AEG BS931440PM Skrócona instrukcja obsługi

Typ
Skrócona instrukcja obsługi
PIEKARNIK PRO COMBI
KRÓTKI
PRZEWODNIK
SKRÓCONA INSTRuKCjA
PL
Przydatne wskazówki
na początek. Przepis
na następnej stronie
pozwala poznać
różne funkcje
urządzenia.
Pole czujnika
Wyświetlacz
Włączanie/Wyłączanie
Pokrętło i przycisk OK
Przycisk menu głównego
Godzina i dodatkowe
funkcje
Menu Funkcje pieczenia lub
Gotowanie wspomagane
Wybór temperatury
Minutnik
Program ulubiony
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Filet wieprzowy z rozmarynem
Składniki (4-6 porcji)
800 g letu wieprzowego
4 gałązki rozmarynu
2 małe ząbki czosnku
500 g młodych ziemniaków
60 g masła
2 cebule
sól i pieprz
700 ml 30-40 min 170ºC 1 Pieczenie parowe (25/75) Stopień trudności: średni
Sposób przyrządzenia
1. Dokładnie opłukać
ziemniaki i przeciąć je na
pół. Posiekać cebule.
2. Przyprawić let wieprzowy
solą i pieprzem i podsmażyć
na niewielkiej ilości oleju, w
wysokiej temperaturze.
3. Posmarować masłem naczynie
żaroodporne, a następnie
włożyć let drobiowy,
ziemniaki, cebule, rozmaryn i
czosnek. Na wierzch położyć
niewielką ilość masła.
4. Piec w uprzednio rozgrzanym
piekarniku w temperaturze
170ºC (pieczenie parowe
25/75) przez 30-40 minut.
Rozmaryn i czosnek
idealnie komponują się
z letem wieprzowym
w tym łatwym do
przyrządzenia daniu
jednogarnkowym.
Pieczenie parowe (25/75)
170°C
0:30-0:40
16:30
00:15 140°C
16:30
00:15 170°C
0:00
16:30
1/3
0:30
17:00
1/4
2/4
3/4
4/4
Więcej informacji na
temat korzystania z
piekarnika parowego
można znaleźć na
stronie www.aeg.com
Pieczenie parowe (50/50)
Pieczenie ekonomiczne
Czas
Czas
BLOKADA PANELu
uSTAW + START
ZAPISZ
Koniec
Koniec
Naciśnij OK, aby włączyć
Naciśnij OK, aby włączyć
Naciśnij OK, aby włączyć
Nacisnąć jednok-
rotnie
Pieczenie parowe (25/75)
Wieprzowina/cielęcina
Pieczeń wieprzowa
Karczek wieprzowy
Golonka wieprzowa
Łopatka wieprzowa
Pieczeń cielęca
Gicz cielęca
Ossobuco
Nadziewany mostek cielęcy
Klops
Wołow./dziczyz./jagnięc.
Pieczeń wołowa
Wołowina po skandynaw.
Duszone mięso
Wołowina marynowana
Karczek z dziczyzny
Pieczeń z dziczyzny
Królik
Królik w musztardzie
Dzik
Pieczeń jagnięca
Pieczeń jagnięca średnia
Udziec jagnięcy
Drób
Kurczak cały
Indyk cały
Kaczka cała
Gęś cała
Filet drobiowy
Udka kurczaka
Coq au Vin
Pieczona kaczka w pomar.
Nadziewany kurczak
Nadziewane piersi kurczaka
Ryba
Cała ryba
Filet rybny
Sztoksz
Ryba w soli
Nadziewane kalmary
Ryba na parze
Pokusa Janssona
Gotowana ryba (pstrąg)
Ciasto
Biszkopt cytrynowy
Ciasto szwedzkie
Biszkopt
Sernik
Ciasto owocowe
Strucla
Chałka maślana
Chałka drożdżowa
Kołacz
Ciasto Savarin
Brownies
Babeczki
Słodka tarta
Ciasto marchewkowe
Ciasto migdałowe
Tarta owocowa
Desery
Placek karmelowy
Budyń kokosowy
Ciasto cappuccino
Placek z wiśniami
Knedle ze śliwkami
Pizza/placek/chleb
Pizza
Tarta cebulowa
Quiche Lorraine
Placek z koziego sera
Placek serowy
Ciasteczka serowe
Biały chleb
Chleb wiejski
Pierogi
Casserole/zapiekanki
Lasagne
Cannelloni
Zapiekanka ziemniaczana
Moussaka
Zapiekanka z makaronu
Zapiekanka z cykorii
Casserole z wołowiną
Casserole z kapusty
Przystawki
Warzywa śródziemnomors.
Warzywa tradycyjne
Nadziewane pomidory
Ziemniaki w mundurkach
Gotowane ziemniaki
Słone kluseczki
Ryż
Polędwica Royale
Gotowanie parowe combi
Menu parowe 1
Menu parowe 2
Menu parowe 3
Produkty gotowe
Pizza mrożona
Pizza American mrożona
Pizza chłodna
Pizza Snacks mrożone
Frytki
Ćwiartki/krokiety
Zapiekane mięso i ziemniaki
Chleb/bułki
Chleb/bułki mrożone
Szarlotka mrożona
Filet rybny mrożony
Skrzydełka kurczaka
Lasagne/cannelloni mroż.
892964822-A-472013
Gotowanie wspomagane
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

AEG BS931440PM Skrócona instrukcja obsługi

Typ
Skrócona instrukcja obsługi