VT 265
PL
461965629252
FUNKCJA „JET BEVERAGE” POZWALA NA łatwe i szybkie
podgrzanie napoju w 1-4 kubkach.
1 KUBEK TO 150 ml napoju.
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY STOSOWAĆ TĄ FUNKCJĘ dla szybkiego przyru-
mienienia powierzchni potrawy.
FUNKCJA "JET MENU CRISP"
ŻY STO
ru
GRILLOWANIE
FUNKCJA KOMBINOWANA GRILLA
FUNKCJA CRISP
FUNKCJA JEST PRZEZNACZONA do odgrzewania i pie-
czenia pizzy oraz innych potraw na bazie ciasta.
Jest ona także przydatna do smażenia jajek na
bekonie, kiełbasek, hamburge-
rów, itp.
W CELU WYJĘCIA GORĄCEGO TALERZA
CRISP NALEŻY skorzystać z rękawic
kuchennych lub specjalnej rączki do talerza Crisp.
N
ALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO gotowania różnych rodzajów zamrożonych potraw.
KUCHENKA automatycznie wybierze potrzebną metodę gotowania, czas i moc.
F
UNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być używana do
bardzo szybkiego rozmrażania zamrożonej
żywności należącej do niżej podanych kate-
gorii. Należy użyć funkcji rozmrażania w trybie
ręcznym dla innych potraw lub wag, które nie
znajdują się poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSKAĆ NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
E do r
.
UWA
ROZMRAŻANIE JET DEFROST
FUNKCJA „JET BEVERAGE”
SZYBKIE PODGRZEWANIE NAPOJU
KLASA ŻYWNOŚCI
ZALECANA
ILOŚĆ
AKCESORIA DO ZASTOSOWANIA W CZASIE
GOTOWANIA
q
RYŻ 300 G - 650 G WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUK-
TY, GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA "DODAĆ
PRODUKTY"
ZAMIESZAĆ POTRAWĘ
w
MAKARON 250 G - 550 G WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUK-
TY, GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA "DODAĆ
PRODUKTY"
ZAMIESZAĆ POTRAWĘ
e
PAŁECZKI DROBIOWE /
TALARKI DROBIOWE
250 G - 500 G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA OBRÓCIĆ POTRAWĘ
r
FRYTKI 250 G - 500 G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA ZAMIESZAĆ POTRAWĘ
t
PIZZA 250 G - 750 G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
y
QUICHE 250 G – 600 G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
u
RYBA PANIEROWANA /
PALUSZKI DROBIOWE
250 G - 500 G WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUK-
TY, GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA "DODAĆ
PRODUKTY"
OBRÓCIĆ POTRAWĘ
i
CORDON BLEU/ CHICKEN
CUTLETS
1 - 4 SZT.
(A 100-125 G)
WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUK-
TY, GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA "DODAĆ
PRODUKTY"
OBRÓCIĆ POTRAWĘ
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w przypadku, gdy waga
jest mniejsza lub większa niż zalecana, należy postępować zgodnie z procedurą „Gotowanie oraz podgrzewanie
za pomocą mikrofal”.
UWAGA:
W czasie podgrzewania talerz Crisp można posmarować olejem lub masłem.
VT 295
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V / 50 HZ
VT265 ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2000 W
VT295 ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2250 W
BEZPIECZNIK 10 A
WYJŚCIOWA MOC MIKROFAL 800 W
VT265 GRILLOWANIE 850 W
VT295 GRILLOWANIE 1000 W
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
299 X 521 X 391
WYMIARY WEWNĘTRZNE
(W
YS. X SZER. X GŁ.)
200
X 326 X 320
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzyw i zapiekanek
350 - 500 W G
OTOWANIE drobiu i lazanii
160 - 350 W
G
OTOWANIE ryb i mrożonych
zapiekanek
160 W G
OTOWANIE mięsa
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
PRZYRUMIENIANIE tylko w czasie
gotowania
F
UNKCJA TA SŁUŻY DO przygotowywania takich
potraw jak zapiekanka, lasagne, drób oraz pie-
czone ziemniaki.
KLASA ŻYWNOŚCI ILOŚĆ PORADY
q
MIĘSO 100 G - 2 KG Mięso mielone, kotlety, steki lub pieczenie.
w
DRÓB 100 G - 2,5 KG Kurczak w całości, w kawałkach lub lety.
e
RYBY 100 G - 1,5 KG Całe steki lub lety.
r
WARZYWA 100 G - 1,5 KG Warzywa mieszane, groszek, brokuły, itp.
t
BOCHENEK CHLEBA 100 G - 1 KG Bochenek, bułki lub rogale.
W
ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, które nie zostały wymienione w tabeli, oraz jeśli waga jest
mniejsza lub większa niż zalecana, należy postępować zgodnie z instrukcją "Gotowania i podgrzewa-
nia za pomocą mikrofal", a do rozmrażania ustawić moc 160 W.