AKZ 475/02
KARTA OPISOWA URZĄDZENIA
PL
5019 310 56624
1.
Panel sterowania
2.
Wentylator chłodzenia (niewidoczny)
Działanie wentylatora związane jest z
poziomem temperatury w piekarniku i może
trwać, po wyłączeniu piekarnika, jeszcze
przez kilka minut.
3.
Element grzewczy grilla (regulowany)
4.
Oświetlenie tylne piekarnika
5.
Okrągły element grzewczy (niewidoczny)
6.
Wentylator
7.
Tylny panel katalityczny
8.
Dolny element grzewczy (niewidoczny)
9.
Zimne drzwiczki piekarnika
AKCESORIA
PANEL STEROWANIA
1. Pokrętło załączanie / wyłączanie - wybór
funkcji
2. Przycisk kasowania bieżącego wyboru i
powrotu do poprzedniego wyboru.
3. Przycisk potwierdzenia
4. Pokrętło zmian wartości zaprogramowanych
(temperatura, czas, poziomy). Do nawigacji
pomiędzy funkcjami.
Pokrętła ukryte
• Aby skorzystać z pokrętła, należy je nacisnąć
na środku.
• Pokrętło się wysuwa.
• Ustawić pokrętło na żądanej pozycji.
Po zakończeniu pieczenia, ustawić pokrętło na
pozycji
0
i nacisnąć na środku, aby ponownie
wróciło na swoje miejsce.
Pierwsza
Ostatnia
półka
półka
Grill: Tacka do
pieczenia:
Tacka do
ociekania:
Tabela funkcji piekarnika
Funkcja
Temperatura
zaprogramowana
Temperatura
do regulacji
Opis funkcji
Oświetlenie
- - Włączenie wewnętrznej żarówki piekarnika
SZYBKIE
ROZGRZEWANIE
200°C 50°C - 250°C
• Do szybkiego podgrzewania piekarnika.
• Po osiągnięciu ustawionej temperatury, funkcja
się wyłącza i rozlega się sygnał dźwiękowy,
który wskazuje automatyczne przejście
piekarnika na funkcję STATYCZNĄ.
FUNKCJA
STATYCZNA
200°C 50°C - 250°C
• Służy do pieczenia mięsa, ryb i drobiu na
środkowym poziomie.
• Rozgrzać piekarnik do żądanej temperatury i
włożyć potrawę do piekarnika, gdy rozlegnie
się sygnał dźwiękowy oznaczający osiągnięcie
ustawionej temperatury.
GRILL/TURBOGRILL
3 1-5
Do pieczenia kawałków mięsa (antrykotu,
kiełbasek), do pieczenia na rożnie, do podpiekania
warzyw oraz do przyrumieniania chleba.
Moc funkcji Grill można regulować.
Podczas pieczenia, drzwiczki piekarnika muszą
być zamknięte.
Piecząc mięso, wlać nieco wody do tacki, co
zmniejszy ilość dymu i rozpryskiwanie się tłuszczu.
Zaleca się obracać potrawę w czasie gotowania
Do grillowania dużych kawałków mięsa
(rostbef, pieczenie).
Moc funkcji można regulować.
Podgrzewać piekarnik przez 3-5 min.
Podczas pieczenia, drzwiczki piekarnika muszą
być zamknięte.
Piecząc mięso, wlać nieco wody do tacki
umieszczonej na pierwszej półce, co zmniejszy
ilość dymu i rozpryskiwanie się tłuszczu.
Zaleca się obracać potrawę w czasie gotowania.
TERMOWENTYLATOR
160°C 50°C - 250°C
• Do pieczenia bez wstępnego podgrzewania
piekarnika, na jednej lub więcej półkach - artykuły
żywnościowe, które wymagają takiej samej
temperatury pieczenia (np.: ryby, warzywa,
ciasta), bez wzajemnego przenikania zapachów.
MAXI-COOKING
180°C
50°C - 250°C
• Przede wszystkim do pieczenia dużych
kawałków mięsa (duże pieczenie, indyki), zaleca
się wykorzystywanie tylko jednego poziomu
pieczenia - pierwszego lub drugiego licząc od
dołu.
WENTYLATOR
175°C 50°C - 250°C
• Do pieczenia na maks. 2 półkach.
• W razie potrzeby, zaleca się zmieniać pozycję
potrawy, co zapewni jej równomierne
pieczenie.
FUNKCJE
SPECJALNE
• Patrz karta programatora.
REGULACJE
• Patrz karta programatora.
ZAPAMIĘTANE
PRZEPISY
• Patrz karta programatora.