AKZ 318 KARTA OPISOWA URZĄDZENIA
5019 310 56750
1. Panel sterowania
2. Wentylator chłodzenia (niewidoczny).
Działanie wentylatora związane jest z
poziomem temperatury w piekarniku i może
trwać, po wyłączeniu piekarnika, jeszcze
przez kilka minut.
3. Element grilla
4. Oświetlenie tylne piekarnika
5. Okrągły element grzewczy (niewidoczny)
6. Wentylator
7. Tylny panel katalityczny
8. Dolny element grzewczy (niewidoczny)
9. Zimne drzwiczki piekarnika
AKCESORIA
PANEL STEROWANIA
1. Pokrętło załączanie / wyłączanie - wybór funkcji.
2. Przycisk kasowania bieżącego wyboru i
powrotu do poprzedniego wyboru.
3. Przycisk potwierdzenia.
4. Pokrętło zmian wartości zaprogramowanych
(temperatura, czas, poziomy). Do nawigacji
pomiędzy funkcjami.
Pokrętła ukryte
• Aby skorzystać z pokrętła, należy je nacisnąć na
środku.
• Pokrętło się wysuwa.
• Ustawić pokrętło na żądanej pozycji.
Po zakończeniu pieczenia, ustawić pokrętło na
pozycji 0 i nacisnąć na środku, aby ponownie wróciło
na swoje miejsce.
Pierwsza
Ostatnia
półka
półka
Grill:
Tacka do ociekania:
Tacka do pieczenia:
Tabela funkcji piekarnika
Funkcja
Temperatura
zaprog-
ramowana
Temperatura
do regulacji
Opis funkcji
Oświetlenie
- - Włączenie wewnętrznej żarówki piekarnika.
SZYBKIE
NAGRZ.
200°C 50°C - 250°C
• Do szybkiego podgrzewania piekarnika.
• Po osiągnięciu ustawionej temperatury, funkcja się
wyłącza i rozlega się sygnał dźwiękowy, który wskazuje
automatyczne przejście piekarnika na funkcję
GRZANIE KONWENC.
GRZANIE
KONWENC.
200°C 50°C - 250°C
• Służy do pieczenia mięsa, ryb i drobiu na środkowym
poziomie.
• Podgrzać piekarnik do żądanej temperatury i włożyć
potrawę do piekarnika, gdy rozlegnie się sygnał dźwiękowy
oznaczający osiągnięcie ustawionej temperatury.
GRILL/TURBOGRILL 3 1-5
Do pieczenia kawałków mięsa (antrykotu, kiełbasek) oraz na
rożnie, do podpiekania warzyw oraz do przyrumieniania chleba.
Funkcja Grill może być wykorzystywana z różnym
natężeniem mocy.
Podczas pieczenia, drzwi piekarnika muszą być zamknięte.
Piecząc mięso, wlać nieco wody do tacki, co zmniejszy ilość
dymu i rozpryskiwanie się tłuszczu.
Zaleca się obracać potrawę w czasie gotowania.
Do grillowania dużych kawałków mięsa (rostbef, pieczenie).
Funkcja może być wykorzystywana z różnym natężeniem mocy.
Podgrzewać piekarnik przez 3-5 min.
Podczas pieczenia, drzwi piekarnika muszą być zamknięte.
Piecząc mięso, wlać nieco wody do tacki (na pierwszej półce),
co zmniejszy ilość dymu i rozpryskiwanie się tłuszczu.
Zaleca się obracać potrawę w czasie gotowania.
TERMOOBIEG
160°C 50°C - 250°C
• Do pieczenia bez nagrzewania piekarnika, na jednej lub
więcej półkach - artykuły żywnościowe, które wymagają
takiej samej temperatury pieczenia (np.: ryby, warzywa,
ciasta), bez wzajemnego przenikania zapachów.
MAXI COOKING 180°C 50°C - 250°C
• Do pieczenia mięsa w dużych kawałkach (duże
pieczenie, indyki) zaleca się stosowanie tylko jednego
poziomu pieczenia - pierwsza lub druga półka od dołu.
CIASTA / WENT. 175°C 50°C - 250°C
• Do pieczenia na maks. 2 półkach.
• W razie potrzeby, zaleca się zmieniać pozycję potrawy,
co zapewni jej równomierne pieczenie.
SPECJALNE • Patrz tabela programatora.
USTWAWIENIA • Patrz tabela programatora.
PRZEPISY AUTO • Patrz tabela programatora.