IKEA SBI 100 W Program Chart

Typ
Program Chart
SBI 100
KARTA OPISOWA URZ¥DZENIA
PL
5019 510 56014
1. Panel sterowania
2. Wentylator ch³odz¹cy (niewidoczny)
3. Górny element grzewczy
4. Element grilla
5. Owietlenie tylne piekarnika
6. Dolny element grzewczy (niewidoczny)
7. Zimne drzwiczki piekarnika
AKCESORIA
PANEL STEROWANIA
1. Pokrêt³o prze³¹cznika funkcji
2. Pokrêt³o termostatu
3. Czerwona kontrolka termostatu
Grill:
Tacka do pieczenia:
Tacka do ociekania:
U¯YWANIE PIEKARNIKA
Obróciæ pokrêt³o prze³¹cznika funkcji i ustawiæ na symbol ¿¹danej funkcji.
Zapala siê owietlenie piekarnika.
Obróciæ pokrêt³o termostatu w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara i ustawiæ na
¿¹dan¹ temperaturê. Zapala siê czerwona lampka kontrolna termostatu i wy³¹cza po osi¹gniêciu
wybranej temperatury.
Po zakoñczeniu pieczenia:
Obróciæ pokrêt³o na pozycjê
0
.
Tabela funkcji piekarnika
Funkcja Opis funkcji
0 PIEKARNIK
WY£¥CZONY
-
OSWIETLENIE
PIEKARNIKA
W³¹czenie wewnêtrznej ¿arówki piekarnika.
DOLNY ELEMENT
GRZEWCZY
Funkcja idealnie nadaje siê:
- do koñczenia pieczenia ciast owocowych oraz ciast serowych.
- do zagêszczania sosów.
U¿ywaæ funkcji w czasie ostatnich 10-15 minut pieczenia.
FUNKCJA
STATYCZNA
Do gotowania miêsa, ryb i drobiu na pó³ce.
Podgrzaæ piekarnik do ¿¹danej temperatury i, po wy³¹czeniu czerwonej kontrolki
termostatu, w³o¿yæ potrawê do piekarnika.
Zaleca siê u¿ywanie pó³ek na drugim lub trzecim poziomie.
FUNKCJA GRILL
Do pieczenia kawa³ków miêsa (antrykotu, kie³basek) oraz na ro¿nie, do
podpiekania warzyw oraz do przyrumieniania chleba.
Podgrzewaæ piekarnik przez 3-5 min.
Podczas pieczenia, drzwiczki piekarnika musz¹ byæ zamkniête.
Piecz¹c miêso, dolaæ nieco wody do tacki na pierwszej pó³ce, co zmniejszy iloæ
dymu i rozpryskiwanie siê t³uszczu.
Zaleca siê obracaæ potrawê w czasie gotowania.
Pierwsza
Ostatnia
pó³ka
pó³ka
TABELE PIECZENIA
TABELE GRILLOWANIA
Uwaga:
Wskazane czasy i temperatury pieczenia podane s¹ jedynie informacyjnie.
ARTYKU£Y Funkcja Podgrzewanie
³ka
od do³u
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(min)
MIÊSO
Jagniê, kolê, baranina
X 2 200 90 - 110
Cielêcina, wo³owina, wieprzowina X 2 200 90 - 110
Kurczak, królik, kaczka X 2 200 70 - 80
Indyk
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
Gê
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
RYBY
(1 kg)
dorada, labraks, tuñczyk, ³oso, dorsz
X 2 200 60 - 80
RYBY
(<1 kg - kawa³ki)
siod³ak, tuñczyk
X 2 190 50 - 60
WARZYWA
Papryka, pomidory, pieczone ziemniaki
X 2
190
50 - 60
S£ODYCZE, CIASTA, ITP.
Ciasta dro¿d¿owe
X 2
180 40 - 50
Ciasta z nadzieniem serowym
X 2
190 60 - 90
Ta r ta
X 2
190 40 - 50
Strudel, naleniki
X 2
200 50 - 60
Biszkopty, obwarzanki, kruche ciasto
X 2
180 20 - 30
Beza, ciasteczka
X 2
180 35 - 45
S³one ciasta, ciasta z nadzieniem
owocowym, np. ananasem, brzoskwini¹
X 2
200 50 - 60
Lasagne, zapiekanka z ziemniaków,
cannelloni, zapiekanki w ciecie
X 2
200 40 - 50
Chleb
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
Suflet
X 2
200 40 - 50
ARTYKU£Y Funkcja Podgrzewanie Pó³ka od do³u
Temperatura
(°C)
Czas pieczenia
(min)
To s ty X 3-4 200-225 10 - 15
Antrykot X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Kie³baski X 3 200-225 30 - 40
Kotlety pieczone na ¿arze X 3 200-225 30 - 40
Ryby (w kawa³kach) X 3 200-225 30 - 40
Udka kurczaka X 3 200-225 40 - 50
Ro¿en X 3 200-225 40 - 50
¯eberka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurczaka X 3 200-225 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA SBI 100 W Program Chart

Typ
Program Chart

Powiązane dokumenty