VT 266
PL
461965628222
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY STOSOWAĆ TĄ FUNKCJĘ dla szybkiego przyru-
mienienia powierzchni potrawy.
FUNKCJA "JET MENU CRISP"
GRILLOWANIE
FUNKCJA KOMBINOWANA GRILLA
FUNKCJA CRISP
FUNKCJA JEST PRZEZNACZONA do odgrzewania i pie-
czenia pizzy oraz innych potraw na bazie ciasta.
Jest ona także przydatna do smażenia jajek na
bekonie, kiełbasek, hamburge-
rów, itp.
W CELU WYJĘCIA GORĄCEGO TALERZA
CRISP NALEŻY skorzystać z rękawic
kuchennych lub specjalnej rączki do talerza Crisp.
N
ALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO gotowania różnych ro-
dzajów zamrożonych potraw.
K
UCHENKA automatycznie wybierze potrzebną
metodę gotowania, czas i moc.
P
ODCZAS UŻYWANIA PROGRAMÓW „JET MENU CRISP”,
NALEŻY ZAWSZE UŻYWAĆ dostarczonego w zestawie
talerza Crisp.
FITNESS
FUNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być używana do
bardzo szybkiego rozmrażania zamrożonej
żywności należącej do niżej podanych kate-
gorii. Należy użyć funkcji rozmrażania w trybie
ręcznym dla innych potraw lub wag, które nie
znajdują się poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSKAĆ NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
ROZMRAŻANIE JET DEFROST
q
ZIEMNIAKI / WARZYWA
KORZENIOWE
150 G - 500 G
w
WARZYWA
(Kala or i brokuł)
150 G - 500 G
e
MROŻONE WARZYWA 150 G - 500 G
r
FILETY RYBNE 150 G - 500 G
t
FILETY Z KURCZAKA 150 G - 500 G
y
FRUIT 150 G - 500 G
KLASA ŻYWNOŚCI ZALECANA ILOŚĆ
q
RYŻ 300 G - 650 G
w
MAKARON 250 G - 550 G
e
PAŁECZKI DROBIOWE /
TALARKI DROBIOWE
250 G - 500 G
r
FRYTKI 250 G - 500 G
t
PIZZA 250 G - 750 G
y
QUICHE 250 G – 600 G
u
RYBA PANIEROWANA /
PALUSZKI DROBIOWE
250 G - 500 G
i
KOTLET SZWAJCARSKI /
KOTLETY DROBIOWE
1 - 4 SZT.
(A 100-125G)
W
ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, należy postępować zgodnie z
procedurą „Gotowanie oraz podgrzewanie za
pomocą mikrofal”.
UWAGA:
W czasie podgrzewania talerz Crisp można
posmarować olejem lub masłem.
S
TOSOWAĆ FUNKCJĘ DO potraw takich jak warzywa i
ryby.
W
PRZYPADKU KORZYSTANIA Z TEJ FUNKCJI NALEŻY ZAWSZE
STOSOWAĆ dołączone naczynie do gotowania na
parze.
ZAWSZE NALEŻY DODAWAĆ 100ml (1dl) wody do dolnej
części naczynia do gotowania na parze, jeżeli nie
podano inaczej.
VT 296
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V / 50 HZ
VT266 ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2000 W
VT296 Z
NAMIONOWY POBÓR MOCY
2250 W
B
EZPIECZNIK 10 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 800 W
VT266 G
RILLOWANIE 850 W
VT296 G
RILLOWANIE
1000 W
W
YMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
299 X 521 X 391
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
200 X 326 X 320
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzyw i zapiekanek
350 - 500 W G
OTOWANIE drobiu i lazanii
160 - 350 W
G
OTOWANIE ryb i mrożonych
zapiekanek
160 W G
OTOWANIE mięsa
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
P
RZYRUMIENIANIE tylko w czasie
gotowania
KLASA ŻYWNOŚCI ILOŚĆ
q
MIĘSO 100 G - 2 KG
w
DRÓB 100 G - 2,5 KG
e
RYBY 100 G - 1,5 KG
r
WARZYWA 100 G - 1,5 KG
t
BOCHENEK CHLEBA 100 G - 1 KG
FUNKCJA TA SŁUŻY DO przygotowywania takich
potraw jak zapiekanka, lasagne, drób oraz pie-
czone ziemniaki.