Baratza Sette 30 Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
®
May 2019 (v3)
INSTRUKCJA SETTE™ 30
WPROWADZENI E
Dziękujemy za zakup młynka do kawy
Sette 30 Conical Burr. Dzięki Sette
przygotowanie pysznej liżanki kawy
jest teraz prostsze niż kiedykolwiek.
Poniżej znajdują się szczegółowe opisy funkcji, dzięki którym Sette 30
wyróżnia się na tle innych młynków w swojej klasie.
STOŻKOWY YNEK ŻARNOWY
Sette™ 30
Stożkowe Żarna
Produkowane w Liechtensteinie stożkowe żarna o średnicy
40 mm mielą kawę w ilości od 3,5 g do 5,5 g/s. w zależności
od ustawienia. Te stożkowe żarna są wyjątkowo trwałe
i pozostaną ostre przez wiele lat. Mechanizm regulacji
zapewnia precyzyjne wyrównanie żaren, zapewniając
dokładne mielenie.
Regulacja Mielenia
Sette 30 miele kawę od espresso po mieszankę do ręcznego
parzenia. Mechanizm regulacji jest bezpośrednio połączony
ze stożkowym żarnem powodując natychmiastową i
dokładną regulację mielenia.
Cyfrowy Panel Sterowania
Panel sterowania z podświetlanym wyświetlaczem LED
jest przyjazny dla użytkownika i posiada ustawienia czasu
mielenia z dokładnością do 0,01 sekundy. Wystarczy
nacisnąć przycisk START, a Sette automatycznie ustawi
precyzyjne dozowanie.
Uchwyt Urządzenia
Sette 30 posiada stały uchwyt, który pozwala na zdjęcie i
zmianę orientacji ramion w celu bezpośredniego mielenia
do załączonego pojemnika na fusy lub portalera - jest to
unikalna funkcja, wyróżniająca go wśród wszystkich innych
domowych młynków.
®
May 2019 (v3)
2
INSTRUKCJA SETTE™ 30
SPIS TREŚCI
WPROWADZENI E
1
SPIS TREŚCI
2
ZACHOWANIE BEZPIECZEŃSTWA
3
IDENTYFIKACJA CZĘŚCI
4
OBSŁUGA
5
Przed Użyciem Młynka 5
Cykl Pracy 5
Instalacja Zbiornika 5
Ustawianie Kontroli Mielenia 6
Uruchamianie Ustawi 6
Opcja Mielenia Czasowego 7
Funkcja Pulsowanie i Tryb Ręczny 7
KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
8
Usuwanie Hoppera 8
Demontaż Żarna Stożkowego/Zespołu Regulacyjnego 8
Ponowna instalacja Żarna Stożkowego / Zespołu Regulacyjnego 9
Ponowna Kalibracja/Docisku Żarna Stożkowego 10
Czyszczenie Pojemnika na Fusy, Hoppera i Żaren 11
Czyszczenie Zapchanego Młynka 11
Automatyczne Czyszczenie 11
GWARANCJA I SERWIS
12
Informacje gwarancyjne dla USA i Kanady 12
Międzynarodowe Informacje Gwarancyjne 12
Dowód Zakupu i Rejestracja Produktu 12
Informacje o Naprawie lub Pytania 12
®
May 2019 (v3)
3
INSTRUKCJA SETTE™ 30
ZACHOWANIE
BEZPIECZEŃSTWA
Zapoznaj się uważnie z poniższymi informacjami. Znajdziesz
tutaj ważne informacje dotycce bezpieczeństwa przy
korzystaniu z tego urządzenia. Zachowaj tę instrukcję do
późniejszego wykorzystania.
Ostrzeżenie: Zawsze należy odłączyć przewód zasilania przed rozpoczęciem czyszczenia młynka.
!
Używaj tylko prądu zmiennego o odpowiednim napięciu.
Sprawdź etykietę na podstawie młynka, aby określić
właściwe napięcie.
!
Obudowę młynka czyść wyłącznie za pomocą suchej lub
lekko wilgotnej szmatki. Nie zanurzaj młynka, wtyczki lub
przewodu w wodzie lub innych płynach.
!
Baratza nie ponosi żadnej odpowiedzialności za
uszkodzenia, obrażenia lub gwarancje, jeśli młynek jest
używany w jakikolwiek inny sposób niż zgodny z jego
przeznaczeniem (np. mielenie prażonych ziaren kawy),
jest niewłaściwie obsługiwany lub naprawiany.
!
Urządzenie może być używane przez dzieci w wieku od
8 lat i powyżej oraz osób o ograniczonych zdolnościach
zycznych, zmysłowych lub umysłowych lub braku
doświadczenia i wiedzy, jeśli znajdują się one pod
odpowiednim nadzorem lub otrzymały instrukcje
dotyczące bezpiecznego korzystania z urządzenia i
zrozumiały związane z tym zagrożenia.
!
Ze względów bezpieczeństwa uszkodzony przewód
zasilający musi zostać wymieniony przez producenta,
w autoryzowanym serwisie lub przez wykwalikowaną
osobę.
!
Zawsze odłączaj przewód zasilający przed montażem,
demontażem lub czyszczeniem młynka.
!
Aby odłączyć młynek, chwyć wtyczkę i wyjmij ją z
gniazdka. Nigdy nie ciągnij za sam przewód.
!
Przechowywać urządzenie i przewód sieciowy w miejscu
niedostępnym dla dzieci poniżej 8 roku życia.
!
Nie zostawiaj młynka bez nadzoru podczas gdy jest
włączony.
!
Dzieci nie powinny czyścić ani przeprowadzać
jakichkolwiek czynności konserwacyjnych bez nadzoru.
!
Nie należy używać młynka z uszkodzonym przewodem
lub wtyczką.
®
May 2019 (v3)
4
INSTRUKCJA SETTE™ 30
IDENTYFIKACJA CZĘŚCI
1. Pokrywa Hoppera
2. Pojemnik na Ziarna
3. Pokrętło Przepustnicy Ziaren
4. Wskaźnik Wypełnienia Hoppera
5. Panel Sterowania
6. Regulator Grubości Mielenia
7. Regulowane Ramiona
8. Pojemnik na Fusy
9. Wyjmowana Dolna Taca
10. Przewód Zasilania
11. Wskaźnik Instalacji/Usuwania
12. Dostosowanie Makr
13. Zakładka Instalacja/Usuwanie
14. Ekran LCD
15. Wskaźnik Mielenia
16. Zatrzymanie
17. Start/Pauza
18. Przyciski Regulacji Czasu Mielenia
1
2
3
4
5
6
9
8
7
15
16 17
18
14
12
10
13
11
®
May 2019 (v3)
5
INSTRUKCJA SETTE™ 30
OBSŁUGA
PRZED ROZPOCZĘCIEM KORZYSTANIA Z YNKA
Przed pierwszym użyciem młynka Sette należy umyć pojemnik fusy i hopper w ciepłej wodzie z mydłem.
Nie myć zespołu regulacji mielenia ani żaren. Informacje na temat usuwania i ponownej instalacji tych części można
znaleźć w rozdziale Konserwacja i Czyszczenie. Umieścić Sette na płaskiej powierzchni i podłączyć przewód zasilający do
tylnego portu na urządzeniu. Podłączyć przewód do właściwego gniazda prądu zmiennego. Kiedy otrzymasz swój młynek
na żarnach może być widoczna rdza. Jest to normalne i zniknie po zmieleniu niewielkiej ilości kawy. Aby usunąć rdzę i
wyczyścić żarna, należy zmielić garść ziaren (~ 40g) na ustawieniu 15. Zmielona ziarna należy wyrzucić. To rozpoczyna
proces czyszczenia żaren i przygotowuje młynek do normalnej pracy.
CYKL PRACY
Sette został zaprojektowany do mielenia maksymalnie 1 kg (2 funtów) ziaren dziennie, przy cyklu pracy espresso 10%.
Przypominamy wszystkim kupującym młynek Sette, że została on zaprojektowany do użytku domowego (mielenie
krótkotrwałe).
Oto ogólny przegląd cyklu roboczego serii Sette:
Espresso (Ustawienie ~10) wymaga około 6 sekund na zmielenie porcji espresso, następnie młynek powinien odpoczywać
przez 60 sekund. Nie powinieneś używać urządzenia do mielenia kilka porcji kawy pod rząd.
Napar (Ustawienie ~25) wymaga od 5 do 30 sekund, aby zmielić do 150 gramów kawy, następnie młynek powinien
odpoczywać przez 60 sekund. Pamiętaj, że maksymalnie 150 gramów może być zmielonych za jednym razem. Następnie
należy odczekać 1 minutę przed ponownym mieleniem.
Opisane powyżej cykle pracy będą przydatne do parzenia kawy w domu. Jeśli chcesz używać młynka w celach
komercyjnych, pomyśl o wymaganiach cyklu pracy Sette i zdecyduj, czy to będzie to odpowiedni wybór dla Twojej
działalności.
INSTALACJA HOPPERA
Po założeniu pokrywy hoppera, zamontuj hopper przez ustawienie klapy odcinającej ziarna w pozycji godziny 23:00 (tylnej
lewej). Naciśnij hopper w dół i obracaj w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara, aż wypustki z przodu się spasują.
Przekręć pokrętło blokady ziaren na pozycję “otwarte” i wsyp żądaną ilość palonych ziaren kawy.
®
May 2019 (v3)
6
INSTRUKCJA SETTE™ 30
USTAWIANIE KONTROLI MIELENIA
Pierścień regulacyjny przesuwa się od grubego (31) do drobnego (1) mielenia. Gdy młynek jest uruchomiony, przekręć
pokrętło w prawo, aby przejść z mielenia grubego na drobne. Zawsze zalecamy, aby podczas regulacji mielenia silnik był
włączony.
Poniżej przedstawiono najlepsze praktyki dotyczące dokładnej i odpowiedniej regulacji mielenia:
1. Naciśnij przycisk start/pauza
2. Gdy młynek będzie pracował, obróć zespół regulacji mielenia aż do osiągnięcia odpowiedniej grubości
mielenia
3. Wyciągnij pojemnik i sprawdź rozmiar zmielonej kawy.
4. Miel jeszcze przez 1-2 sekundy, po czym wyjmij zmieloną kawę. Ta niewielka ilość odpadów nazywa się
fusami i ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia, że cała kawa została zmielona na tym samym ustawieniu.
5. Zmiel pełną porcję
6. Zaparz kawę i powtórz powyższe kroki w razie potrzeby
URUCHAMIANIE USTAWIEŃ
Ustawienia przedstawione w poniższej tabeli mogą służyć jako ogólna wytyczna dla punktów początkowych*. Rzeczywisty
rozmiar zmielonej kawy dla określonego ustawienia będzie różnił się w zależności od wielu czynników, w tym: stopnia
palenia (jasna/ciemna), świeżości, wilgotności, rodzaju ziaren, zawartości tłuszczu itp. Po pewnym czasie użytkowana
znajdziesz ustawienie odpowiednie dla Twojego gustu, stylu parzenia i Twojej ulubionej kawy.
Espresso Parzenie Ręczne
10 25
*Jeśli okaże się, że preferowane ustawienie jest poza tym zakresem, nie ma powodu
do niepokoju. Miel kawę wedle swoich upodobań.
OSTRZEŻENIE: Sette mieli z bardzo dużą prędkością, uważaj, aby nie przepełniać portalera lub
pojemnika! Jeśli kawy będzie zbyt dużo i będzie zwracana do góry, młynek może się zapchać.
Odblokowanie młynka wymaga dokładnego ręcznego czyszczenia i prawdopodobnie nowego
bezpiecznika wewnętrznego. Szczegółowe informacje uzyskasz na stronie 8.
®
May 2019 (v3)
7
INSTRUKCJA SETTE™ 30
OPCJA MIELENIA CZASOWEGO
Umieść pojemnik na fusy na ramionach. Użyj strzałek w górę i
w dół, aby zmienić pożądany czas mielenia. Naciśnij przycisk
START (> I), aby rozpocząć mielenie. Podczas mielenia ekran
zlicza sekundy i zatrzymuje się po osiągnięciu żądanego czasu.
Gdy zostanie osiągnięta ustalony czas, silnik zatrzyma się, a
wyświetlacz ponownie ustawi się na zaprogramowany czas.
Aby obsługiwać młynek ręcznie, naciśnij i przytrzymaj przycisk
START, aż uzyskasz żądaną ilość zmielonej kawy, a następnie
zwolnij przycisk START, aż młynek zatrzyma się i pojawi się
ekran wskazujący całkowitą liczbę sekund pracy. Aby wyjść z
trybu ręcznego, naciśnij STOP.
FUNKCJA PULSOWANIE I TRYB RĘCZNY
Sette 30 posiada również funkcję pulsowania/ręcznego ustawianie czasu mielenia. Aby włączyć młynek w tym trybie,
wystarczy przytrzymać przycisk START przez ponad 2 sekundy, aż wyświetlacz zacznie migać “- - -” i rozpocznie się
mielenie. Będzie wtedy w trybie pulsowania. Silnik będzie działał tak długo, jak długo twój palec będzie znajdował się na
przycisku START. Wyłączy się po zdjęciu palca. Aby wyjść z tego trybu, naciśnij STOP.
REGULACJA UCHWYTU URZĄDZENIA Z TRYBU POJEMNIKA DO PORTAFILTER
Ramiona, w których znajduje się pojemnik na fusy, można również przekształcić w tryb portalter i używać jako
podpórki, kiedy dozujesz ją bezpośrednio do portaltra.
Aby przekształcić ramiona, wyciągnij je, obróć o 90 ° i włóż ponownie.
JAK DUŻO KAWY NALEŻY MIELIĆ?
Przy delikatnym ustawieniu espresso, Sette 30 miele kawę w ilości około 3,6 g na sekundę (będzie to zależało od kawy i
rozmiaru mielenia), co oznacza, że otrzymasz pełną, podwójną kawę po około 5 sekundach.
Przy wielkości mielenia dla automatycznego zaparzacza (jak np. dripper), Sette 30 miele kawę w ilości około 5 g na
sekundę (podobnie,
czas będzie się różnić w zależności od twojej kawy i rozmiaru mielenia.) Do zmielenia ziaren na 6 liżanek kawy drip,
będziesz potrzebować około 10 sekund.
Jeśli okaże się, że w tym czasie wytwarza się zbyt dużo lub za mało kawy, możesz w prosty sposób skrócić lub zwiększyć
czas mielenia za pomocą strzałek w górę i w dół.
Uwaga: nie pozwala to na mielenie bez użycia rąk do portaltra, ułatwia to ustawienie portaltra
w celu lepszego transferu kawy z młynka.
®
May 2019 (v3)
8
INSTRUKCJA SETTE™ 30
KONSERWACJA I
CZYSZCZENIE
USUWANIE HOPPERA
Przekręć pokrętło blokady ziaren do pozycji ZAMKNIĘTE, a następnie naciśnij przycisk
START, aby usunąć pozostałe ziarna. Wyjmij wtyczkę z gniazdka. Wyjmij hopper, obracając go w kierunku przeciwnym do
ruchu wskazówek zegara, aż do jego zatrzymania. Następnie wyjmij hopper z obudowy młynka.
DEMONTAŻ ŻARNA STOŻKOWEGO/ZESPOŁU REGULACYJNEGO
1. Przekręć pokrętło odcinania ziarna, tak aby znajdowało się w pozycji ZAMKNIĘTE, a następnie naciśnij
przycisk START, aby przepuścić pozostałe ziarna przez młynek (rys. C).
2. Po całkowitym oczyszczeniu młynka, obróć zespół regulacyjny poza ustawienie największej grubości, na
wskaźnik instalacji/usuwania (niebieski trójkąt). Zespół zostanie zwolniony w dół w celu usunięcia (rys. E).
rys. C rys. D
®
May 2019 (v3)
9
INSTRUKCJA SETTE™ 30
PONOWNA INSTALACJA ŻARNA STOŻKOWEGO/ZESPOŁU REGULACYJNEGO
1. Wyrównaj niebieski wskaźnik instalacji/usuwania na zespole regulacji mielenia z niebieskim wskaźnikiem
instalacji/usuwania po prawej stronie urządzenia (rys. E).
2. Kiedy dwa niebieskie wskaźniki zostaną wyrównane, delikatnie naciśnij zespół regulacji mielenia i obróć
czarny uchwyt żarna (rys. F), aż zaczepy i karby ustawią się w jednej linii, a uchwyt żarna ześlizgnie się do
urządzenia. W tym momencie żarno stożkowe i uchwyt będą znajdowały się w środku urządzenia i nie będą
już widoczne (rys. G). Aby obejrzeć samouczek wideo, sprawdź nasz kanał youtube.
3. Stosując nacisk skierowany ku górze, obróć zespół regulacji mielenia, jak pokazano (rys. G), obracając
niebieską zakładkę w kierunku tyłu młynka. Zespół regulacji kliknie, gdy zostanie prawidłowo
umieszczony, a regulacja czarnego makra zostanie wyrównana ze skalą 1-31 znajdującą się na urządzeniu.
rys. E rys. F rys. G
®
May 2019 (v3)
10
INSTRUKCJA SETTE™ 30
PONOWNA KALIBRACJA/DOCISKANIE ŻARNA STOŻKOWEGO:
Po pierwszych kilku kilogramach kawy, zmielona kawa wyprodukowana przy najniższym ustawieniu może nie być
wystarczająco drobna do parzenia espresso. Aby drobniej mielić kawę, można zainstalować niewielką podkładkę (w
zestawie) poniżej żarna stożkowego. Najpierw wykonaj czynności opisane w “Wyjmowanie Hoppera” i “Demontaż Żarna
Stożkowego/Zespołu Regulacyjnego” (na stronie 8), a następnie wykonaj poniższe czynności.
1. Weź w dłoń zestaw do regulacji mieleni, chwycić żarno i uchwyt drugą ręką i pociągnij/podważ je. (rys. H)
2. Po oddzieleniu żarna i uchwytu, wyjmij zsuwnię wyjściową, odciągając ją od uchwytu żarna.
3. Za pomocą dołączonego klucza sześciokątnego 5 mm całkowicie poluzuj śrubę w dolnej części uchwytu
żarna
4. Usuń żarno z uchwytu. Żarno jest zazwyczaj silnie przymocowane. Aby łatwo usunąć, włóż śrubę
sześciokątną 5 mm z powrotem na miejsce, ale nie przykręcaj jej. Włóż klucz sześciokątny 5 mm w główkę
śruby, a następnie oprzyj klucz o powierzchnię roboczą. To umożliwi wypchnięcie żarna z uchwytu. (rys. I)
5. Umieść jedną podkładkę nad uchwytu żarna. Pod żarnem może już znajdować się inna podkładka, lecz w
razie potrzeby możesz dodać kolejną.
6. Ponownie zamontuj żarno tak, aby wypustki na uchwycie żarna znalazły się całkowicie w szczelinach w
dnie żarna.
7. Ponownie zamontuj śrubę i dokręć tak mocno, jak to możliwe. (rys. J)
8. Zainstaluj ponownie wylot.
9. Ustaw żarno i uchwyt na blacie z żarnem leżącym na powierzchni roboczej. Ustaw perścień regulacji nad
górze i mocno dociśnij zespół regulacyjny do żarna i uchwytu (rys. K).
rys. J rys. K
POWIERZCHNIA ROBOCZA
rys. H rys. I
POWIERZCHNIA ROBOCZA
®
May 2019 (v3)
11
INSTRUKCJA SETTE™ 30
CZYSZCZENIE POJEMNIKA NA FUSY, HOPPERA I ŻAREN
Umyj pojemnik na fusy, hopper i pokrywę hoppera w ciepłej wodzie z mydłem, a następnie spłucz i osusz. Nigdy nie
myj żaren, ponieważ mogą rdzewieć. Jeśli młynek jest używany codziennie, żarna należy czyścić co kilka miesięcy za
pomocą sztywnego pędzelka (w zestawie) lub za pomocą tabletki (patrz poniżej w części Automatyczne Czyszczenia).
Należy pamiętać, że tabletki nie odblokują zapchanego młynka. Jeśli Twój młynek jest zatkany, zapoznaj się z poniższym
rozdziałem.
CZYSZCZENIE ZAPCHANEGO MŁYNKA
Jeśli Twój młynek nie dozuje kawy prawidłowo, może zostać zatkany przez sproszkowaną kawę. Może się to zdarzyć,
jeśli pojemnik na fusy będzie się przepełniał, a zmielona kawa zostanie zwrócona do wylotu i komory mielenia. Może się
również zdarzyć zapchanie prze nagromadzenie sproszkowanej kawy.
Odblokowanie młynka:
1. Wymontuj żarno stożkowe/zespół regulacyjny (patrz ilustracje C i D).
2. Chwyć zespół regulacyjny w jedną dłoń, a w drugą żarno i uchwyt. Pociągnij lub podważ je. (rys. H)
3. Wokół i pod spodem żarna będzie znajdowała się zbrylona kawa. Użyj drobnego narzędzia, takiego jak
wykałaczka lub pałeczka, aby usunąć zbryloną kawę.
4. W ten sposób wyczyścisz otwory w uchwycie żarna.
5. Po odblokowaniu wszystkich otworów w uchwycie żarna, ustaw go na płaskiej, pewnej powierzchni z
żarnem skierowanym w dół. Ustaw zespół regulacyjny nad górną częścią i mocno dociśnij go do żarna i
uchwytu.
AUTOMATYCZNE CZYSZCZENIE
Gruntowne, szybkie i proste czyszczenie można przeprowadzić za pomocą biodegradowalnych tabletek czyszczących
Full Circle™do młynków. Tabletki Full Circle zostały stworzone aby usuwać cząstki kawy oraz absorbować i redukować
nieprzyjemne zapachy i pozostałości tłustego osadu z kawy. Usuń wszystkie ziarna z hoppera i uruchom młynek, aby
usunąć wszystkie ziarna ze środka. Umieść zalecaną ilość Full Circle w pustym hopperze. Ustaw makro na 20, włóż
pojemnik na fusy i uruchom młynek aż do jego opróżnienia. Zmiel wszystkie tabletki do pojemnika. Po zakończeniu
zalecamy zmielenie około 30 g kawy w celu usunięcia pozostałości tabletek. Wyrzuć zmielone tabletki/kawę. Aby uzyskać
informacje na temat tabletek czyszczących Full Circle, wejdź na stronę www.urnex.com.
Nie wkładaj do zmywarki hoppera, pokrywy hoppera ani pojemnika na fusy. Myj je wyłącznie
ręcznie. NIE myj zespołu regulacji mielenia LUB ŻAREN w wodzie.
®
May 2019 (v3)
12
INSTRUKCJA SETTE™ 30
GWARANCJA
INFORMACJE GWARANCYJNE DLA USA I KANADY
Ograniczona Gwarancja na młynki Baratza wynosi 1 rok od daty zakupu lub 25 godzin łącznego czasu pracy, w zależności
od tego, co nastąpi wcześniej. Niniejsza gwarancja obejmuje wszelkie usterki materiałowe i produkcyjne (części i
robociznę), w tym darmową wysyłkę do i z naszego serwisu w USA i Kanadzie. Niniejsza gwarancja nie obejmuje:
niewłaściwego użytkowania, braku czyszczenia, nadużywania, normalnego zużycia, braku właściwej regulacji, ciał obcych
(kamieni, śrub itp.) w ziarnach lub niezgodnie z przeznaczeniem (do mielenia ziaren kawy). Jeśli Twój młynek ulegnie awarii
w ciągu jednego roku od zakupu, wyślij e-mail [email protected] lub zadzwoń pod numer 425-641-1245. Aby uzyskać
dodatkowe informacje o gwarancji, pomocy technicznej i rozwiązywaniu problemów, odwiedź stronę www.baratza.com.
MIĘDZYNARODOWE INFORMACJE GWARANCYJNE
W przypadku wszelkich krajów poza Stanami Zjednoczonymi i Kanadą gwarancja, wsparcie i serwis są zapewniane przez
sprzedawcę detalicznego, od którego zakupiono urządzenie. Jeśli zakupiłeś szlierkę od sprzedawcy spoza kraju, w którym
mieszkasz, możesz ponieść wszelkie koszty wysyłki oraz koszty związane z serwisowaniem młynka.
DOWÓD ZAKUPU I REJESTRACJA PRODUKTU
Możesz zarejestrować swój młynek na stronie internetowej www.baratza.com/register-your-grinder. Rejestracja umożliwi
nam skontaktowanie się z Tobą w razie konieczności przekazani informacji o bezpieczeństwie produktu i pomoże nam w
przestrzeganiu przepisów Ustawy o Bezpieczeństwie Produktów Konsumenckich. Numer seryjny znajduje się na spodzie
młynka. Zachowaj dowód zakupu z datą zakupu.
NAPRAWA LUB PYTANIA
Aby uzyskać Informacje i Informacje o Częściach, odwiedź stronę internetową: www.baratza.com
Aby uzyskać pomoc w rozwiązywaniu problemów: www.baratza.com/troubleshooting
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Baratza Sette 30 Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi