SBI 100
KARTA OPISOWA URZ¥DZENIA
PL
5019 510 56014
1. Panel sterowania
2. Wentylator ch³odz¹cy (niewidoczny)
3. Górny element grzewczy
4. Element grilla
5. Owietlenie tylne piekarnika
6. Dolny element grzewczy (niewidoczny)
7. Zimne drzwiczki piekarnika
AKCESORIA
PANEL STEROWANIA
1. Pokrêt³o prze³¹cznika funkcji
2. Pokrêt³o termostatu
3. Czerwona kontrolka termostatu
Grill:
Tacka do pieczenia:
Tacka do ociekania:
U¯YWANIE PIEKARNIKA
Obróciæ pokrêt³o prze³¹cznika funkcji i ustawiæ na symbol ¿¹danej funkcji.
Zapala siê owietlenie piekarnika.
Obróciæ pokrêt³o termostatu w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara i ustawiæ na
¿¹dan¹ temperaturê. Zapala siê czerwona lampka kontrolna termostatu i wy³¹cza po osi¹gniêciu
wybranej temperatury.
Po zakoñczeniu pieczenia:
Obróciæ pokrêt³o na pozycjê
0
.
Tabela funkcji piekarnika
Funkcja Opis funkcji
0 PIEKARNIK
WY£¥CZONY
-
OSWIETLENIE
PIEKARNIKA
W³¹czenie wewnêtrznej ¿arówki piekarnika.
DOLNY ELEMENT
GRZEWCZY
Funkcja idealnie nadaje siê:
- do koñczenia pieczenia ciast owocowych oraz ciast serowych.
- do zagêszczania sosów.
U¿ywaæ funkcji w czasie ostatnich 10-15 minut pieczenia.
FUNKCJA
STATYCZNA
Do gotowania miêsa, ryb i drobiu na pó³ce.
Podgrzaæ piekarnik do ¿¹danej temperatury i, po wy³¹czeniu czerwonej kontrolki
termostatu, w³o¿yæ potrawê do piekarnika.
Zaleca siê u¿ywanie pó³ek na drugim lub trzecim poziomie.
FUNKCJA GRILL
Do pieczenia kawa³ków miêsa (antrykotu, kie³basek) oraz na ro¿nie, do
podpiekania warzyw oraz do przyrumieniania chleba.
Podgrzewaæ piekarnik przez 3-5 min.
Podczas pieczenia, drzwiczki piekarnika musz¹ byæ zamkniête.
Piecz¹c miêso, dolaæ nieco wody do tacki na pierwszej pó³ce, co zmniejszy iloæ
dymu i rozpryskiwanie siê t³uszczu.
Zaleca siê obracaæ potrawê w czasie gotowania.
Pierwsza
Ostatnia
pó³ka
pó³ka