18
PL
23. Stosowanie innych niż zalecane przez producenta lub dystrybutora
akcesoriów może prowadzić do szkód na zdrowiu imieniu.
24. Produkt przeznaczony jest wyłącznie do użytku domowego.
25. Urządzenie może być użytkowane przez dzieci od 8 lat oraz
osoby o ograniczonych zdolnościach psycho zycznych lub
niewystarczającym doświadczeniu, jeżeli są pod nadzorem lub
zostały przeszkolone wzakresie bezpiecznej obsługi urządzenia
i mają świadomość ew. zagrożeń. Dzieci nie mogą bawić się
urządzeniem. Czyszczenie i konserwację można powierzyć
dzieciom od 8 lat, ale tylko pod nadzorem. Dzieci do lat 8 powinny
przebywać zdaleka od urządzenia iprzewodu zasilania.
UWAGA
Oznaczone w ten sposób powierzchnie nagrzewają
się podczas pracy.
INSTRUKCJE UŻYTKOWANIA
Przed pierwszym uruchomieniem
• Ostrożnie rozpakuj garnek iusuń cały materiał opakowania oraz naklejki reklamowe.
• Umyj naczynie do gotowania ipokrywkę wciepłej wodzie zdetergentem, opłucz iosusz.
• Przetrzyj korpus urządzenia wilgotną szmatką lub gąbką.
Ostrzeżenie:
• Korpus urządzenia ani kabel zasilania nie mogą być zanurzane wwodzie iinnych cieczach.
• Gotuj wyłącznie wwyjmowanym naczyniu, aby zapobiec porażeniu prądem elektrycznym
Gotowanie ryżu
1. Postaw garnek na suchej ipłaskiej powierzchni.
2. Przepłucz ryż przed gotowaniem wstrumieniu wody wcelu usunięcia części skrobi.
Płucz, dopóki woda nie będzie zupełnie czysta.
3. Za pomocą załączonej miarki odmierz pożądaną ilość ryżu. Należy odmierzać
wyrównaną ilość inie przepełniać miarki.
4. Przed włożeniem wewnętrznego naczynia do korpusu ze stali nierdzewnej upewnij się,
że jest czyste isuche zzewnątrz. Wten sposób można zapewnić doskonały kontakt
zewnętrznego iwewnętrznego naczynia.
• Przed gotowaniem oczyść dno iściany naczynia zzewnątrz. Obróć naczynie do
gotowania wlewo iupewnij się, że jest umieszczone prawidłowo wgarnku. Jeżeli
naczynie będzie umieszczone krzywo, urządzenie nie będzie działało prawidłowo
imoże zostać uszkodzone.
5. Upewnij się, że naczynie do gotowania jest umieszczone równo wkorpusie urządzenia,
anastępnie wsyp do niego umyty ryż. Ryż powinien być rozłożony równomiernie na
dnie naczynia inie przylegać do ścian (patrzy rysunek).