Whirlpool AKP 311/IX/02 Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

AKP 311/02 KARTA URZĄDZENIA
PL
5019 310 56403
HUPLNLFRIEGBDE BGRUSKCZ
Uwaga:
temperatury i czas pieczenia dotyczą 4 porcji.
Tabela funkcji piekarnika
Funkcja Opis funkcji
0 PIEKARNIK
WYŁĄCZONY
-
OŚWIETLENIE
PIEKARNIKA
Włączenie wewnętrznej żarówki piekarnika.
FUNKCJA
STATYCZNA
Do gotowania mięsa, ryb i drobiu na półce.
Podgrzać piekarnik do żądanej temperatury i, po wyłączeniu czerwonej kontrolki
termostatu, włożyć potrawę do piekarnika.
Zaleca się używanie półek na drugim lub trzecim poziomie.
WENTYLATOR +
STATYCZNA
Do pieczenia na maks. 2 półkach.
W razie potrzeby, zaleca się zmieniać pozycję potrawy, co zapewni jej równomierne
pieczenie.
Nie trzeba podgrzewać piekarnika (za wyjątkiem pizzy i ciast).
TURBOGRILL
Do grillowania dużych kawałków mięsa (rostbef, pieczenie).
Podczas pieczenia, drzwiczki piekarnika muszą być zamknięte.
Piecząc mięso, dolać nieco wody do tacki na pierwszej półce, co zmniejszy ilość
dymu i rozpryskiwanie się tłuszczu.
Obracać mięso w czasie pieczenia.
FUNKCJA
ROZMRAŻANIA
Do rozmrażania artykułów żywnościowych do temperatury otoczenia.
Pozostawić potrawę w opakowaniu, aby uniknąć wysuszenia.
ARTYKUŁY Funkcja
łka
od dołu
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(min).
Baranina/cielęcina/wołowina/
wieprzowina
2 190-210 90-110
Kurczak/królik/kaczka
2 190-200 65-85
Indyk/gęś
2 190-200 140-180
Ryby
2 180-200 50-60
Faszerowane pomidory i papryki/
pieczone ziemniaki
2 180-200 50-60
Ciasta drożdżowe
2 170-180 45-55
Ciasta z nadzieniem
2 180-200 60-90
Biszkopty
2 170-180 35-45
Lasagna
2 190-200 45-55
Chleb/pizza
2 200-225 40-50/15-18
Tos ty
3/4 250 1,5-2,5
Kotlety/kiełbaski/szaszłyki
3/4 250 35-45
Zapiekane warzywa
3 250 5-8
1/2 kurczaka
3 250 40-50
Kurczak w całości 2/3 200-225 55-65
Rostbef 2 200-250 35-45
Pieczeń 2/3 200-225 60-70
Ryby (w całości) 3 190-200 40-50
AKCESORIA
Ruszt - Aluminiowa blacha do ciast
1.
Panel sterowania
1.1.
Pokrętło przełącznika funkcji
1.2.
Pokrętło termostatu
1.3.
Czerwona kontrolka termostatu
1.4.
Pokrętła sterujące płyty kuchennej
1.5.
Żółta kontrolka płyty kuchennej
2.
Wentylator chłodzący (niewidoczny)
3.
Górny element grzewczy
4.
Element grzewczy Grilla
5.
Oświetlenie tylne piekarnika
6.
Wentylator
7.
Dolny element grzewczy (niewidoczny)
8.
Zimne drzwiczki piekarnika
JAK URUCHOMIĆ PIEKARNIK
Ustawić pokrętło wyboru funkcji na żądaną funkcję. Zapala się lampka piekarnika.
Obrócić pokrętło termostatu zgodnie z ruchem wskazówek zegara i ustawić na żądanej
temperaturze. Zapala się czerwona kontrolka termostatu. Kontrolka się wyłączy w momencie
osiągnięcia wybranej temperatury. Po zakończeniu pieczenia obrócić pokrętła w pozycję
“0”
.
JAK URUCHOMIĆ PŁYTĘ KUCHENNĄ
Panel sterowania piekarnika jest wyposażony w 4 pokrętła do regulacji (od 0 do 6),
które sterują działaniem płyty.
Aby uruchomić płyty elektryczne:
Obracać pokrętłem sterowania daną płytą w kierunku zgodnym z ruchem
wskazówek zegara i ustawić na żądanej pozycji (patrz instrukcje dostarczone wraz z
płytą kuchenną).
Zapala się żółta kontrolka działania płyty.
Ważne:
Podczas pierwszego użycia płyt obrócić pokrętła w pozycję 6 i zostawić włączone przez około 3
minuty w celu wyeliminowania nieprzyjemnych woni, ustawiając, na każdej płycie, garnek o
odpowiedniej średnicy, napełniony do połowy wody.
Nie uruchamiać płyt bez garnków.
Zalecamy użycie naczyń o płaskiej i grubej podstawie, specjalnie do płyt elektrycznych.
Średnica podstawy garnka musi być taka sama lub trochę większa niż średnica płyty
elektrycznej.
Pierwsza
Ostatnia
półka
półka
  • Page 1 1

Whirlpool AKP 311/IX/02 Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla