Whirlpool FT 338 BL Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

FT 338
PL
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
PANEL STEROWANIA
WYŚWIETLACZ CYFROWY
Zawiera zegar w formacie 24-
godzinnym i symbole ozna-
czeń.
P
RZYCISK „FORCED AIR
Służy do wybrania funkcji
„Forced Air” (Termoobieg) i usta-
wienia żądanej temperatury.
P
RZYCISK JET MENU CRISP
y do wybrania funkcji
„Jet Menu Crisp” oraz rodzaju
potrawy.
PRZYCISK „POWER
y do ustawienia żądanego
poziomu mocy mikrofal.
WSTRZYMANIE LUB ZATRZYMYWANIE GOTOWANIA
WSTRZYMANIE PROCESU GOTOWANIA :
Gotowanie można wstrzymać
otwierając drzwi, aby spraw-
dzić, odwrócić lub wymieszać
potrawę. Ustawienia kuchenki
są zachowywane w pamięci przez 10 minut.
K
ONTYNUOWANIE GOTOWANIA :
Należy zamknąć drzwi i JEDEN RAZ nacis-
nąć przycisk „Start. Gotowanie będzie
kontynuowane od momentu wstrzyma-
nia.
DWUKROTNE naciśnięcie przycisku „Start”
przedłuża czas gotowania o 30 sekund.
P
RZERWANIE PROCESU GOTOWANIA :
Należy wyjąć potrawę, zamknąć drzwi i
nacisnąć przycisk STOP.
S
YGNAŁ AKUSTYCZNY KUCHENKI będzie sygnalizował co
minutę przez 10 minut, że gotowa-
nie zostało zakończone. Aby wyłą-
czyć sygnał, należy nacisnąć przycisk
„STOP” lub otworzyć drzwi.
UWAGA: Naly pamiętać, że jeśli po zakończeniu
procesu gotowania drzwi zostaną otwarte, a na-
stępnie zamknięte, to ustawienia pozostaną za-
chowane tylko przez 60 sekund.
P
RZYCISK „JET PREHEAT
y do wybrania funkcji „Jet
Preheat” (Szybkie nagrzewa-
nie) i ustawienia żądanej tem-
peratury.
P
OKRĘTŁO REGULACJI
Służy do ustawiania czasu
gotowania lub wagi potrawy.
P
RZYCISK „CLOCK
y do ustawiania zegara w
formacie 24- godzinnym.
P
RZYCISK „GRILL
y do wyboru funkcji „Grill”.
P
RZYCISK „STOP
uży do zatrzymania lub wy-
zerowania dowolnej funkcji ku-
chenki.
P
RZYCISK „ZATRZYMANIE TALERZA OBROTOWEGO
y do zatrzymania talerza. Funkcja ta może
być używana tylko do potraw gotowanych przy
pomocy mikrofal, grillowania i trybu łączone-
go. Funkcji nie można włączyć, jeśli włączone
zostały inne funkcje.
P
RZYCISK „JET DEFROST
Służy do wybrania funkcji
„Jet Defrost” i rodzaju
potrawy do rozmrożenia.
P
RZYCISK „MEMO
y do przywołania zapamię-
tanego ulubionego ustawienia.
P
RZYCISK „JET AIR
y do wybrania funkcji „Jet
Air” oraz rodzaju potrawy.
WYBÓR MOCY MIKROFAL
PRZYCISK „CRISP
Służy do wybrania funkcji
„Crisp”.
P
RZYCISK „JET START
y do rozpoczęcia procesu
gotowania lub przywołania
funkcji „Jet Start.
TYLKO MIKROFALE
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
JET
950 W
P
ODGRZEWANIE napojów, wody, klarownych zup, kawy, herbaty lub innych produktów o
dużej zawartości wody. Jeśli produkt zawiera jaja lub masy kremowe, należy wybrać
mniejszą moc.
750 W G
OTOWANIE ryb , mięsa, warzyw itp.
650 W D
O potraw, których nie można mieszać.
500 W
G
OTOWANIE wymagające dużej dokładności , np. sosów z dużą zawartością białka, potraw,
których głównymi składnikami są jaja i ser oraz do dokończenia gotowania potraw du-
szonych.
350 W G
OTOWANIE potraw duszonych, roztapianie masła.
160 W R
OZMRAŻANIE.
90 W D
O ZMIĘKCZANIA masła, serów i lodów.
FT 338
PL
461965623071
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Tostów z serem i kanapek na gorąco
Kiełbasek
Grillowania na rożnie
Ziemniaków z serem
Pieczonych owoców
FUNKCJA „JET MENU CRISP”
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Bez
Ciastek
Ciast
Su etów
Drobiu
Pieczeni
FUNKCJA „FORCED AIR COMBI” TER
MOOBIEG W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA „FORCED AIR”
TERMOOBIEG
GRILL
FUNKCJA „GRILL COMBI”
GRILL W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA CRISP
PODPIEKANIE
FUNKCJA UŻY DO podgrzewania i pieczenia pizzy
oraz innych potraw na cieście. Doskonale nadaje
się też do smażenia boczku i jajek, kiełbasek,
hamburgerów itp.
W
CELU WYJĘCIA gorącego talerza
Crisp należy skorzystać z rękawic
kuchennych lub specjalnej
rączki do talerza Crisp .
F
UNKCJA Y DO wstępnego nagrzania pustej kuchen-
ki.
NIE UMIESZCZAĆ POTRAW W KUCHENCE przed lub w
trakcie wstępnego nagrzewania. W związku z
wysoką temperaturą ulegną one spaleniu.
WSTĘPNE NAGRZEWANIA należy przeprowadz
wyłącznie w pustej kuchence.
FUNKCJA „JET PREHEAT”
SZYBKIE NAGRZEWANIE
FUNKCJA UŻY DO pieczenia różnych rodzajów
ciast, mu nów i ciasteczek.
Ż
YWNOŚĆ NALEŻY ZAWSZE umieszczać na niskiej pod-
stawce drucianej.
FUNKCJAJET AIR
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
CIASTA, RÓŻNE RODZAJE 400 G - 800 G
w
MUFFINY 1 TALERZ
e
CIASTECZKA 1 TALERZ
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO gotowania różnych ro-
dzajów zamrożonych potraw.
K
UCHENKA automatycznie wybierze potrzeb
metodę gotowania, czas i moc.
FUNKCJA „PAMIĘĆPOZWALA NA SZYBKIE przywołanie
wybranych ustawień lub kombinacji funkcji.
FUNKCJA „PAMIĘĆ pozwala na zachowanie wszyst-
kich aktualnie wyświetlanych ustawień.
MEMORY PAMIĘĆ
FUNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być stosowana do bardzo
szybkiego rozmrażania zamrożonej żywności należą-
cej do niżej podanych kategorii. Należy użyć funkcji
rozmrażania w trybie ręcznym dla innych potraw lub
wag nie wymienionych poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSK NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
FUNKCJA „JET DEFROST” SZYBKIE
ROZMRANIE
FUNKCJA Y DO przyrządzania pieczeni mięsnych,
drobiu, ziemniaków w mundurkach, gotowych
mrożonych potraw, ciast, ciastek, ryb i biszkoptów.
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V/50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2200 W
BEZPIECZNIK 10 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 950 W
G
RILL 1000 W
TERMOOBIEG 1300 W
W
YMIARY ZEWNĘTRZNE
(
WYS. X SZER. X .)
333
X 548 X 533
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X .)
225 X 345 X 340
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzywa, zapiekanki
350 - 500 W G
OTOWANIE drób i lasagne
160 - 350 W
G
OTOWANIE ryby i zamrożone zapie-
kanki
160 W G
OTOWANIE mięso
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
Z
ARUMIENIANIE wyłącznie podczas
gotowania
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
MIĘSO 100 G - 2 KG
w
DRÓB 100 G - 2,5 KG
e
RYBY 100 G - 1,5 KG
r
WARZYWA 100 G - 1,5 KG
t
CHLEB 100 G - 1 KG
RODZAJ ŻYWNOŚCI ZALECANA WAGA
q
R, RÓŻNE RODZAJE 300 G - 650 G
w
MAKARON, RÓŻNE
RODZAJE
250 G - 550 G
e
ZUPA 250 G - 1 000 G
r
GOTOWE DANIE OBI-
ADOWE /
POTRAWA
ZAMROŻONA
200 G - 500 G
t
WARZYWA MIESZANE 150 G - 600 G
y
SKRZYDEŁKA
KURCZĘCE BUFFALO /
CHICKEN NUGGETS
250 G - 500 G
u
FRYTKI 250 G - 500 G
i
PIZZA NA CIENKIM
SPODZIE
250G - 750 G
o
PIZZA NA GRUBYM
SPODZIE
300 G - 750 G
a
QUICHE 250 G - 600 G
s
RYBA PANIEROWANA /
PALUSZKI RYBNE
250 G - 500 G
d
CORDON BLEU 1 - 4 SZT.
(PORCJE PO 100-125G)
W
ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE NIE
ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TAB ELI oraz w przypad-
ku, gdy waga jest mniejsza lub większa niż zaleca-
na, należy postępować zgodnie z procedurą „Goto-
wanie oraz podgrzewanie za pomocą mikrofal.
UWAGA:
Podczas podgrzewania talerz Crisp można po-
smarować niewielką ilością oleju lub masła.
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
350 W
P
RZYRZĄDZANIE POTRAWA Z drobiu, ziem-
niaków w mundurkach, lasagne i ryb
160 W
P
IECZENIE mięsnych pieczeni i ciast z
owocami
90 W P
IECZENIE biszkoptów i ciastek
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool FT 338 BL Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla