Whirlpool JT 368 WH instrukcja

Typ
instrukcja

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

PL
JT 368
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
WYBÓR MOCY MIKROFAL
PRZYCISK „MICROWAVE
y do wyboru funkcji „Microwave”.
WYŚWIETLACZ CYFROWY
Zawiera zegar w formacie 24-go-
dzinnym i symbole oznaczeń.
P
RZYCISK „FORCED AIR / QUICK HEAT
y do wybrania funkcji
„Forced Air” lub „Quick Heat.
PRZYCISK „FORCED AIR COMBI /
QUICK HEAT
y do wybrania funkcji „Forced
Air Combi” lub „Quick Heat.
P
RZYCISK „AUTO REHEAT
y do wybrania funkcji „Auto
Reheat”.
P
OKRĘTŁO REGULACYJNE I PRZYCISK POTWI-
ERDZANIA
Obrócić, aby wybrać:
Poziom mocy mikrofal
Czas gotowania
Temperaturę
Wagę
Rodzaj żywności
i nacisnąć, aby potwierdzić.
P
RZYCISK „CLOCK
Nacisnąć, aby
wybrać:
Ustawienie
zegara
Minutnik (Timer)
kuchenny.
P
RZYCISK „GRILL
y do wyboru funkcji „Grill.
P
RZYCISK „STOP
y do zatrzymania lub
wyzerowania dowolnej
funkcji kuchenki.
P
RZYCISK „JET DEFROST
y do wyboru funkcji „Jet Defrost.
P
RZYCISK „GRILL COMBI
y do wybrania
funkcji „Grill Combi.
P
RZYCISK „AUTO
FORCED AIR COMBI
Służy do wybra-
nia funkcji „Auto
Forced Air Combi”.
P
RZYCISK „CRISP
y do wybrania funkcji
„Crisp”.
PRZYCISK „JET START
y do rozpoczęcia
procesu gotowania lub
przywołania funkcji „Jet
Start”.
P
RZYCISK „AUTO CRISP
y do wybrania
funkcji „Auto Crisp”.
PANEL STEROWANIA
WSTRZYMANIE LUB ZATRZYMY
WANIE GOTOWANIA
WSTRZYMANIE PROCESU GOTOWANIA :
Gotowanie można wstrzymać otwierając drzwi,
aby sprawdzić, odwrócić lub wymieszać potrawę.
Ustawienia kuchenki są zachowywane w pamięci
przez 10 minut.
KONTYNUOWANIE GOTOWANIA :
Należy zamknąć drzwi i JEDEN RAZ nacisnąć przy-
cisk „Start. Gotowanie będzie kontynuowane od
momentu wstrzymania.
DWUKROTNE naciśnięcie przycisku „Start
przedłuża czas gotowania o 30 sekund.
P
RZERWANIE PROCESU GOTOWANIA :
Należy wyjąć potrawę, zamknąć drzwi i nacisnąć
przycisk STOP.
S
YGNAŁ AKUSTYCZNY KUCHENKI będzie sygnalizował co
minutę przez 10 minut, że gotowanie zostało za-
kończone. Aby wączyć sygnał, należy nacisnąć
przycisk „STOP” lub otworzyć drzwi.
FUNKC można włączać lub wyłączać
przytrzymując wciśnięty przycisk „Stop” przez 3
sekundy, aż do usłyszenia sygnału akustycznego.
UWAGA: Naly pamiętać, że jeśli po zakończeniu
procesu gotowania drzwi zostaną otwarte, a na-
stępnie zamknięte, to ustawienia pozostaną za-
chowane tylko przez 60 sekund.
MINUTNIK TIMER KUCHENNY
Z FUNKCJI TEJ MOŻNA KORZYSTAĆ , gdy należy zmierz
dokładny czas, np. podczas gotowania jajek lub
wyrastania ciasta przed jego pieczeniem itd.
q
NACISNĄĆ PRZYCISK „CLOCK” (ZEGAR).
w
OBRÓCIĆ POKRĘTŁO REGULACYJNE ZGODNIE Z RUCHEM
WSKAZÓWEK ZEGARA, aby ustawić żądany czas
gotowania.
e
NACISNĄĆ PRZYCISK „START”.
FUNKCJA „JET START”
SZYBKIE PODGRZEWANIE
FUNKCJA TA SŁUŻY do szybkiego podgrzewania
potraw zawierających dużo wody, np. klarowne
zupy, kawa lub herbata.
NACIŚNIĘCIE PRZYCISKU „JEST STARTURUCHAMIA
KUCHENKĘ AUTOMATYCZNIE z pełną mocą mikro-
fal oraz czasem gotowania ustawionym na 30
sekund. Każde dodatkowe naciśnięcie zwięk-
sza czas o kolejne 30 sekund. Po uruchomieniu
funkcji, obracając pokrętło można wydłużyć lub
skrócić czas gotowania.
SYGNAŁ AKUSTYCZNY
TYLKO MIKROFALE
M
OC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
JET
P
ODGRZEWANIE napojów, wody, klarownych zup, kawy, herbaty lub innych produktów o dużej
zawartości wody. Jeśli produkt zawiera jaja lub masy kremowe, naly wybrać mniejszą moc.
750 W G
OTOWANIE ryb , mięsa, warzyw itp.
650 W D
O potraw, których nie można mieszać.
500 W
G
OTOWANIE wymagające dużej dokładności , np. sosów z dużą zawartością białka, potraw, których głów-
nymi składnikami są jaja i ser oraz do dokończenia gotowania potraw duszonych.
350 W
G
OTOWANIE potraw duszonych, roztapianie masła.
160 W
R
OZMRAŻANIE.
90 W
DO ZMIĘKCZANIA masła, serów i lodów.
PL
JT 368
461965623701
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Tostów z serem i kanapek na gorąco
Kiełbasek
Grillowania na rożnie
Ziemniaków z serem
Pieczonych owoców
FUNKCJAAUTO CRISP
AUTOMATYCZNE PODPIEKANIE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Bez
Ciastek
Ciast
Su etów
Drób
Pieczeni
FUNKCJA „FORCED AIR COMBI”
TERMOOBIEG W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA „FORCED AIR
TERMOOBIEG
GRILL
FUNKCJA „GRILL COMBI”
GRILL W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA CRISP
FUNKCJA UŻY DO podgrzewania i pieczenia pizzy
oraz innych potraw na cieście. Doskonale nadaje
się też do smażenia boczku i jajek, kiełbasek,
hamburgerów itp.
W CELU WYJĘCIA GORĄCEGO TALERZA
CRISP NALEŻY skorzystać z rękawic
kuchennych lub specjalnej
rączki do talerza Crisp .
F
UNKCJA SŁUŻY DO wstępnego nagrzania pustej ku-
chenki.
N
IE UMIESZCZAĆ POTRAW W KUCHENCE przed lub w
trakcie wstępnego nagrzewania. W związku z
wysoką temperaturą ulegną one spaleniu.
W
STĘPNE NAGRZEWANIA należy przeprowadzać
wyłącznie w pustej kuchence.
FUNKCJA „QUICK HEAT”
SZYBKIE PODGRZEWANIE
FUNKCJA UŻY DO przygotowywani potraw po-
danych w poniższej tabeli.
N
IE WOLNO STOSOWAĆ FORMY DO PIECZENIA
z potrawami rodzaju 1 i 2.
FUNKCJA „AUTO FORCED
AIR COMBI
FUNKCJA UŻY DO szybkiego podgrzania zamrożonych
potraw do temperatury spożycia. Funkcja jest prze-
znaczona wącznie do zamrożonych dań gotowych.
FUNKCJA „AUTO REHEAT”
FUNKCJA TA SŁUŻY WĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być stosowana do bardzo
szybkiego rozmrażania zamrożonej żywności należą-
cej do niżej podanych kategorii. Należy użyć funkcji
rozmrażania w trybie ręcznym dla innych potraw lub
wag nie wymienionych poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSK NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
FUNKCJA „JET DEFROST”
SZYBKIE ROZMRAŻANIE
FUNKCJA UŻY DO przyrządzania pieczeni mięsnych,
drobiu, ziemniaków w mundurkach, gotowych
mrożonych potraw, ciast, ciastek, ryb i deserów.
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
FRYTKI 200 G - 600 G
w
PIZZA, NA CIENKIM CIEŚCIE 200 G - 500 G
e
PIZZA, NA GRUBYM CIEŚCIE 300 G - 800 G
r
HAMBURGERY 180 G - 450 G
t
PALUSZKI RYBNE 200 G - 600 G
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, naly postępować zgodnie z
procedurą ręcznej funkcji „Crisp”.
FUNKCJA UŻY do podgrzewania gotowych
potraw lub mleka.
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
GOTOWE DANIE OBIADOWE 250 G - 600 G
w
ZUPA 200 G - 800 G
e
DANIE MROŻONE 250 G - 600 G
r
MLEKO 100 G - 500 G
t
POTRAWA DUSZONA NA
MAŁYM OGNIU
200 G - 800 G
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, naly postępować zgodnie z
procedurą „Gotowanie oraz podgrzewanie za
pomocą mikrofal”.
q
KURCZAK 800 G - 1.500 G
w
LASAGNE, ZAMRONE 400 G - 1.000 G
e
CIASTKA
r
GOTOWE CIASTO NA CHLEB
t
BUŁKI MROŻONE
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, naly postępować zgodnie z
procedurą funkcji „Forced Air Combi” (Termoo-
bieg w trybie łącznym).
UWAGA
PO ZAKOŃCZENIU PROCESU PRE-HEATING (PODGRZE-
WANIE) kuchenka zatrzyma się i poprosi o „ADD
(dodanie) potrawy.
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V/50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2200 W
BEZPIECZNIK 10 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 1000 W
G
RILL 1200 W
T
ERMOOBIEG 1500 W
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X .)
377 X 487 X 538
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(
WYS. X SZER. X .)
210 X 395 X 370
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzywa, zapiekanki
350  500 W G
OTOWANIE drób i lasagne
160  350 W
GOTOWANIE ryby i zamrożone zapie-
kanki
160 W G
OTOWANIE mięso
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
ZARUMIENIANIE wyłącznie podczas
gotowania
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
MIĘSO 100 G - 2 KG
w
DRÓB 100 G - 3 KG
e
RYBY 100 G - 2 KG
r
WARZYWA 100 G - 2 KG
t
CHLEB 100 G - 2 KG
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
350 W
P
RZYRZĄDZANIE POTRAWA Z drobiu,
ziemniaków w mundurkach,
lasagne i ryb
160 W
PIECZENIE mięsnych pieczeni i ciast
z owocami
90 W P
IECZENIE ciast i ciastek
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool JT 368 WH instrukcja

Typ
instrukcja
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla