Aeg-Electrolux E3051-4-M DE R07 Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

COMPETENCE E3051-4
Elektryczna kuchnia do zabudowy
Instrukcja obs³ugi
2
Szanowna Klientko, Szanowny Kliencie
Prosimy o dokladne przeczytanie niniejszych wskazówek
dotycz¹cych obs ugi oraz ich przechowanie na wypadek potrzeby
skorzystania z nich w przyszlosci.
Prosimy o przekazanie niniejszych wskazówek nastepnemu
posiadaczowi urzadzenia.
W tekscie u¿ywane bêd¹ nastêpuj¹ce symbole:
1 Wskazówki dotyczace bezpieczeñstwa
Ostrze¿enie! Wskazówki dotycz¹ce bezpieczeñstwa u¿ytkownika.
Uwaga! Wskazówki pozwalaj¹ce zapobiec uszkodzeniu
obs³ugiwanego urz¹dzenia.
3 Wskazówki oraz rady praktyczne
2 Informacje dotycz¹ce ochrony srodowiska
3
Spis treœci
Instrukcja obs³ugi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Wskazówki dotycz¹ce bezpieczeñstwa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Opis urz¹dzenia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Widok z przodu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Panel steruj¹cy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Wyposa¿enie piekarnika. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Akcesoria piekarnika . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Przed pierwszym u¿yciem. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Pierwsze czyszczenie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Obs³uga pól grzejnych . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Ustawienie stopnia gotowania . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Obs³uga piekarnika . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
W³¹czanie i wy³¹czanie piekarnika . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Funkcje - piekarnik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Wk³adanie rusztu, blachy do pieczenie i brytfanny . . . . . . . . . . . . . . . 16
Zak³adanie / wyjmowanie filtra t³uszczu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Zastosowania, tabele i rady . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Tabela gotowania . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Pieczenie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Tabela pieczenia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Tabela Zapiekanki i potrawy opiekane . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Tabela mro¿onych potraw gotowych. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Pieczenie miêsa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Tabela pieczenia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Grillowanie powierzchniowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Tabela grillowania . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Rozmra¿anie. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Tabela rozmra¿ania . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Suszenie. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Pasteryzacja . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
4
Czyszczenie i pielêgnacja. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Zewnêtrzna strona urz¹dzenia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Wnêtrze piekarnika. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Akcesoria . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Filtr t³uszczowy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Prowadnice listew. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Oœwietlenie piekarnika . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Górna œciana piekarnika. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Drzwi piekarnika . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Szyby w drzwiach piekarnika . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Co zrobiæ, gdy … . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Recykling . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Serwis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
5
Instrukcja obs³ugi
1 Wskazówki dotycz¹ce
bezpieczeñstwa
5
Urz¹dzenie to odpowiada nastêpuj¹cym Dyrektywom UE:
73/23/EWG z dnia 19.02.1973 (Dyrektywa dot. niskiego
napiêcia)
89/336/EWG z dnia 03.05.1989 (Dyrektywa dot. kompatybilnoœci
elektromagnetycznej ³¹cznie z jej nowelizacj¹ 92/31/EWG)
93/68/EWG z dnia 22.07.1993 (Dyrektywa dot. znaku jakoœci UE-
znaku CE).
Bezpieczeñstwo urz¹dzeñ elektrycznych
Pod³¹czenie urz¹dzenia mo¿e wykonaæ tylko uprawniony
specjalista.
W przypadku zak³óceñ lub uszkodzeñ urz¹dzenia: wykrêciæ lub
wy³¹czyæ bezpieczniki.
Naprawy urz¹dzenia mog¹ byæ przeprowadzane tylko przez
specjalistê. Niefachowe naprawy mog¹ spowodowaæ powa¿ne
niebezpieczeñstwa. W przypadku koniecznoœci naprawy nale¿y
zwróciæ siê do naszego serwisu lub do sprzedawcy.
Bezpieczeñstwo dzieci
Ma³ych dzieci nie nale¿y nigdy pozostawiaæ bez opieki w pobli¿u
w³¹czonego urz¹dzenia.
Bezpieczeñstwo podczas u¿ytkowania
Urz¹dzenie mo¿e byæ u¿ywane tylko do pieczenia i sma¿enia
potraw.
Nale¿y zachowaæ ostro¿noœæ podczas pod³¹czania innych
urz¹dzeñ elektrycznych do gniazd wtykowych w pobli¿u
piekarnika. Przewody zasilaj¹ce nie mog¹ le¿eæ przy gor¹cych
palnikach, ani nie mog¹ byæ przyciœniête gor¹cymi drzwiami
piekarnika.
Ostrze¿enie: Niebezpieczeñstwo oparzenia siê !
Podczas pracy wnêtrze piekarnika jest gor¹ce.
Je¿eli w piekarniku znajduj¹ siê produkty zawieraj¹ce alkohol,
mo¿e powstaæ palna mieszanka alkoholu z powietrzem. W takim
przypadku nale¿y ostro¿nie otworzyæ drzwi. Nie zbli¿aæ siê do
piekarnika z innymi Ÿród³ami ognia (iskry, ¿ar).
6
3 Wskazówka odnoœnie akrylamidu
Wed³ug najnowszych danych naukowych intensywne zrumienianie
(w trakcie obróbki termicznej) artyku³ów spo¿ywczych, szczególnie
w przypadku produktów zawieraj¹cych skrobiê, mo¿e stanowiæ
zagro¿enie dla zdrowia wywo³ane przez akrylamid. Dlatego te¿
zalecamy pieczenie w mo¿liwie niskich temperaturach i niezbyt
intensywne zrumienianie potraw.
W jaki sposób mo¿na unikn¹æ uszkodzeñ
urz¹dzenia
Nie nale¿y wyk³adaæ piekarnika foli¹ aluminiow¹ ani stawiaæ na
dnie piekarnika blach do pieczenia, garnków itp., gdy¿
zgromadzone ciep³o mo¿e uszkodziæ emaliê piekarnika.
Soki z owoców kapi¹ce na blachê do pieczenia pozostawiaj¹
plamy, które nie daj¹ siê usun¹æ. Do bardzo wilgotnych ciast
nale¿y u¿ywaæ blachy uniwersalnej.
Nie obci¹¿aæ otwartych drzwi piekarnika.
Nigdy nie nale¿y wlewaæ wody bezpoœrednio do gor¹cego
piekarnika . Powoduje to uszkodzenia emalii.
U¿ycie si³y, zw³aszcza na krawêdziach szyby frontowej, mo¿e
spowodowaæ pêkniêcie szk³a.
W piekarniku nie wolno przechowywaæ ¿adnych palnych
przedmiotów. Mog³yby zapaliæ siê podczas jego w³¹czania.
W piekarniku nie wolno przechowywaæ ¿adnych wilgotnych
artyku³ów spo¿ywczych. Mog¹ spowodowaæ uszkodzenia emalii.
Po wy³¹czeniu dmuchawy ch³odzenia w piekarniku nie nale¿y
przechowywaæ ¿adnych potraw w otwartych pojemnikach.
W piekarniku lub na szybach drzwiczek gromadzi siê wilgoæ, która
mo¿e dotrzeæ tak¿e do mebli.
3 Wskazówka odnoœnie warstwy emaliowanej
Zmiany kolorystyczne warstwy emaliowanej piekarnika wynikaj¹ce z
u¿ytkowania nie maj¹ wp³ywu na sprawnoœæ piekarnika. Z tego
wzglêdu nie stanowi¹ one usterki w rozumieniu prawa
gwarancyjnego.
7
Opis urz¹dzenia
Widok z przodu
Drzwi z
pe³nego
szk³a
Panel steruj¹cy
Uchwyt
drzwi
8
Panel steruj¹cy
Wyposa¿enie piekarnika
Funkcje piekarnika
Wybór temperatury
Wy³¹czniki p³ytek grzejnych
Wy³¹czniki p³ytek grzejnych
Lampka kontrolna pracy urz¹dzenia Lampka kontrolna temperatury
WskaŸnik
Górna grza³ka i grza³ka grilla
Oœwietlenie piekarnika
Filtr t³uszczowy
Grza³ka tylnej œcianki
Wentylator
Dolna grza³ka
Poziomy wsadu
Zespó³ wyjmowanych
prowadnic
9
Wydobywanie siê pary z
piekarnika
Para jest odprowadzana z
piekarnika bezpoœrednio na
zewn¹trz kana³em, znajduj¹cym za
tylnymi polami grzejnymi.
Akcesoria piekarnika
Ruszt
Do naczyñform do ciast, pieczenia
i grillowania
Blacha do pieczenia
Do pieczenia ciast i placków.
Brytfanna
Do pieczenia lub jako blacha
wy³apuj¹ca kapi¹cy t³uszcz.
10
Przed pierwszym u¿yciem
Pierwsze czyszczenie
Przed pierwszym u¿yciem piekarnika, nale¿y go dok³adnie umyæ.
1 Uwaga: Nie nale¿y u¿ywaæ ¿adnych ostrych, rysuj¹cych œrodków
czyszcz¹cych ! Powierzchnia mo¿e ulec uszkodzeniu.
3 Do elementów metalowych nale¿y u¿ywaæ dostêpnych w handlu
œrodków do konserwacji.
1. Pokrêt³o wyboru funkcji piekarnika prze³¹czyæ na oœwietlenie .
2. Wszystkie elementy wyposa¿enia nale¿y wyj¹æ i umyæ w gor¹cej
wodzie.
3. Piekarnik umyæ ciep³¹ wod¹ z dodatkiem detergentu i osuszyæ.
4. Przedni¹ œciankê urz¹dzenia przetrzeæ na mokro.
11
Obs³uga pól grzejnych
3
Prosimy o przestrzeganie wskazówek zawartych w instrukcji obs³ugi
p³yty grzejnej. Zawiera ona wa¿ne informacje dotycz¹ce naczyñ,
obs³ugi, czyszczenia i konserwacji.
Stopnie gotowania
Stopnie gotowania mo¿na ustawiæ w zakresach 1 - 9.
Stopnie poœrednie s¹ mo¿liwe w zakresach 2 - 7.
1 = najmniejsza moc
9 = najwiêksza moc
2 P³ytkê kuchenki nale¿y wy³¹czyæ na ok. 5-10 minut przed koñcem
gotowania, aby wykorzystaæ wytworzone ciep³o. W ten sposób
oszczêdzaj¹ pañstwo energiê elektryczn¹.
3 Kuchenka jest wyposa¿ona w chowane prze³¹czniki p³ytek
grzejnych.
Aby w³¹czyæ p³ytkê grzejn¹ nale¿y nacisn¹æ na prze³¹cznik p³ytki
grzejnej. Prze³¹cznik wysunie siê nad powierzchniê kuchenki.
Wy³¹czniki p³ytek grzejnych
Z przodu po Z ty³u po lewej Z ty³u po prawej Z przodu po
12
Ustawienie stopnia gotowania
1. Wybraæ stopieñ gotowania.
2. W celu zakoñczenia procesu
gotowania przekrêciæ na powrót na
pozycjê Wy³¹czone.
3 Lampka kontrolna pracy danej
p³ytki grzejnej œwieci siê, dopóki
p³ytka grzejna pracuje.
13
Obs³uga piekarnika
3
Piekarnik jest wyposa¿ony w wysuwany wy³¹cznik funkcji
piekarnika i wybór temperatury. Aby pos³u¿yæ siê wy³¹cznikiem,
nale¿y go nacisn¹æ. Wówczas wy³¹cznik wysuwa siê.
W³¹czanie i wy³¹czanie piekarnika
1. Pokrêt³o funkcji piekarnika nale¿y ustawiæ na ¿¹danej funkcji.
2. Pokrêt³o wyboru temperatury nale¿y ustawiæ na ¿¹danej
temperaturze.
Lampka kontrolna pracy œwieci siê tak d³ugo, jak d³ugo piekarnik
pracuje.
Lampka kontrolna temperatury œwieci siê tak d³ugo, jak d³ugo
piekarnik nagrzewa siê.
3. W celu wy³¹czenia piekarnika ustawiæ pokrêt³a funkcji piekarnika i
wyboru temperatury w pozycji Wy³¹czone.
Lampka kontrolna temperatury
Funkcje piekarnika
Wybór temperatury
Lampka kontrolna pracy
WskaŸnik
14
3 Dmuchawa ch³odnego powietrza
Dmuchawa w³¹cza siê automatycznie po uruchomieniu piekarnika,
aby powierzchnia urz¹dzenia pozostawa³a ch³odna. Po wy³¹czeniu
piekarnika, dmuchawa pracuje dalej, aby sch³odziæ urz¹dzenie, a
nastêpnie wy³¹cza siê automatycznie.
Dogotowywanie
2 Funkcja ta oferuje mo¿liwoœæ zaoszczêdzenia zu¿ycia energii na
skutek œwiadomego wykorzystania ciep³a pozosta³ego.
Po wy³¹czeniu piekarnika wskaŸnik dogotowywania jest
podœwietlony.
Dopóki wskaŸnik jest podœwietlony, temperatura wewn¹trz
piekarnika jest wystarczaj¹ca do dokoñczenia procesu gotowania.
Nastêpnie wskaŸnik gaœnie.
3 Z zasady, przy d³u¿szym czasie gotowania mo¿na wy³¹czyæ
piekarnik na ok. 10 min. przed up³ywem czasu gotowania.
Funkcja dogotowywania mo¿e byæ stosowana z funkcjami
piekarnika Termoobieg , Grzejnik górny/dolny i Pieczenie w
podczerwieni .
Zaleca siê korzystanie z funkcji dogotowywania w przypadku,
gdy piekarnik dzia³a przynajmniej od 30 minut, a ustawiona
temperatura wynosi przynajmniej 160°C.
15
Funkcje - piekarnik
Piekarnik jest wyposa¿ony w nastêpuj¹ce funkcje:
Funkcja piekarnika Stosowanie
Element grzejny/
wentylator
Oœwietlenie Przy pomocy tej funkcji mo¿na
oœwietliæ wnêtrze piekarnika np.
do czyszczenia.
---
Termoobieg Do pieczenia na maksymalnie
dwóch poziomach.
Ustawiæ temperaturê piekarnika
o 20-40 °C poni¿ej temperatury
u¿ywanej przy nagrzewaniu
górnym/dolnym.
Górna grza³ka,
dolna grza³ka
Termoobieg
Multi
Do pieczenia na maksymalnie
trzech poziomach
jednoczeœnie.
Temperaturê piekarnika nale¿y
ustawiæ 20-40 °C poni¿ej
temperatury u¿ywanej przy
nagrzewaniu górnym/dolnym.
Grza³kana tylnej
œcianie, wentylator
Grzejnik górny/
dolny
Do pieczenia i sma¿enia na
jednym poziomie.
Górna grza³ka,
dolna grza³ka
Grzejnik dolny Do pieczenia ciast z kruchym
spodem.
Dolna grza³ka
Rozmra¿anie Do rozmra¿ania np. tortów,
mas³a, chleba, owoców i innych
zamro¿onych artyku³ów
spo¿ywczych.
Wentylator
Grill maly Do grillowania p³askich
artyku³ów spo¿ywczych, które
uk³adane bêd¹ na œrodku
rusztu oraz do tostowania.
grill
Grill duzy Do grillowania p³askich
artyku³ów spo¿ywczych w
wiêkszych iloœciach oraz do
tostowania.
grill, górna grza³ka
Pieczenie w
podczerwieni
Do pieczenia wiêkszych
kawa³ków miêsa lub drobiu na
jednej powierzchni.
Funkcja nadaje siê równie¿ do
zapiekania i do opiekania.
Grill, grzejnik
górny, wentylator
16
Wk³adanie rusztu, blachy do pieczenie i brytfanny
3 Zabezpieczenie przed wyjêciem i przechyleniem
Wszystkie czêœci wsuwane posiadaj¹ zabezpieczenie przed
wyjêciem w postaci ma³ego wybrzuszenia na prawej i lewej
krawêdzi.
Czêœci te zawsze nale¿y wk³adaæ do piekarnika w taki sposób, aby
wybrzuszenie znajdowa³o siê w tyle we wnêtrzu urz¹dzenia.
Wybrzuszenie to zabezpiecza wsuwane czêœci równie¿ przed
przechyleniem.
Wk³adanie blachy lub
brytfanny:
Wsun¹æ blachê lub brytfannê
pomiêdzy dr¹¿ki prowadnicy
wybranego poziomu wsadu.
Wk³adanie rusztu:
W³o¿yæ ruszt w taki sposób, aby
nó¿ki by³y skierowane do do³u.
Wsun¹æ ruszt pomiêdzy dr¹¿ki
prowadnicy wybranego poziomu
wsadu.
3 Wy¿sza rama rusztu dodatkowo
zabezpiecza naczynia przed
obsuniêciem.
17
Wk³adanie rusztu i brytfanny:
U³o¿yæ ruszt na brytfannie.
Wsun¹æ brytfannê pomiêdzy
dr¹¿ki prowadnicy wybranego
poziomu wsadu.
Zak³adanie / wyjmowanie filtra t³uszczu
Filtr t³uszczowy nale¿y
zak³adaæ tylko do pieczenia,
aby chroniæ grza³kê znajduj¹c¹ siê
w tylnej œciance urz¹dzenia przed
pryskaj¹cym t³uszczem.
Zak³adanie filtra
t³uszczowego
Z³apaæ filtr za uchwyt i
umieœciæ oba mocowania od
góry ku do³owi w otworze na
tylnej œcianie piekarnika (otwór
wentylatora).
Wyjmowanie filtra
t³uszczowego
Z³apaæ filtr za uchwyt i wyj¹æ z
otworu, w kierunku ku górze.
18
Zastosowania, tabele i rady
Tabela gotowania
Dane w poni¿szej tabeli s¹ wartoœciami orientacyjnymi.
Stopieñ
gotowania
Sposób
przyrz¹-
dzenia
Odpowiednie dla
Czas
trwania
Wskazówki/rady
0
Ciep³o pozosta³e
wy³¹czenie
1
Trzymanie
ciep³a
Trzymanie ciep³a
ugotowanych
potraw
W
zale¿noœci
od potrzeb
Przykryæ
1-2
Wytapianie
Sos holenderski,
topienie mas³a,
czekolady, ¿elatyny
5-25 min.
Zamieszaæ od
czasu do czasu
Œcinanie
Omlet piankowy,
œciête jajko
10-40 min.
Gotowaæ pod
przykryw
2-3 Pêcznienie
Pêcznienie ry¿u i
potraw mlecznych
rozgrzewanie
potraw gotowych
25-50 min.
Dolaæ do ry¿u
przynajmniej
podwójn¹ iloœæ
wody, potrawy
mleczne mieszaæ
od czasu do czasu
3-4
Parowanie
Duszenie
Duszenie warzyw,
ryb
duszenie miêsa
20-45 min.
W przypadku
warzyw dod
niewielk¹ iloœæ
wody (kilka
ma³ych ³y¿eczek)
4-5 Gotowanie
Parowanie
ziemniaków
20-60 min.
Stosowaæ
niewielk¹ iloœæ
wody, np. maks.
1/4 l wody na
750 g ziemniaków
Gotowanie
wiêkszych iloœci
potraw, potraw
jednogarnkowych i
zup
60-150
min.
Do 3 l wody plus
przyprawy
19
3 Podczas zagotowywania lub zapiekania zaleca siê ustawienie
najwy¿szego stopnia gotowania, a nastêpnie pozostawienie potraw
o d³u¿szym czasie gotowania na wybranym stopniu gotowania do
ca³kowitego ugotowania siê potrawy.
1 Gor¹cy t³uszcz i olej mo¿e siê szybko zapaliæ. Podczas
przyrz¹dzania potraw na uszczu lub oleju (np. frytek) nale¿y
znajdowaæ siê w pobli¿u, aby kontrolowaæ sytuacjê.
6-7
Delikatne
sma¿enie
Sma¿enie sznycli,
cordon bleu,
kotletów, klopsów,
sma¿onych kie³bas,
w¹tróbki,
zasma¿ek, jajek,
naleœników,
p¹czków
Sma¿yæ na
bie¿¹co
Od czasu do
czasu obróciæ
7-8
Silne
sma¿enie
Placki
ziemniaczane,
kawa³ki polêdwicy,
steki, kluski
k³adzione
5-15 min.
na patelniê
Od czasu do
czasu obróciæ
9
Zagotowy-
wanie
zapiekanie
sma¿enie
Zagotowywanie wiêkszych iloœci wody, gotowanie
makaronu typu szpecle, zapiekanie miêsa (gulasz,
pieczeñ duszona), sma¿enie frytek
Stopieñ
gotowania
Sposób
przyrz¹-
dzenia
Odpowiednie dla
Czas
trwania
Wskazówki/rady
20
Pieczenie
Funkcja piekarnika Termoobieg , Termoobieg Multi lub
Grzejnik górny/dolny .
Formy do pieczenia
W przypadku funkcji Grzejnik górny/dolny nadaj¹ siê formy z
ciemnego metalu oraz form powlekanych.
W przypadku funkcji Termoobieg wzglêdnie Termoobieg
Multi nadaj¹ siê tak¿e formy z jasnego metalu.
Poziomy wsadu
Pieczenie z Grzejnik górny/dolny i Termoobieg jest mo¿liwe
na jednym poziomie.
Z Termoobieg Multi mo¿na piec na maksymalnie 3
blachachjednoczeœnie:
1 blacha do pieczenia:
np. poziom 3
1 forma do pieczenia:
np. poziom 1
2 blachy do pieczenia:
np. poziom 1 i 3
3 blachy do pieczenia:
Poziomy 1, 3 i 5
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Aeg-Electrolux E3051-4-M DE R07 Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla