5
AKCESORIA
INFORMACJE OGÓLNE
W
PRZYPADKU ZETKNIĘCIA SIĘ METALOWYCH PRZED-
MIOTÓW z wnętrzem pracującej kuchenki może
dojść do powstania iskier, które mogą spowo-
dować uszkodzenie kuchenki.
PODSTAWKA POD TALERZ OBROTOWY
S
ZKLANY TALERZ OBROTOWY należy stawiać na pod-
stawce obrotowej. Na podstawce talerza ob-
rotowego nie należy kłaść żadnych
innych naczyń.
Zainstalować podstawkę pod
talerz obrotowy wewnątrz ku-
chenki.
SZKLANY TALERZ OBROTOWY
S
ZKLANY TALERZ OBROTOWY NALEŻY STOSOWAĆ za-
wsze, niezależnie od sposobu gotowania. Słu-
ży on do zbierania kapiącego sosu oraz cząstek
żywności, które mogłyby zabrudzić i
zaplamić wnętrze kuchenki.
Szklany talerz obrotowy na-
leży umieścić na jego podstaw-
ce.
P
RZED UŻYCIEM NACZYŃ , NALEŻY UPEWNIĆ SIĘ, CZY są
one odporne na działanie
wysokich temperatur i
przepuszczają mikrofale.
P
O WŁOŻENIU ŻYWNOŚCI I AKCESORIÓW do kuchen-
ki, należy sprawdzić czy nie stykają się z po-
wierzchniami wewnętrznymi kuchenki.
Jest to szczególnie ważne w przypadku
sprzętów wykonanych z metalu lub zawie-
rających elementy metalowe.
P
RZED URUCHOMIENIEM KUCHENKI , należy zawsze
sprawdzić, czy talerz obrotowy może się swo-
bodnie obracać.
RĄCZKA DO TALERZA CRISP
D
O WYJMOWANIA GORĄCEGO TALERZA
C
RISP Z KUCHENKI należy używać specjal-
nej, dostarczonej rączki.
TALERZ CRISP
Ż
YWNOŚĆ NALEŻY KŁAŚĆ BEZPOŚREDNIO NA TALERZU
C
RISP.
Zawsze używać szklane-
go talerza obrotowego jako
podstawę podczas używania tale-
rza Crisp.
N
IE NALEŻY KŁAŚĆ ŻADNYCH SZTUĆCÓW na talerzu
Crisp, gdyż nagrzewa się on bardzo szybko i
może spowodować uszkodzenia położonych
przedmiotów.
T
ALERZ CRISP można wstępnie rozgrzać przed
użyciem (maks. 3 min.). Zawsze należy używać
funkcji „Crisp” w przypadku wstępnego na-
grzewania talerza Crisp.
N
A RYNKU DOSTĘPNYCH jest wiele różnorodnych
akcesoriów. Przed ich zakupem należy upew-
nić się, czy nadają się do kuchenek mikrofalo-
wych.
PODSTAWKA DRUCIANA
U
MIEŚCIĆ RUSZT W GÓRNYM
POŁOŻENIU, aby przyrządzać po-
trawy, podczas korzystania z funkcji Grill.
NACZYNIE DO GOTOWANIA NA PARZE
N
ALEŻY STOSOWAĆ NACZYNIE DO
GOTOWANIA NA PARZE wraz z za-
łożonym filtrem siatkowym
do gotowania potraw takich
jak ryby, warzywa i ziem-
niaki.
N
ACZYNIE PAROWE NA LEŻY UŻYWAĆ
bez cedzidła dla takich potraw jak ryż, maka-
ron i biała fasola.
N
ACZYNIE PAROWE NA LEŻY ZAWSZE kłaść na talerzu
obrotowym.
P
ODCZAS STOSOWANIA FUNKCJI WY-
MUSZONEGO OBIEGU, ZAWSZE NALEŻY
UŻYWAĆ NISKIEGO POŁOŻENIA
RUSZTU , aby umożliwić pra-
widłową cyrkulację powie-
trza wokół potrawy.
POKRYWKA
P
OKRYWKA jest przeznaczona do
przykrywania potraw podczas go-
towania i podgrzewania tylko za
pomocą mikrofal. Umożliwia ona
ograniczenie pryskania, zachowa-
nie soczystości potrawy, jak również skrócenie
czasu gotowania.
P
OKRYWĘ NALEŻY STOSOWAĆ do dwupoziomowego
podgrzewania
TACKA DO PIECZENIA
P
ODCZAS PIECZENIA z termoobiegiem należy sto-
sować tackę do pieczenia. Nigdy
nie wolno jej używać w połą-
czeniu z mikrofalami.