Whirlpool VT 266 SL Program Chart

Typ
Program Chart

Niniejsza instrukcja jest również odpowiednia dla

VT 266
PL
Jet
Defrost
Jet Menu
Crisp
Stop
Jet
Start
Micro Grill Crisp
-+
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
PANEL STEROWANIA
WYŚWIETLACZ CYFROWY
Wyświetlacz zawiera zegar
w formacie 24-godzinnym i
symbole oznaczeń.
P
RZYCISK „MICROWAVE
y do ustawienia żą-
danego poziomu mocy
mikrofal.
P
RZYCISK „JET DEFROST
y do wybrania funkcji
„Jet Defrost” i rodzaju
potrawy do rozmrożenia.
PRZERYWANIE LUB ZATRZYMYWANIE GOTOWANIA
WSTRZYMANIE PROCESU GOTOWANIA :
Gotowanie można wstrzymać
otwierając drzwi, aby spraw-
dzić, odwrócić lub wymiesz
potrawę. Ustawienia kuchenki
są zachowywane w pamięci przez
10 minut.
A
BY KONTYNUOWAĆ GOTOWANIE, NALEŻY :
Należy zamknąć drzwiczki i JEDEN RAZ nacis-
nąć przycisk 'Start'. Gotowanie będzie
kontynuowane od momentu wstrzy-
mania.
DWUKROTNE naciśnięcie przycisku
'Start' przedłuża czas gotowania o 30 sekund.
P
RZERWANIE PROCESU GOTOWANIA :
należy wyjąć potrawę, zamknąć drzwi i
nacisnąć przycisk STOP.
S
YGNAŁ AKUSTYCZNY KUCHENKI będzie sygnalizował co
minutę, przez 10 minut, że gotowa-
nie zostało zakończone. Aby wyłą-
czyć sygnał, należy nacisnąć przycisk
„STOP” lub otworzyć drzwi.
UWAGA: Należy pamiętać, że jeśli po zakończeniu
procesu gotowania drzwi zostaną otwarte, a na-
stępnie zamknięte, to ustawienia pozostaną za-
chowane tylko przez 60 sekund.
P
RZYCISK „GRILL
y do wyboru funkcji „Grill.
P
OKRĘTŁO REGULACJI
y do ustawiania czasu
gotowania lub wagi potrawy.
P
RZYCISK „CLOCK
y do ustawiania zegara w
formacie 24- godzinnym.
P
RZYCISK „STOP
y do zatrzymania lub
wyzerowania dowolnej
funkcji kuchenki.
P
RZYCISK „ZATRZYMANIE TALERZA OBROTOWEGO
y do zatrzymania talerza. Funkcja ta może
być używana tylko do gotowania przy pomocy
mikrofal. Funkcji nie można uruchomić, jeśli
uruchomione zosty inne funkcje.
P
RZYCISK „JET MENU CRISP
y do wybrania funkcji
„Jet Menu Crisp” oraz
rodzaju potrawy.
P
RZYCISK „CRISP
y do wybrania funkcji
„Crisp.
WYBÓR MOCY MIKROFAL
PRZYCISK „FITNESS
y do wybrania funkcji
„Fitness” oraz rodzaju
potrawy.
P
RZYCISK JET START
y do rozpoczęcia
procesu gotowania lub
przywołania funkcji Jet
Start.
TYLKO MIKROFALE
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
„JET
(800 W)
P
ODGRZEWANIE NAPOJÓW, wody, rzadkich zup, kawy, herbaty lub innych produktów o dużej
zawartości wody. Jeśli produkt zawiera jaja lub masy kremowe, naly wybrać mniejszą moc.
650 W G
OTOWANIE ryb, warzyw, mięsa, itp.
500 W
G
OTOWANIE wymagające dużej dokładności, np. sosów z dużą zawartością białka, potraw,
których głównymi składnikami są jaja i ser oraz do dogotowywania potraw duszonych.
350 W G
OTOWANIE GULASZU, roztapianie masła.
160 W R
OZMRAŻANIE. Zmiękczanie masła, sera.
90 W Z
MIĘKCZANIE lodów.
VT 266
PL
461965628221
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY STOSOW FUNKCJĘ dla szybkiego przyru-
mienienia powierzchni potrawy.
FUNKCJA "JET MENU CRISP"
GRILLOWANIE
FUNKCJA KOMBINOWANA GRILLA
FUNKCJA CRISP
FUNKCJA JEST PRZEZNACZONA do odgrzewania i pie-
czenia pizzy oraz innych potraw na bazie ciasta.
Jest ona także przydatna do smażenia jajek na
bekonie, kiełbasek, hamburge-
rów, itp.
W CELU WYJĘCIA GORĄCEGO TALERZA
CRISP NALEŻY skorzystać z rękawic
kuchennych lub specjalnej rączki do talerza Crisp.
N
ALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO gotowania różnych ro-
dzajów zamrożonych potraw.
K
UCHENKA automatycznie wybierze potrzebną
metodę gotowania, czas i moc.
P
ODCZAS UŻYWANIA PROGRAMÓWJET MENU CRISP”,
NALEŻY ZAWSZE UŻYWAĆ dostarczonego w zestawie
talerza Crisp.
FITNESS
FUNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być używana do
bardzo szybkiego rozmrażania zamrożonej
żywności należącej do niżej podanych kate-
gorii. Należy użyć funkcji rozmrażania w trybie
ręcznym dla innych potraw lub wag, które nie
znajdują się poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSK NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
ROZMRAŻANIE JET DEFROST
q
ZIEMNIAKI / WARZYWA
KORZENIOWE
150 G - 500 G
w
WARZYWA
(Kala or i brokuł)
150 G - 500 G
e
MROŻONE WARZYWA 150 G - 500 G
r
FILETY RYBNE 150 G - 500 G
t
FILETY Z KURCZAKA 150 G - 500 G
y
FRUIT 150 G - 500 G
KLASA ŻYWNOŚCI ZALECANA ILOŚĆ
q
R 300 G - 650 G
w
MAKARON 250 G - 550 G
e
PAŁECZKI DROBIOWE /
TALARKI DROBIOWE
250 G - 500 G
r
FRYTKI 250 G - 500 G
t
PIZZA 250 G - 750 G
y
QUICHE 250 G – 600 G
u
RYBA PANIEROWANA /
PALUSZKI DROBIOWE
250 G - 500 G
i
KOTLET SZWAJCARSKI /
KOTLETY DROBIOWE
1 - 4 SZT.
(A 100-125G)
W
ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, naly postępować zgodnie z
procedurą „Gotowanie oraz podgrzewanie za
pomocą mikrofal”.
UWAGA:
W czasie podgrzewania talerz Crisp można
posmarować olejem lub masłem.
S
TOSOWAĆ FUNKCJĘ DO potraw takich jak warzywa i
ryby.
W
PRZYPADKU KORZYSTANIA Z TEJ FUNKCJI NALEŻY ZAWSZE
STOSOW dołączone naczynie do gotowania na
parze.
ZAWSZE NALEŻY DODAWAĆ 100ml (1dl) wody do dolnej
części naczynia do gotowania na parze, jeżeli nie
podano inaczej.
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V / 50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2000 W
B
EZPIECZNIK 10 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 800 W
GRILLOWANIE 850 W
W
YMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
299 X 521 X 391
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
200 X 326 X 320
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzyw i zapiekanek
350 - 500 W G
OTOWANIE drobiu i lazanii
160 - 350 W
G
OTOWANIE ryb i mrożonych
zapiekanek
160 W G
OTOWANIE mięsa
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
P
RZYRUMIENIANIE tylko w czasie
gotowania
KLASA ŻYWNOŚCI ILOŚĆ
q
MIĘSO 100 G - 2 KG
w
DRÓB 100 G - 2,5 KG
e
RYBY 100 G - 1,5 KG
r
WARZYWA 100 G - 1,5 KG
t
BOCHENEK CHLEBA 100 G - 1 KG
FUNKCJA TA SŁUŻY DO przygotowywania takich
potraw jak zapiekanka, lasagne, drób oraz pie-
czone ziemniaki.
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool VT 266 SL Program Chart

Typ
Program Chart
Niniejsza instrukcja jest również odpowiednia dla