FT 380
PL
W10515881
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Tostów z serem i kanapek na gorąco
Kiełbasek
Grillowania na rożnie
Ziemniaków z serem
Pieczonych owoców
FUNKCJA „JET MENU CRISP”
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Bez
Ciastek
Ciast
Su etów
Drobiu
Pieczeni
FUNKCJA „FORCED AIR COMBI” TER
MOOBIEG W TRYBIE ŁĄCZNYM
ŻY
ŻY
FUNKCJA „FORCED AIR”
TERMOOBIEG
GRILL
FUNKCJA „GRILL COMBI”
GRILL W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA CRISP
PODPIEKANIE
FUNKCJA SŁUŻY DO podgrzewania i pieczenia pizzy
oraz innych potraw na cieście. Doskonale nadaje
się też do smażenia boczku i jajek, kiełbasek,
hamburgerów itp.
W
CELU WYJĘCIA gorącego talerza
Crisp należy skorzystać z rękawic
kuchennych lub specjalnej
rączki do talerza Crisp .
FUNKCJA SŁUŻY DO wstępnego nagrzania pustej kuchenki.
NIE UMIESZCZAĆ POTRAW W KUCHENCE przed lub w
trakcie wstępnego nagrzewania. W związku z
wysoką temperaturą ulegną one spaleniu.
W
STĘPNE NAGRZEWANIA należy przeprowadzać
wyłącznie w pustej kuchence.
FUNKCJA „JET PREHEAT”
SZYBKIE NAGRZEWANIE
FUNKCJA SŁUŻY DO pieczenia różnych rodzajów
ciast, mu nów i ciasteczek.
Ż
YWNOŚĆ NALEŻY ZAWSZE umieszczać na niskiej pod-
stawce drucianej.
FUNKCJA „JET AIR”
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
CIASTA, RÓŻNE RODZAJE 400 G - 800 G
w
MUFFINY 1 TALERZ
e
CIASTECZKA 1 TALERZ
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO gotowania różnych ro-
dzajów zamrożonych potraw.
K
UCHENKA automatycznie wybierze potrzebną
metodę gotowania, czas i moc.
FUNKCJA „PAMIĘĆ” POZWALA NA SZYBKIE przywołanie
wybranych ustawień lub kombinacji funkcji.
FUNKCJA „PAMIĘĆ” pozwala na zachowanie wszyst-
kich aktualnie wyświetlanych ustawień.
FUNKCJA „BREAD
DEFROST"ROZMRAŻANIE CHLEBA
FUNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być stosowana do bardzo
szybkiego rozmrażania zamrożonej żywności należą-
cej do niżej podanych kategorii. Należy użyć funkcji
rozmrażania w trybie ręcznym dla innych potraw lub
wag nie wymienionych poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSKAĆ NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
NK
A TA S
.
FUNKCJA „JET DEFROST” SZYBKIE
ROZMRAŻANIE
FUNKCJA SŁUŻY DO przyrządzania pieczeni mięsnych,
drobiu, ziemniaków w mundurkach, gotowych
mrożonych potraw, ciast, ciastek, ryb i biszkoptów.
Low Rack
Low Rack
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V/50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2200 W
B
EZPIECZNIK 10 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 1000 W
G
RILL 1000 W
T
ERMOOBIEG 1300 W
W
YMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
333 X 548 X 533
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
225 X 345 X 340
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W GOTOWANIE warzywa, zapiekanki
350 - 500 W G
OTOWANIE drób i lasagne
160 - 350 W
G
OTOWANIE ryby i zamrożone zapie-
kanki
160 W G
OTOWANIE mięso
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
Z
ARUMIENIANIE wyłącznie podczas
gotowania
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
MIĘSO 100 G - 2 KG
w
DRÓB 100 G - 2,5 KG
e
RYBY 100 G - 1,5 KG
r
WARZYWA 100 G - 1,5 KG
t
CHLEB 100 G - 1 KG
RODZAJ ŻYWNOŚCI ZALECANA WAGA
q
RYŻ, RÓŻNE RODZAJE 300 G - 650 G
w
MAKARON, RÓŻNE
RODZAJE
250 G - 550 G
e
ZUPA 250 G - 1 000 G
r
GOTOWE DANIE OBI-
ADOWE /
POTRAWA
ZAMROŻONA
200 G - 500 G
t
WARZYWA MIESZANE 150 G - 600 G
y
SKRZYDEŁKA
KURCZĘCE BUFFALO /
CHICKEN NUGGETS
250 G - 500 G
u
FRYTKI 250 G - 500 G
i
PIZZA NA CIENKIM
SPODZIE
250G - 750 G
o
PIZZA NA GRUBYM
SPODZIE
300 G - 750 G
a
QUICHE 250 G - 600 G
s
RYBA PANIEROWANA /
PALUSZKI RYBNE
250 G - 500 G
d
CORDON BLEU 1 - 4 SZT.
(PORCJE PO 100-125G)
W
ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE NIE
ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w przypad-
ku, gdy waga jest mniejsza lub większa niż zaleca-
na, należy postępować zgodnie z procedurą „Goto-
wanie oraz podgrzewanie za pomocą mikrofal”.
UWAGA:
Podczas podgrzewania talerz Crisp można po-
smarować niewielką ilością oleju lub masła.
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
MOC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
350 W
PRZYRZĄDZANIE POTRAWA Z drobiu, ziemniaków
w mundurkach, lasagne i ryb
160 W
P
IECZENIE mięsnych pieczeni i ciast z
owocami
90 W P
IECZENIE biszkoptów i ciastek
Low Rack
High Rack