Whirlpool JQ 280 WH Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

JQ 280
PL
PRZYCISK STOP
Urządzenie włączone:
naciśnięcie umożliwia
wyłączenie lub zresetowanie
dowolnej funkcji kuchenki
mikrofalowej.
Urządzenie wyłączone: przy-
trzymanie naciśniętego przy-
cisku umożliwia ustawien-
ie zegara.
SKRÓCONA INSTRUKCJA OBSŁUGI
PANEL STEROWANIA
WYŚWIETLACZ CYFROWY
Na wyświetlaczu widocz-
ny jest zegar w forma-
cie 24-godzinnym oraz
symbole różnych wskaź-
ników.
P
RZYCISK FORCED AIR (TERMO-
OBIEG)
Wybór funkcji termoobiegu w
trybie ręcznym/automatyczny.
PRZYCISK COMBI
Wybór funkcji Combi/
grilla w trybie Combi.
P
RZYCISK CRISP (PIECZENIE)
Wybór funkcji pieczenia w
trybie ręcznym/6th Sense.
PRZYCISK GRILL
Wybór funkcji grilla w trybie
cznym/automatyczny.
P
RZYCISK DEFROST (ROZMRAŻANIE)
Wybór funkcji rozmrażania w
trybie ręcznym/6th Sense.
P
RZYCISK MW (MIKROFALE)
Wybór funkcji gotowania
przy użyciu mikrofal w trybie
cznym/automatyczny.
POKRĘTŁO REGULACJI
W zależności od funkcji po-
krętło to należy przekrę-
cić, aby wybrać poniższe
pozycje:
Poziom mocy mikrofal
Czas gotowania
Waga
Temperatura
Typ produktu
PRZYCISK POKRĘTŁA
Urządzenie wyłączone: uak-
tywnienie funkcji Jet Start.
Urządzenie włączone: pot-
wierdzenie parametrów
i uaktywnienie procesu
gotowania.
P
RZYCISK STEAM (GOTOWANIE NA
PARZE)
Wybór funkcji gotowania na
parze 6th Sense.
P
RZYCISK WYŁĄCZENIA TALERZA OBROTOWEGO
Umożliwia wyłączenie funkcji talerza ob-
rotowego. Funkcja ta może być używana
tylko podczas korzystania z funkcji mikrofal i
Combi. W przypadku innych funkcji przycisk
ten nie będzie działał.
MIKROFALE
PRZYCISK JET START
Urządzenie wyłączone: uak-
tywnienie funkcji Jet Start.
Urządzenie włączone: pot-
wierdzenie parametrów
i uaktywnienie procesu
gotowania.
WSTRZYMYWANIE LUB WYŁĄCZANIE
GOTOWANIA
W CELU WSTRZYMANIA GOTOWANIA :
Gotowanie można wstrzymać
poprzez otwarcie drzwiczek w
celu sprawdzenia, odwrócenia
lub zamieszania potrawy. Usta-
wienie zostanie zachowane na 10minut.
W CELU KONTYNUOWANIA GOTOWANIA :
Zamknij drzwiczki i naciśnij przycisk pokrętła lub
Jet Start JEDEN RAZ. Proces gotowania zostanie
wznowiony od momentu jego wstrzymania.
Naciśnięcie przycisku pokrętła lub Jet Start DWA
RAZY zwiększy czas o 30sekund.
J
LI KONTYNUOWANIE GOTOWANIA NIE JEST WYMAGANE :
Wyjmij potrawę, zamknij drzwiczki i naciśnij przy-
cisk STOP.
UWAGA: po zakończeniu gotowania wentylator,
talerz obrotowy i lampka w komorze pozosta-
ją uaktywnione do momentu naciśnięcia przyci-
sku STOP.
P
O ZAKOŃCZENIU GOTOWANIA przez 10minut rozlegać
się będzie co minutę sygnał dźwiękowy. Naciśnij
przycisk STOP lub otwórz drzwiczki, aby anulo-
wać sygnał dźwiękowy.
TRYB RĘCZNY
TYLKO MIKROFALE
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
JET
(950 W)
PODGRZEWANIE napojów, wody, wywarów,
kawy, herbaty lub innych produktów o
dużej zawartości wody. Jeśli potrawa
zawiera jajka lub śmietanę, należy
wybrać niższą moc.
750W G
OTOWANIE ryb, mięsa, warzyw itp.
650W G
OTOWANIE potraw, bez mieszania.
500W
GOTOWANIE WYMAGAJĄCE WIĘKSZEJ DOKŁADNO-
ŚCI , np. sosów z dużą zawartością białka,
potraw z sera i jajek, a także dogotowy-
wanie potraw duszonych na wolnym
ogniu.
350W
G
OTOWANIE NA WOLNYM OGNIU potraw du-
szonych, roztapianie masła.
160W
R
OZMRAŻANIE.
90W
Z
MIĘKCZANIE masła, serów i lodów.
TYP PRODUKTU ILOŚĆ
q1
PIECZONE ZIEMNIAKI 200g - 1kg
2
NAPOJE 150g - 600g
3
MIĘSO, MROŻONE 200g - 500g
4
CIASTO MAKARONOWE, MROŻONE 250g - 550g
5
POPCORN 100g
6
R, MROŻONY 300g - 650g
7
ZUPA, MROŻONA 250g - 1kg
8
WARZYWA, Z PUSZKI 200g - 600g
9
WARZYWA, ŚWIEŻE 200g - 800g
10
WARZYWA, MROŻONE 150g - 600g
TRYB AUTOMATYCZNY
JQ 280
PL
FUNKCJA TA SŁUŻY DO rozmrażania w trybie ręcznym
produktów, takich jak mięso, drób, ryby, warzywa
i chleb.
ROZMRAŻANIE
GRILL
PIECZENIE
TYP PRODUKTU ILOŚĆ
1
RYBY 100g - 1,5kg
2
MIĘSO 100g - 2kg
3
DRÓB 100g - 2,5kg
4
WARZYWA 100g - 1,5kg
TYP PRODUKTU ILOŚĆ
q1
CROQUE MONSIEUR 60–120g
2
KIEŁBASKI 100400g
3
TOST 4080g
TRYB AUTOMATYCZNY
TRYB 6TH SENSE
TYP PRODUKTU ILOŚĆ
q1
NUGGETSY, SKRZYDEŁKA Z KUR-
CZAKA
250–500g
2
CORDON BLEU 1–4 sztuki
3
PALUSZKI RYBNE 250–500g
4
FRYTKI 250–500g
5
PIZZA NA GRUBYM SPODZIE 300–750g
6
PIZZA NA CIENKIM SPODZIE 250750g
7
QUICHE 250600g
8
ROZMRANIE CHLEBA
50650g
TYP PRODUKTU ILOŚĆ
q1
CIASTO W PROSZKU 400–800g
2
CIASTECZKA 600g
3
MUFFINY 600g
4
BUŁKI, MROŻONE 300g
5
BUŁKI, WSTĘPNIE UPIECZONE 300g
F
UNKCJA TA UŻY DO przygotowywania różnego
rodzaju mrożonej żywności.
KUCHENKA automatycznie dobiera metodę, czas i
moc gotowania.
F
UNKCJA TA UŻY DO zapiekania tostów, kanapek
croque monsieur i kiełbasek.
GOTOWANIE NA
PARZE
TYP PRODUKTU ILOŚĆ
q1
FILETY RYBNE 150–500g
2
WARZYWA 150–500g
3
WARZYWA MROŻONE 150–500g
4
ZIEMNIAKI/WARZYWA KORZE-
NIOWE
150–500g
NAPIĘCIE ZASILANIA 230V/50HZ
WEJŚCIOWA MOC ZNAMIONOWA 2100W
B
EZPIECZNIK 10 A (UK 13 A)
M
OC WYJŚCIOWA MIKROFAL 950W
G
RILL 1050W
TERMOOBIEG 1350W
WYMIARY ZEWNĘTRZNE (WXSXG) 333 X 548 X 525
W
YMIARY WEWNĘTRZNE (WXSXG) 225 X 353 X 340
FUNKCJA GOTOWANIA NA PARZE jest funkcją 6th Sense.
FUNKCJA TA SŁUŻY DO przygotowywania produktów,
takich jak warzywa i ryby. Podczas korzystania z
tej funkcji należy zawsze używać dostarczonego
naczynia do gotowania na parze.
F
UNKCJA TA UŻY DO przygotowywania potraw
w wszych naczyniach o większych objęto-
ściach, które wymagają przyrumienienia górnej
warstwy, takich jak zapiekanki, lasagne, potrawy
z drobiu lub pieczone ziemniaki.
TRYB RĘCZNY
TRYB RĘCZNY
COMBI
NACIŚNIJ PRZYCISK COMBI , aby wybrać funkcję grilla
w trybie Combi lub funkcję Combi.
F
UNKCJA TA UŻY DO automatycznego rozmrażania
produktów, takich jak mięso, drób, ryby, warzywa
i chleb.
TRYB 6TH SENSE
FUNKCJA TA SŁUŻY DO przygotowywania następują-
cych potraw:
Tosty z serem i kanapki na ciepło
Kiełbaski
Szasyki
Pommes duchesse
Zapiekane owoce
TRYB RĘCZNY
GRILL W TRYBIE COMBI
SKRÓCONA INSTRUKCJA OBSŁUGI
FUNKCJA COMBI
FUNKCJA TA SŁUŻY DO przygotowywania potraw w
wszych naczyniach o większych objętościach,
które wymagają przyrumienienia górnej warstwy,
takich jak pieczenie, potrawy z drobiu, ziemnia-
ki w mundurkach, mrożone dania gotowe, ciasta,
ciastka, ryby lub puddingi.
TERMOOBIEG
FUNKCJA TA SŁUŻY DO przygotowywania następują-
cych potraw:
Bezy
Ciastka
Ciasta
Su ety
Drób
Pieczenie
TRYB RĘCZNY
FUNKCJA TA SŁUŻY DO odgrzewania i pieczenia pizzy
oraz innych potraw na bazie ciasta. Można jej
także używać do smażenia jajek na bekonie,
kiełbasek, hamburgerów itp.
GORĄCY TALERZ DO PIECZENIA NALEŻY WYJMOWAĆ Z
KUCHENKI przy użyciu rękawic kuchennych lub
dostarczonego specjalnego uchwytu talerza do
pieczenia.
DANE TECHNICZNE
FUNKCJA TA SŁUŻY do pieczenia ciast w proszku, cia-
steczek, mu nów i bułek.
POTRAWĘ NALEŻY ZAWSZE UMIESZCZAĆ na niskim ruszcie
z drutu.
TRYB AUTOMATYCZNY
W10604817
WYBÓR POZIOMU MOCY
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650W G
OTOWANIE warzyw i zapiekanek
350–500 W
G
OTOWANIE potraw z drobiu i
lasagne
160–350 W
GOTOWANIE zapiekanek rybnych i
mrożonych
160W GOTOWANIE mięsa
90W Z
APIEKANE owoce
0W
PRZYRUMIENIANIE , tylko podczas go-
towania
WYBÓR POZIOMU MOCY
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
350W
P
RZYGOTOWYWANIE potraw z drobiu,
ziemniaków w mundurkach,
lasagne i ryb
160W
P
RZYGOTOWYWANIE pieczeni i ciast
owocowych
90W P
RZYGOTOWYWANIE ciast i ciastek
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool JQ 280 WH Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla