GRILL
(°C) (min)
1. strona
(min)
2. strona
Pieczeń wołowa 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Filet wołowy 230 20 - 30 20 - 30 3
Schab wieprzowy 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Górka cielęca 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Comber jagnięcy 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Cała ryba, 0,5-1 kg 210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Termoobieg (niska temp.)
Funkcja służy do przygotowywania
chudego, delikatnego mięsa i ryb. Nie
należy używać jej do przyrządzania:
potraw z drobiu, tłustych pieczeni
wieprzowych ani mięs duszonych w
sosie własnym. Temperatura dla funkcji
Termosonda nie powinna przekraczać
65°C.
1. Obsmażyć mięso na patelni, w
wysokiej temperaturze, przez 1-2
minuty po każdej stronie.
2. Umieścić mięso w głębokiej blasze
lub bezpośrednio na ruszcie
piekarnika. Umieścić blachę pod
rusztem w celu zebrania tłuszczu.
Używając tej funkcji, należy zawsze
piec potrawy pod przykryciem.
3. Użyć: Termosonda. Patrz rozdział
„Korzystanie z akcesoriów”, Sposób
użycia: Termosonda.
4. Wybrać funkcję: Termoobieg (niska
temp.). Na pierwsze 10 minut można
ustawić temperaturę między 80°C a
150°C. Domyślna temperatura to
90°C. Ustawić temperaturę dla
funkcji Termosonda.
5. Po 10 minutach piekarnik
automatycznie obniży temperaturę
do 80°C.
Ustawić temperaturę 120°C.
(kg)
(min)
Steki 0.2 - 0.3 20 - 40 3
Filet wołowy 1 - 1.5 90 - 150 3
Pieczeń wołowa 1 - 1.5 120 - 150 1
Pieczeń cielęca 1 - 1.5 120 - 150 1
Przygotować 1-1,5 kg potrawy. Użyć drugiego poziomu piekarnika.
Ustawić temperaturę 80-90°C.
12