PL
JT 367
461965623661
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Tostów z serem i kanapek na gorąco
Kiełbasek
Grillowania na rożnie
Ziemniaków z serem
Pieczonych owoców
FUNKCJA „AUTO COOK”
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Bez
Ciastek
Ciast
Su etów
Drób
Pieczeni
FUNKCJA „FORCED AIR COMBI” TER
MOOBIEG W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA „FORCED AIR”
TERMOOBIEG
GRILL
FUNKCJA „GRILL COMBI”
GRILL W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA SŁUŻY DO wstępnego nagrzania pustej ku-
chenki.
N
IE UMIESZCZAĆ POTRAW W KUCHENCE przed lub w
trakcie wstępnego nagrzewania. W związku z
wysoką temperaturą ulegną one spaleniu.
W
STĘPNE NAGRZEWANIA należy przeprowadzać wy-
łącznie w pustej kuchence.
FUNKCJA „QUICK HEAT” SZYBKIE
PODGRZEWANIE
FUNKCJA SŁUŻY DO przygotowywani potraw poda-
nych w poniższej tabeli.
N
IE WOLNO STOSOWAĆ FORMY DO PIECZENIA
z potrawami rodzaju 1 i 2.
UWAGA
P
O ZAKOŃCZENIU PROCESU PRE-HEATING (podgrze-
wanie) kuchenka zatrzyma się i poprosi o „ADD”
(dodanie) potrawy.
FUNKCJA „AUTO FORCED AIR COMBI”
FUNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do gotowania.
Funkcję można stosować do potraw podanych w
poniższej tabeli.
FUNKCJA „AUTO REHEAT”
FUNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być stosowana do
bardzo szybkiego rozmrażania zamrożonej żywno-
ści należącej do niżej podanych kategorii. Należy
użyć funkcji rozmrażania w trybie ręcznym dla
innych potraw lub wag nie wymienionych poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSKAĆ NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
FUNKCJA „JET DEFROST”
SZYBKIE ROZMRAŻANIE
FUNKCJA SŁUŻY DO przyrządzania pieczeni
mięsnych, drobiu, ziemniaków w mundurkach,
gotowych mrożonych potraw, ciast, ciastek, ryb i
deserów.
F
UNKCJA SŁUŻY do podgrzewania gotowych
potraw lub mleka.
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
GOTOWE DANIE OBIADOWE 250 G - 600G
w
ZUPA 200 G - 800 G
e
DANIE MROŻONE 250 G - 600G
r
MLEKO 100 G - 500G
t
POTRAWA DUSZONA NA
MAŁYM OGNIU
200 G - 800 G
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, należy postępować zgodnie z
procedurą „Gotowanie oraz podgrzewanie za
pomocą mikrofal”.
q
KURCZAK 800 G - 1 500 G
w
LASAGNE, ZAMROŻONE 400G - 1 000G
e
CIASTKA
r
GOTOWE CIASTO NA CHLEB
t
BUŁKI MROŻONE
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, należy postępować zgodnie z
procedurą funkcji „Forced Air Combi” (Termoo-
bieg w trybie łącznym).
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
PIECZONE ZIEMNIAKI 200 G - 1 KG
w
WARZYWA ŚWIEŻE 200 G - 800 G
e
WARZYWA MROŻONE 200 G - 800 G
r
WARZYWA KONSERWOWE 200 G - 600 G
t
PRAŻONA KUKURYDZA 90 G - 100 G
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, należy postępować zgodnie z
procedurą „Gotowanie oraz podgrzewanie za
pomocą mikrofal”.
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V/50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2200 W
B
EZPIECZNIK 10 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 1000 W
GRILL 1200 W
T
ERMOOBIEG 1500 W
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
377 X 487 X 538
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(
WYS. X SZER. X GŁ.)
210 X 395 X 370
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzywa, zapiekanki
350 500 W G
OTOWANIE drób i lasagne
160 350 W
GOTOWANIE ryby i zamrożone zapie-
kanki
160 W G
OTOWANIE mięso
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
Z
ARUMIENIANIE wyłącznie podczas
gotowania
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
MIĘSO 100 G - 2 KG
w
DRÓB 100 G - 3 KG
e
RYBY 100 G - 2 KG
r
WARZYWA 100 G - 2 KG
t
CHLEB 100 G - 2 KG
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
MOC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
350 W
P
RZYRZĄDZANIE POTRAWA Z drobiu,
ziemniaków w mundurkach,
lasagne i ryb
160 W
P
IECZENIE mięsnych pieczeni i ciast
z owocami
90 W P
IECZENIE ciast i ciastek