PL
JT 368
461965623701
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Tostów z serem i kanapek na gorąco
Kiełbasek
Grillowania na rożnie
Ziemniaków z serem
Pieczonych owoców
FUNKCJA „AUTO CRISP”
AUTOMATYCZNE PODPIEKANIE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Bez
Ciastek
Ciast
Su etów
Drób
Pieczeni
FUNKCJA „FORCED AIR COMBI”
TERMOOBIEG W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA „FORCED AIR”
TERMOOBIEG
GRILL
FUNKCJA „GRILL COMBI”
GRILL W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA CRISP
FUNKCJA SŁUŻY DO podgrzewania i pieczenia pizzy
oraz innych potraw na cieście. Doskonale nadaje
się też do smażenia boczku i jajek, kiełbasek,
hamburgerów itp.
W CELU WYJĘCIA GORĄCEGO TALERZA
CRISP NALEŻY skorzystać z rękawic
kuchennych lub specjalnej
rączki do talerza Crisp .
F
UNKCJA SŁUŻY DO wstępnego nagrzania pustej ku-
chenki.
N
IE UMIESZCZAĆ POTRAW W KUCHENCE przed lub w
trakcie wstępnego nagrzewania. W związku z
wysoką temperaturą ulegną one spaleniu.
W
STĘPNE NAGRZEWANIA należy przeprowadzać
wyłącznie w pustej kuchence.
FUNKCJA „QUICK HEAT”
SZYBKIE PODGRZEWANIE
FUNKCJA SŁUŻY DO przygotowywani potraw po-
danych w poniższej tabeli.
N
IE WOLNO STOSOWAĆ FORMY DO PIECZENIA
z potrawami rodzaju 1 i 2.
FUNKCJA „AUTO FORCED
AIR COMBI”
FUNKCJA SŁUŻY DO szybkiego podgrzania zamrożonych
potraw do temperatury spożycia. Funkcja jest prze-
znaczona wyłącznie do zamrożonych dań gotowych.
FUNKCJA „AUTO REHEAT”
FUNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być stosowana do bardzo
szybkiego rozmrażania zamrożonej żywności należą-
cej do niżej podanych kategorii. Należy użyć funkcji
rozmrażania w trybie ręcznym dla innych potraw lub
wag nie wymienionych poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSKAĆ NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
FUNKCJA „JET DEFROST”
SZYBKIE ROZMRAŻANIE
FUNKCJA SŁUŻY DO przyrządzania pieczeni mięsnych,
drobiu, ziemniaków w mundurkach, gotowych
mrożonych potraw, ciast, ciastek, ryb i deserów.
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
FRYTKI 200 G - 600 G
w
PIZZA, NA CIENKIM CIEŚCIE 200 G - 500 G
e
PIZZA, NA GRUBYM CIEŚCIE 300 G - 800 G
r
HAMBURGERY 180 G - 450 G
t
PALUSZKI RYBNE 200 G - 600 G
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, należy postępować zgodnie z
procedurą ręcznej funkcji „Crisp”.
FUNKCJA SŁUŻY do podgrzewania gotowych
potraw lub mleka.
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
GOTOWE DANIE OBIADOWE 250 G - 600 G
w
ZUPA 200 G - 800 G
e
DANIE MROŻONE 250 G - 600 G
r
MLEKO 100 G - 500 G
t
POTRAWA DUSZONA NA
MAŁYM OGNIU
200 G - 800 G
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, należy postępować zgodnie z
procedurą „Gotowanie oraz podgrzewanie za
pomocą mikrofal”.
q
KURCZAK 800 G - 1.500 G
w
LASAGNE, ZAMROŻONE 400 G - 1.000 G
e
CIASTKA
r
GOTOWE CIASTO NA CHLEB
t
BUŁKI MROŻONE
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, należy postępować zgodnie z
procedurą funkcji „Forced Air Combi” (Termoo-
bieg w trybie łącznym).
UWAGA
PO ZAKOŃCZENIU PROCESU PRE-HEATING (PODGRZE-
WANIE) kuchenka zatrzyma się i poprosi o „ADD”
(dodanie) potrawy.
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V/50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2200 W
BEZPIECZNIK 10 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 1000 W
G
RILL 1200 W
T
ERMOOBIEG 1500 W
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
377 X 487 X 538
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(
WYS. X SZER. X GŁ.)
210 X 395 X 370
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzywa, zapiekanki
350 500 W G
OTOWANIE drób i lasagne
160 350 W
GOTOWANIE ryby i zamrożone zapie-
kanki
160 W G
OTOWANIE mięso
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
ZARUMIENIANIE wyłącznie podczas
gotowania
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
MIĘSO 100 G - 2 KG
w
DRÓB 100 G - 3 KG
e
RYBY 100 G - 2 KG
r
WARZYWA 100 G - 2 KG
t
CHLEB 100 G - 2 KG
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
350 W
P
RZYRZĄDZANIE POTRAWA Z drobiu,
ziemniaków w mundurkach,
lasagne i ryb
160 W
PIECZENIE mięsnych pieczeni i ciast
z owocami
90 W P
IECZENIE ciast i ciastek