Whirlpool VT 295 SL Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

PL
-+
Jet
Defrost
Jet Menu
Crisp
Micro Grill Crisp
VT 265
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
PANEL STEROWANIA
WYŚWIETLACZ CYFROWY
Wyświetlacz zawiera zegar
w formacie 24-godzinnym i
symbole oznaczeń.
P
RZYCISK „MICROWAVE
y do ustawienia żą-
danego poziomu mocy
mikrofal.
P
RZYCISK „JET DEFROST
y do wybrania funkcji
„Jet Defrost” i rodzaju
potrawy do rozmrożenia.
PRZERYWANIE LUB ZATRZYMYWANIE GOTOWANIA
WSTRZYMANIE PROCESU GOTOWANIA :
Gotowanie można wstrzymać
otwierając drzwi, aby spraw-
dzić, odwrócić lub wymieszać
potrawę. Ustawienia kuchenki
są zachowywane w pamięci przez
10 minut.
ABY KONTYNUOWAĆ GOTOWANIE, NALEŻY :
Należy zamknąć drzwiczki i JEDEN RAZ nacisnąć
przycisk 'Start'. Gotowanie będzie
kontynuowane od momentu wstrzy-
mania.
DWUKROTNE naciśnięcie przycisku
'Start' przedłuża czas gotowania o 30 sekund.
P
RZERWANIE PROCESU GOTOWANIA :
należy wyjąć potrawę, zamknąć drzwi i
nacisnąć przycisk STOP.
S
YGNAŁ AKUSTYCZNY KUCHENKI będzie sygnalizował co
minutę, przez 10 minut, że gotowa-
nie zostało zakończone. Aby wyłą-
czyć sygnał, należy nacisnąć przycisk
„STOP” lub otworzyć drzwi.
UWAGA: Należy pamiętać, że jeśli po zakończeniu
procesu gotowania drzwi zostaną otwarte, a na-
stępnie zamknięte, to ustawienia pozostaną za-
chowane tylko przez 60 sekund.
P
RZYCISK „GRILL
y do wyboru funkcji „Grill.
P
OKRĘTŁO REGULACJI
y do ustawiania czasu
gotowania lub wagi potrawy.
P
RZYCISK „CLOCK
y do ustawiania zegara w
formacie 24- godzinnym.
P
RZYCISK „STOP
Służy do zatrzymania lub
wyzerowania dowolnej
funkcji kuchenki.
P
RZYCISK „ZATRZYMANIE TALERZA OBROTOWEGO
Służy do zatrzymania talerza. Funkcja ta może
być używana tylko do gotowania przy pomocy
mikrofal. Funkcji nie można uruchomić, jeśli
uruchomione zostały inne funkcje.
P
RZYCISK „JET MENU CRISP
y do wybrania funkcji
„Jet Menu Crisp” oraz
rodzaju potrawy.
P
RZYCISK „CRISP
y do wybrania funkcji
„Crisp.
WYBÓR MOCY MIKROFAL
PRZYCISK „JET BEVERAGE
Służy do wybrania funkcji
„Jet Beverage” i liczby
kubków do podgrzania.
P
RZYCISK JET START
Służy do rozpoczęcia
procesu gotowania lub przy-
wołania funkcji Jet Start.
TYLKO MIKROFALE
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
„JET”
(800 W)
P
ODGRZEWANIE NAPOJÓW, wody, rzadkich zup, kawy, herbaty lub innych produktów o dużej
zawartości wody. Jeśli produkt zawiera jaja lub masy kremowe, należy wybrać mniejszą moc.
650 W G
OTOWANIE ryb, warzyw, mięsa, itp.
500 W
G
OTOWANIE wymagające dużej dokładności, np. sosów z dużą zawartością białka, potraw,
których głównymi składnikami są jaja i ser oraz do dogotowywania potraw duszonych.
350 W G
OTOWANIE GULASZU, roztapianie masła.
160 W R
OZMRANIE. Zmiękczanie masła, sera.
90 W Z
MIĘKCZANIE lodów.
VT 295
VT 265
PL
461965629252
FUNKCJA „JET BEVERAGEPOZWALA NA łatwe i szybkie
podgrzanie napoju w 1-4 kubkach.
1 KUBEK TO 150 ml napoju.
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY STOSOW FUNKCJĘ dla szybkiego przyru-
mienienia powierzchni potrawy.
FUNKCJA "JET MENU CRISP"
E
ŻY STO
SO
O
WA
WA
Ć
Ć
Ć
Ą
F
F
F
UN
UN
UN
KC
KC
KC
l
la
la
la
s
s
s
zy
zy
zy
bk
bk
bk
bk
i
ie
ie
ie
go
go
p
p
rz
y
ru
-
GRILLOWANIE
FUNKCJA KOMBINOWANA GRILLA
FUNKCJA CRISP
FUNKCJA JEST PRZEZNACZONA do odgrzewania i pie-
czenia pizzy oraz innych potraw na bazie ciasta.
Jest ona także przydatna do smażenia jajek na
bekonie, kiełbasek, hamburge-
rów, itp.
W CELU WYJĘCIA GORĄCEGO TALERZA
CRISP NALEŻY skorzystać z rękawic
kuchennych lub specjalnej rączki do talerza Crisp.
N
ALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO gotowania różnych rodzajów zamrożonych potraw.
KUCHENKA automatycznie wybierze potrzebną metodę gotowania, czas i moc.
F
UNKCJA TA UŻY WĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być używana do
bardzo szybkiego rozmrażania zamrożonej
żywności należącej do niżej podanych kate-
gorii. Naly użyć funkcji rozmrażania w trybie
ręcznym dla innych potraw lub wag, które nie
znajdują się poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSK NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
E do r
oz
mr
mr
ż
an
an
an
i
ia
ia
ia
.
UWA
ROZMRAŻANIE JET DEFROST
FUNKCJA „JET BEVERAGE
SZYBKIE PODGRZEWANIE NAPOJU
KLASA ŻYWNOŚCI
ZALECANA
ILOŚĆ
AKCESORIA DO ZASTOSOWANIA W CZASIE
GOTOWANIA
q
R 300 G - 650 G WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUK-
TY, GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA "DODAĆ
PRODUKTY"
ZAMIESZ POTRA
w
MAKARON 250 G - 550 G WŁOŻ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUK-
TY, GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA "DODAĆ
PRODUKTY"
ZAMIESZ POTRA
e
PAŁECZKI DROBIOWE /
TALARKI DROBIOWE
250 G - 500 G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA OBRÓCIĆ POTRAWĘ
r
FRYTKI 250 G - 500 G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA ZAMIESZ POTRA
t
PIZZA 250 G - 750 G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
y
QUICHE 250 G – 600 G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
u
RYBA PANIEROWANA /
PALUSZKI DROBIOWE
250 G - 500 G WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUK-
TY, GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA "DODAĆ
PRODUKTY"
OBRÓCIĆ POTRAWĘ
i
CORDON BLEU/ CHICKEN
CUTLETS
1 - 4 SZT.
(A 100-125 G)
WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUK-
TY, GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA "DODAĆ
PRODUKTY"
OBRÓCIĆ POTRAWĘ
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w przypadku, gdy waga
jest mniejsza lub większa niż zalecana, należy postępować zgodnie z procedurą „Gotowanie oraz podgrzewanie
za pomocą mikrofal”.
UWAGA:
W czasie podgrzewania talerz Crisp można posmarować olejem lub masłem.
VT 295
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V / 50 HZ
VT265 ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2000 W
VT295 ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2250 W
BEZPIECZNIK 10 A
WYJŚCIOWA MOC MIKROFAL 800 W
VT265 GRILLOWANIE 850 W
VT295 GRILLOWANIE 1000 W
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
299 X 521 X 391
WYMIARY WEWNĘTRZNE
(W
YS. X SZER. X GŁ.)
200
X 326 X 320
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzyw i zapiekanek
350 - 500 W G
OTOWANIE drobiu i lazanii
160 - 350 W
G
OTOWANIE ryb i mrożonych
zapiekanek
160 W G
OTOWANIE mięsa
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
PRZYRUMIENIANIE tylko w czasie
gotowania
F
UNKCJA TA UŻY DO przygotowywania takich
potraw jak zapiekanka, lasagne, drób oraz pie-
czone ziemniaki.
KLASA ŻYWNOŚCI ILOŚĆ PORADY
q
MIĘSO 100 G - 2 KG Mięso mielone, kotlety, steki lub pieczenie.
w
DRÓB 100 G - 2,5 KG Kurczak w całości, w kawałkach lub  lety.
e
RYBY 100 G - 1,5 KG Całe steki lub  lety.
r
WARZYWA 100 G - 1,5 KG Warzywa mieszane, groszek, brokuły, itp.
t
BOCHENEK CHLEBA 100 G - 1 KG Bochenek, bułki lub rogale.
W
ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, które nie zostały wymienione w tabeli, oraz jeśli waga jest
mniejsza lub większa niż zalecana, należy postępować zgodnie z instrukcją "Gotowania i podgrzewa-
nia za pomocą mikrofal", a do rozmrażania ustawić moc 160 W.
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool VT 295 SL Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla