziemienia urządzenia.
Nie stosować przedłużaczy.
WAŻNE: Dane dotyczące napięcia oraz poboru mocy podano na tabliczce znamionowej.
MONT
OSTRZEŻENIE
OSTRZEŻENIE
L
Zero
Uziemienie
(żółto-zielony)
AVERTIZARE
AVERTIZARE
Po oczyszczeniu powierzchni na obwodzie należy zamontować dostarczoną uszczelkę na płycie kuchennej.
Ustawić płytę kuchenną w otworze blatu roboczego przestrzegając wymiarów podanych w karcie opisowej urządzenia.
Uwaga: Przewód zasilający musi być wystarczająco długi, aby umożliwić wyjęcie płyty do góry.
Aby zamocować płytę kuchenną, należy użyć dostarczonych w zestawie elementów mocujących (A). Przymocować elementy do odpowiednich otworów wskazanych
strzałką, a następnie przykręcić wkrętami w zależności od grubości blatu roboczego (patrz poniższe rysunki).
Blat 20 mm
Blat 30-60 mm
USTAWIANIE DO RÓŻNYCH RODZAJÓW GAZU
Ta czynność powinna być wykonana przez wykwalikowanego technika.
Jeżeli urządzenie ma pracować z wykorzystaniem gazu innego typu niż podany na tabliczce znamionowej oraz naklejce informacyjnej znajdującej się na górze płyty
kuchennej, należy wymienić dysze.
Naklejkę informacyjną należy zdjąć i przechowywać łącznie z instrukcją obsługi.
Należy zastosować reduktory gazu odpowiednie dla ciśnień podanych w instrukcji
Dysze gazowe muszą być wymieniane w serwisie lub przez wykwalikowanego technika..
Dysze, które nie zostały dostarczone wraz z urządzeniem, muszą być zamówione w serwisie.
Regulacja minimalnego ustawienia zaworów.
UWAGA: Jeżeli używany jest gaz LPG (G30/G31), śruba regulacji minimalnego ustawienia gazu musi zostać wkręcona do oporu.
WAŻNE: W razie problemów z obracaniem pokręteł palników należy skontaktować się z serwisem w celu wymiany zaworów palnika, jeżeli okażą się one
wadliwe.
WYMIANA DYSZ (patrz tabela dysz w instrukcji)
Zdjąć ruszt (A).
Wyjąć palniki (B).
Odpowiednim kluczem nasadowym odkręcić dyszę (C) do wymiany.
Dokonać wymiany na dyszę odpowiednią dla nowego rodzaju gazu.
Ponownie zamontować dyszę (D).
Do odkręcenia dyszy w palniku z wieloma koronami należy użyć specjalnego klucza (E).
Przed zainstalowaniem płyty kuchennej pamiętać o przymocowaniu płytki kalibracji gazu dostarczonej
wraz z dyszami w taki sposób, aby przykryła ona obecną informację dotyczącą kalibracji gazu.
REGULACJA MINIMALNYCH USTAWIEŃ GAZU W ZAWORACH
Aby upewnić się, że ustawienie minimalne jest prawidłowo wyregulowane, należy zdjąć pokrętło i wykonać następujące
czynności:
dokręcić (-), aby zredukować wysokość płomienia;
poluzować (+), aby zwiększyć wysokość płomienia.
Regulacji należy dokonywać, gdy zawór jest ustawiony na pozycji minimalnego gazu (mały płomień) .
Powietrze pierwotne palników nie wymaga regulacji.
Na tym etapie należy zapalić palniki i przekręcić pokrętła od pozycji maksymalnej do pozycji minimalnej , aby sprawdzić stabilność płomienia.
Po zakończeniu regulacji, należy dokonać ponownego uszczelnienia używając kitu próżniowego lub równoważnego materiału.
PL
MIEJSCOWE PRZEPISY
Instalacja oraz podłączenia gazowe i elektryczne powinny być wykonywane przez wykwalikowanego technika, zgodnie z instrukcjami producenta i
lokalnymi przepisami bezpieczeństwa.
SERWIS TECHNICZNY
Przed skontaktowaniem się z serwisem technicznym należy przygotować następujące informacje:
- rodzaj usterki lub problemu;
- dokładny model (informacja na nalepce w instrukcji/gwarancji);
- numer serwisowy, który następuje po słowie SERVICE na tabliczce znamionowej na spodzie płyty kuchennej oraz na nalepce w instrukcji/gwarancji;
- swój dokładny adres i numer telefonu.
Jeżeli konieczne są jakiekolwiek naprawy, prosimy o kontakt z autoryzowanym serwisem technicznym, zgodnie z informacjami podanymi w karcie gwarancyjnej.
OSTRZEŻENIE
INSTRUKCJA WYSZUKIWANIA USTEREK
Jeśli płyta nie pracuje prawidłowo, przed wezwaniem serwisu należy zapoznać się z instrukcją wyszukiwania i usuwania usterek, aby ustalić na czym polega problem.
1. Nie można zapalić palnika lub płomień jest nierównomierny
Sprawdzić, czy:
zasilanie gazowe lub elektryczne nie są odcięte, zwłaszcza jeżeli zawór na linii gazowej jest otwarty.
butla gazowa (gaz LPG) nie jest pusta.
otwory palników nie są zatkane.
końcówka świecy nie jest brudna.
wszystkie elementy palnika zostały prawidłowo ustawione.
nie ma przeciągów w pobliżu kuchenki.
2. Palnik gaśnie
Sprawdzić, czy:
podczas zapalania palnika pokrętło zostało przytrzymane wystarczająco długo, aby uaktywnić zabezpieczenie.
otwory palnika nie są zatkane w pobliżu termoelementu.
końcówka urządzenia zabezpieczającego nie jest zanieczyszczona.
ustawienie minimalne gazu jest prawidłowe (patrz stosowny rozdział).
3. Pojemniki nie są stabilne
Sprawdzić, czy:
dno pojemnika jest idealnie płaskie
pojemnik jest ustawiony centralnie nad palnikiem.
ruszty nie zostały zamienione lub ustawione nieprawidłowo.Jeśli pomimo powyższych zabiegów usterka wciąż się powtarza, należy skontaktować się z najbliższym
serwisem technicznym.
Jeśli pomimo powyższych zabiegów usterka wciąż się powtarza, należy skontaktować się z najbliższym serwisem technicznym.
CZYSZCZENIE POWIERZCHNI PŁYTY KUCHENNEJ
Przed przystąpieniem do czynności konserwacyjnych i serwisowych odłączyć zasilanie elektryczne.
Wszystkie części emaliowane i szklane należy czyścić ciepłą wodą i neutralnym roztworem.
Powierzchnie ze stali nierdzewnej mogą ulec odbarwieniu w wyniku zbyt długiego kontaktu z zakamienioną wodą lub agresywnymi detergentami. Wszelkie rozlane
resztki potraw (woda, sos, kawa, itp.) należy wytrzeć zanim zaschną.
Czyścić ciepłą wodą z neutralnym detergentem, a następnie osuszyć miękką ściereczką lub irchą. Przypieczony brud należy usuwać przy pomocy specjalnych
czyścików do powierzchni ze stali nierdzewnej.
UWAGA: Stal nierdzewną czyścić jedynie miękką ściereczką lub gąbką.
Nie używać środków ściernych i żrących, czyścików na bazie chloru ani druciaków do patelni.
Nie korzystać z urządzeń czyszczących parą.
Nie stosować produktów łatwopalnych.
Nie pozostawiać na płycie rozlanych substancji kwaśnych lub alkalicznych, jak np. octu, musztardy, soli, cukru lub soku cytrynowego.
CZYSZCZENIE ELEMENTÓW PŁYTY
Ruszty, korony palników i palniki można zdemontować do czyszczenia.
Należy je czyścić ręcznie ciepłą wodą z nieściernym detergentem. Ostrożnie usuwać wszelkie pozostałości żywności. Sprawdzić, czy żaden z otworów palników
nie jest zatkany.
Ostrożnie opłukać i wysuszyć
Zainstalować palniki i grzybki palników w prawidłowy sposób, umieszczając je w odpowiednich miejscach.
Przy zakładaniu kratek należy upewnić się, czy miejsca na naczynia są wyrównane z palnikami.
Modele wyposażone w elektryczne świece zapłonowe oraz urządzenie zabezpieczające wymagają dokładnego czyszczenia końcówek świec, w celu zapewnienia
ich prawidłowego działania. Elementy te należy często kontrolować i czyścić wilgotną ściereczką w miarę potrzeb. Przypieczoną żywność należy usuwać wykałaczką
lub igłą.
Uwaga: Aby nie uszkodzić elektrycznego urządzenia zapłonowego, nie wolno go używać, gdy palniki nie są na swoich miejscach.
DEKLARACJA ZGODNOŚCI
Płyta kuchenna została zaprojektowana, wyprodukowana i wprowadzona na rynek zgodnie z:
- wymogami bezpieczeństwa Dyrektywy 2009/142/WE w sprawie gazu (dawniej: 90/396/EWG);
- wymogami bezpieczeństwa określonymi w Dyrektywie “Niskie napięcie’’ 2006/95/WE (która zastępuje Dyrektywę 73/23/EWG z późniejszymi zmianami);
- wymogami dot. ochrony określonymi w Dyrektywie ”EMC” 2004/108/WE.
To urządzenie spełnia wymagania projektowania ekologicznego Rozporządzenia Europejskiego n. 66/2014, zgodnie z normą europejską EN 30-2-1.
OCHRONA ŚRODOWISKA
Utylizacja materiałów z opakowania
Materiał opakowania nadaje się w 100% na surowce wtórne i jest oznaczony symbolem ( ). Należy w odpowiedzialny sposób pozbywać się materiałów opakowaniowych,
przestrzegając miejscowych przepisów dotyczących utylizacji odpadów.
Złomowanie urządzenia
- Niniejsze urządzenie jest oznaczone zgodnie z Dyrektywą Europejską 2012/19/WE (WEEE) o zużytym sprzęcie elektrycznym i elektronicznym.
- Takie oznakowanie informuje, że sprzęt ten po zakończeniu użytkowania nie może być umieszczany łącznie z innymi odpadami pochodzącymi z gospodarstwa
domowego.
OSTRZEŻENIE
- Symbol na urządzeniu lub w dokumentacji do niego dołączonej oznacza, że urządzenia nie wolno traktować podobnie jak zwykłe odpady domowe. Należy
oddać je do punktu zajmującego się utylizacją i recyklingiem urządzeń elektrycznych i elektronicznych.
OPIS PRODUKTU
1. Ruszty zdejmowane
Symbole
2. Palnik średni Zaczernione koło Kurek zamknięty
3. Palnik średni Duży płomień Maksymalne otwarcie lub natężenie przepływu
4. Palnik dużej mocy Mały płomień Minimalne otwarcie lub zmniejszone natężenie przepływu
5. Palnik pomocniczyGwiazda Zapłon elektryczny
6-9.Pokrętła
Symbole informują, które pole grzewcze jest włączane przez dane pokrętło.
Uwaga: Wygląd płyty kuchennej może nieznacznie różnić się od przedstawionego na rysunku.
PORADY PRAKTYCZNE UŻYTKOWANIA PALNIKÓW
Płyta kuchenna jest wyposażona w palniki o różnych średnicach.
Aby zagwarantować optymalną pracę palników, należy przestrzegać następujących zasad:
- Czajniki lub garnki powinny mieć średnicę dna równą lub nieco większą od palnika (patrz tabela po prawej stronie).
- Stosować tylko garnki i patelnie o płaskim dnie.
- Używać właściwej ilości wody do gotowania żywności, a także przykrywać garnki.
- Upewnić się, że naczynia ustawione na kratkach nie wystają poza krawędź płyty.
WAŻNE: Nieprawidłowe użytkowanie kratek może spowodować uszkodzenie płyty: nie należy kłaść kratki spodem ku górze ani przesuwać jej w poprzek płyty.
Odradza się używania:
- Patelni żeliwnych, rondli i garnków wykonanych z terakoty.
- Podkładek rozpraszających z metalowych siatek lub innych.
- Dwóch palników pod jednym naczyniem (np. patelnia do ryb).
JAK KORZYSTZ PŁYTY
Nie dopuszczać, aby płomień palnika wychodził poza krawędź dna naczynia.
WAŻNE: GDY PŁYTA PRACUJE, CAŁY JEJ OBSZAR MOŻE BYĆ GORĄCY.
Aby zapalić jeden z palników, należy obrócić odpowiednie pokrętło przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, w położenie maksymalnego płomienia.
Nacisnąć pokrętło w kierunku do pulpitu sterującego, aby dokonać zapłonu palnika.
Po zapłonie palnika trzymać pokrętło wciśnięte przez ok. 5-10 sekund, aby umożliwić prawidłowe zadziałanie mechanizmu.Zabezpieczenie, w które jest wyposażony
palnik, zablokuje wypływ gazu w sytuacji przypadkowego zgaśnięcia (podmuchy powietrza, chwilowy brak gazu, wykipienie płynów itd.).
Nie wciskać pokrętła na dłużej niż 15 s. Jeżeli po upływie tego czasu palnik gaśnie, należy odczekać co najmniej jedną minutę przed podjęciem następnej próby
zapłonu.W razie przypadkowego zgaszenia płomienia, wyłączyć pokrętło palnika i odczekać co najmniej minutę przed ponownym włączeniem.
UWAGA: Jeżeli parametry gazu dostarczanego w danym regionie powodują, że zapłon palnika jest utrudniony, zaleca się wykonanie ponownego zapłonu, ale
przy położeniu pokrętła na symbolu małego płomienia.
Palnik może zgasnąć po zwolnieniu pokrętła. Oznacza to, że mechanizm zabezpieczający nie rozgrzał się w wystarczającym stopniu. W takim przypadku należy
powtórzyć czynności opisane powyżej.
OBLIGATORYJNE WYMIARY I ODLEGŁOŚCI (mm)
UWAGA: W razie instalowania okapu nad płytą
prawidłową odległość należy sprawdzić w instrukcji
okapu.
Ø garnka
Szybki
Średni
Dodatkowy
od 24 do 26 cm
od 16 do 24 cm
od 8 do 14 cm
Palnik
Znamionowa
wydajność
termiczna
Zużycie
znamionowe
Znamionowa
moc cieplna
kW
Ciśnienie gazu
mbar
GAZ LPG
(Butan) G30
(Propan) G31
ZASILANIE ELEKTRYCZNE: 220-240 V ~ 50/60 Hz
286 l/h
157 l/h
95 l/h
Y 115
Z 95
X 72
3,00
1,65
1,00
0,60
0,35
0,30
80
60
47
3,00
1,65
1,00
218 g/h
120 g/h
73 g/h
0,70
0,45
0,35
F3 140
F2 104
F1 77
3,00
1,65
1,00
344 g/h
189 g/h
115 g/h
17
10
16
25
20
13
20
37
25
16
23
45
F2 158
F3 125
Y 95
3,00
1,65
1,00
397 l/h
218 l/h
132 l/h
0,60
0,35
0,30
Zużycie
znamionowe
całkowite
Znamionowa
wydajność termiczna
(kW)
Konguracja modelu
4 PALNIKI
Objętość powietrza (m) for
wymagana do spalenia 1 m gazu
Rodzaj
stosowanego gazu
Rodzaj
stosowanego
gazu
Rodzaj
palnika
Oznakowanie
dyszy
kW min. nom. mks.
G20 20 mbar
G2.350 12 mbar
G27 20 mbar
G30/31 37 mbar
1 DM - 2 ŚM - 1 POM
1 DM - 2 ŚM - 1 POM
1 DM - 2 ŚM - 1 POM
1 DM - 2 ŚM - 1 POM
7.30
7.30
7.30
7.30
695 l/h
965 l/h
837 l/h
484 g/h
9.52
6.85
7.90
30.94
TABELA DYSZKATEGORIA II2ELwLs3B/P
GAZ ZIEMNY
G27
GAZ ZIEMNY
(Metan) G20
GAZ ZIEMNY
G2.350
0,60
0,35
0,30
Dużej mocy
Średni
Pomocniczy
Dużej mocy
Średni
Pomocniczy
Dużej mocy
Średni
Pomocniczy
Dużej mocy
Średni
Pomocniczy
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6

Whirlpool AKM 226 IX instrukcja

Typ
instrukcja