Electrolux KOCAP31WT Recipe book

Typ
Recipe book
WSKAZÓWKI DOTYCCE
PIECZENIA
PL
Wskazówki i porady
Zalecenia dotyczące pieczenia
Temperatury i czasy gotowania podane w tabelach mają wyłącznie charakter orien‐
tacyjny. Zależą one od przepisu, jakości oraz ilości użytych składników.
Nowy piekarnik może piec inaczej niż dotychczas używany. W poniższych tabelach
podano zalecane ustawienia temperatury, czasu pieczenia i poziomu piekarnika dla
określonych rodzajów potraw.
W przypadku braku ustawień dla specjalnego przepisu należy znaleźć ustawienia dla
podobnej potrawy.
Więcej zaleceń dotyczących pieczenia jest dostępnych w naszej witrynie interneto‐
wej. Aby znaleźć odpowiednie wskazówki dotyczące pieczenia, należy sprawdzić nu‐
mer produktu (PNC) podany na tabliczce znamionowej umieszczonej na obramowa‐
niu komory piekarnika.
Wskazówki dotyczące
specjalnych funkcji pieczenia
piekarnika
Podtrzymywanie temp.
Funkcja umożliwia podtrzymanie
temperatury potraw. Temperatura jest
automatycznie ustawiona na 80°C.
Podgrzewanie talerzy
Funkcja umożliwia podgrzanie talerzy
przed podaniem. Temperatura jest
automatycznie ustawiona na 70°C.
Rozłożyć równomiernie talerze i naczynia
w stosach na ruszcie. Użyć pierwszego
poziomu piekarnika. Po upływie połowy
czasu grzania zamienić miejscami.
Wyrastanie ciasta
Funkcja umożliwia wyrastanie ciasta
drożdżowego. Włożyć ciasto drożdżowe
do dużego naczynia. Użyć pierwszego
poziomu piekarnika. Ustawić funkcję:
Wyrastanie ciasta oraz czas pieczenia.
Rozmrażanie
Zdjąć opakowanie i umieścić potrawę na
talerzu. Nie przykrywać żywności, gdyż
może to wydłużyć czas rozmrażania.
Użyć pierwszego poziomu piekarnika.
Mała wilgotność
Jeśli nie podano inaczej, użyć drugiego
poziomu piekarnika.
(°C) (min)
Bułki gotowe do
pieczenia
200 15 - 20
Bagietki gotowe do
pieczenia, 40 - 50 g
200 15 - 20
Bagietki gotowe do
pieczenia, mrożo‐
ne, 40 - 50 g
200 25 - 35
Klops, surowy, 0,5
kg
180 30 - 40
Makaron zapiekany 170 -
190
40 - 50
Lasagne 170 -
180
45 - 55
Chleb, 0,5 - 1 kg 180 -
190
45 - 60
Zapiekanka ziem‐
niaczana
160 -
170
50 - 60
Kurczak, 1 kg 180 -
210
50 - 60
2
(°C) (min)
Schab wieprzowy,
wędzony, 0,6 - 1
kg, namaczać
przez 2 godz.
160 -
180
60 - 70
Pieczeń wołowa, 1
kg
180 -
200
60 - 90
Kaczka, 1,5 - 2 kg 180 70 - 90
Pieczeń cielęca, 1
kg
180 80 - 90
Pieczeń wieprzo‐
wa, 1 kg
160 -
180
90 - 100
Gęś, 3 kg, użyć
drugiego poziomu
piekarnika
170 130 -
170
Regeneracja
Użyć drugiego poziomu piekarnika.
(°C) (min)
Dania jedno‐
garnkowe
120 - 130 15 - 20
(°C) (min)
Makaron 120 - 130 15 - 20
Ryż 120 - 130 15 - 20
Kluseczki 120 - 130 15 - 20
Pieczenie ciast
Do pierwszego pieczenia ustawić niższą
temperaturę.
Piekąc ciasta na więcej niż jednym
poziomie, można wydłużyć czas
pieczenia o 10-15 minut.
Ciasta i ciastka na różnych poziomach
nie zawsze przyrumieniają się
równomiernie. Nie ma potrzeby zmiany
ustawienia temperatury w takim
przypadku. W trakcie pieczenia produkty
przyrumienią się równomiernie.
Blachy mogą odkształcać się podczas
pieczenia. Po ostygnięciu blach
odkształcenia znikną.
Wskazówki dotyczące pieczenia ciast
Efekt pieczenia Prawdopodobna przy‐
czyna
Środek zaradczy
Spód ciasta nie jest
odpowiednio upieczo‐
ny.
Wybrano nieodpowiedni
poziom piekarnika.
Umieścić ciasto na niższym po‐
ziomie piekarnika.
Ciasto zapada się, robi
się zakalcowate, roz‐
miękłe lub jest nierów‐
nomiernie upieczone.
Temperatura piekarnika
jest za wysoka.
Następnym razem ustawić nie‐
co niższą temperaturę piekarni‐
ka.
Temperatura piekarnika
jest za wysoka, a czas
pieczenia za krótki.
Następnym razem ustawić dłuż‐
szy czas pieczenia i obniżyć
temperaturę piekarnika.
3
Efekt pieczenia Prawdopodobna przy‐
czyna
Środek zaradczy
Ciasto jest za suche. Temperatura piekarnika
jest za niska.
Następnym razem ustawić wy‐
ższą temperaturę piekarnika.
Za długi czas pieczenia. Następnym razem ustawić krót‐
szy czas pieczenia.
Ciasto piecze się nie‐
równomiernie.
Temperatura piekarnika
jest za wysoka, a czas
pieczenia za krótki.
Następnym razem ustawić dłuż‐
szy czas pieczenia i obniżyć
temperaturę piekarnika.
Ciasto nie jest równomier‐
nie rozprowadzone.
Następnym razem rozprowa‐
dzić równomiernie ciasto na
blasze.
Ciasto nie jest gotowe
po upływie czasu pie‐
czenia podanego w
przepisie.
Temperatura piekarnika
jest za niska.
Następnym razem ustawić nie‐
co wyższą temperaturę piekar‐
nika.
Pieczenie na jednym poziomie
PIECZENIE W FORMACH
(°C) (min)
Kołacz / Brioszki Termoobieg 150 - 160 50 - 70 1
Tort biszkoptowy /
Ciasta owocowe
Termoobieg 140 - 160 70 - 90 1
Spód tarty – ciasto
kruche, nagrzać
pusty piekarnik
Termoobieg 150 - 160 20 - 30 2
Spód tarty – ciasto
biszkoptowe
Termoobieg 150 - 170 20 - 25 2
Sernik Górna/dolna
grzałka
170 - 190 60 - 90 1
4
CIASTA / CIASTKA / CHLEB NA BLACHACH DO PIECZENIA
Jeśli nie podano inaczej, nagrzać wstępnie pusty piekarnik.
(°C) (min)
Warkocz drożdżo‐
wy / Chałka,
wstępne nagrze‐
wanie nie jest po‐
trzebne
Górna/dolna
grzałka
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Górna/dolna
grzałka
160 - 180 50 - 70 2
Chleb żytni: Górna/dolna
grzałka
najpierw: 230 20 1
następnie: 160 -
180
30 - 60
Ptysie / Eklery Górna/dolna
grzałka
190 - 210 20 - 35 3
Rolada biszkopto‐
wa,
Górna/dolna
grzałka
180 - 200 10 - 20 3
Ciasto z kruszon‐
ką, wstępne na‐
grzewanie nie jest
potrzebne
Termoobieg 150 - 160 20 - 40 3
Ciasto migdało‐
we / Ciastka cu‐
krowe
Górna/dolna
grzałka
190 - 210 20 - 30 3
Tarty owocowe,
wstępne nagrze‐
wanie nie jest po‐
trzebne
Górna/dolna
grzałka
180 35 - 55 3
Placki drożdżowe
z delikatnymi do‐
datkami (np. twa‐
rogiem, kremem,
słodkim sosem)
Górna/dolna
grzałka
160 - 180 40 - 60 3
5
CIASTKA
Użyć trzeciego poziomu piekarnika.
(°C) (min)
Ciasto kruche / Ciasto
biszkoptowe
Termoobieg 150 - 160 15 - 25
Bezy Termoobieg 80 - 100 120 - 150
Makaroniki Termoobieg 100 - 120 30 - 50
Ciasteczka drożdżowe Termoobieg 150 - 160 20 - 40
Ciasteczka z ciasta
franc., nagrzać pusty
piekarnik
Termoobieg 170 - 180 20 - 30
Bułki, nagrzać pusty
piekarnik
Górna/dolna grzałka 190 - 210 10 - 25
Wypieki i zapiekanki
Użyć drugiego poziomu piekarnika.
(°C) (min)
Makaron zapiekany Górna/dolna grzałka 180 - 200 45 - 60
Lasagne Górna/dolna grzałka 180 - 200 25 - 40
Zapiekanka warzyw‐
na, nagrzać pusty pie‐
karnik
Turbo grill 170 - 190 15 - 35
Bagietki z serem Termoobieg 160 - 170 15 - 30
Ryż na mleku Górna/dolna grzałka 180 - 200 40 - 60
Ryba pieczona Górna/dolna grzałka 180 - 200 30 - 60
Nadziewane warzywa Termoobieg 160 - 170 30 - 60
Pieczenie na kilku poziomach
Użyć funkcji: Termoobieg.
W przypadku użycia dwóch blach
umieścić je na pierwszym i czwartym
poziomie piekarnika.
6
CIASTA / CIASTKA / CHLEB
NA BLACHACH DO PIECZENIA
(°C) (min)
Ptysie / Eklery, na‐
grzać pusty piekarnik
160 -
180
25 - 45
Sucha strucla 150 -
160
30 - 45
CIASTKA
(°C) (min)
Kruche ciasteczka 150 -
160
20 - 40
Bezy 80 -
100
130 -
170
Makaroniki 100 -
120
40 - 80
Ciasteczka drożdżowe 160 -
170
30 - 60
Ciasteczka z ciasta
franc., nagrzać pusty
piekarnik
170 -
180
30 - 50
CIASTKA
(°C) (min)
Bułki 180 20 - 30
Wskazówki dotyczące
pieczenia mięs
Używać tylko żaroodpornych naczyń do
pieczenia.
Chude mięso piec pod przykryciem
(można użyć folii aluminiowej).
Duże kawałki mięsa można piec
bezpośrednio na blasze lub na ruszcie
umieszczonym nad blachą.
Wlać trochę wody do blachy do
pieczenia, aby zapobiec przypalaniu się
skapującego tłuszczu.
Obrócić pieczeń po upływie 1/2-2/3
czasu pieczenia.
Piec mięso i ryby w większych kawałkach
(1 kg lub więcej).
Podczas pieczenia polać kilkakrotnie
kawałki mięsa wydobywającym się z nich
sosem.
Pieczenie
Użyć pierwszego poziomu piekarnika.
WOŁOWINA
(°C) (min)
Mięso duszone 1 - 1,5 kg Górna/dolna
grzałka
230 120 - 150
Pieczeń wołowa
lub filet, lekko wy‐
pieczone, nagrzać
pusty piekarnik
grub. 1 cm Turbo grill 190 - 200 5 - 6
7
WOŁOWINA
(°C) (min)
Pieczeń wołowa
lub filet, średnio
wypieczone, na‐
grzać pusty pie‐
karnik
grub. 1 cm Turbo grill 180 - 190 6 - 8
Pieczeń wołowa
lub filet, dobrze
wypieczone, na‐
grzać pusty pie‐
karnik
grub. 1 cm Turbo grill 170 - 180 8 - 10
WIEPRZOWINA
Użyć funkcji: Turbo grill.
(kg)
(°C) (min)
Łopatka / Karkówka /
Szynka
1 - 1.5 150 - 170 90 - 120
Kotlety / Żeberka 1 - 1.5 170 - 190 30 - 60
Klops 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60
Golonka wieprzowa,
podgot.
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120
CIELĘCINA
Użyć funkcji: Turbo grill.
(kg)
(°C) (min)
Pieczeń cielęca 1 160 - 180 90 - 120
Gicz cielęca 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150
8
JAGNIĘCINA
Użyć funkcji: Turbo grill.
(kg)
(°C) (min)
Udziec jagnięcy /
Pieczeń jagnięca
1 - 1.5 150 - 170 100 - 120
Comber jagnięcy 1 - 1.5 160 - 180 40 - 60
DZICZYZNA
(kg)
(°C) (min)
Comber /
Udziec zajęczy,
nagrzać pusty
piekarnik
1 Turbo grill 180 - 200 35 - 55
Comber sarni 1.5 - 2 Górna/dolna
grzałka
180 - 200 60 - 90
Udziec z sarny 1.5 - 2 Górna/dolna
grzałka
180 - 200 60 - 90
DRÓB
Użyć funkcji: Turbo grill.
(kg)
(°C) (min)
Drób, porcjowany 0.2 - 0.25 200 - 220 30 - 50
Kurczak, połowa 0.4 - 0.5 190 - 210 40 - 50
Kurczak, pularda 1 - 1.5 190 - 210 50 - 70
Kaczka 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100
Gęś 3.5 - 5 160 - 180 120 - 180
Indyk 2.5 - 3.5 160 - 180 120 - 150
9
DRÓB
Użyć funkcji: Turbo grill.
(kg)
(°C) (min)
Indyk 4 - 6 140 - 160 150 - 240
RYBA
(kg)
(°C) (min)
Cała ryba 1 - 1.5 Turbo grill 180 - 200 30 - 50
Chleb
Wstępne nagrzewanie nie jest zalecane.
Użyć drugiego poziomu piekarnika.
CHLEB
(°C) (min)
Biały chleb 170 - 190 40 - 60
Bagietka 200 - 220 35 - 45
Brioszki 180 - 200 40 - 60
Ciabatta 200 - 220 35 - 45
Chleb żytni 170 - 190 50 - 70
Chleb pełnoziarnisty 170 - 190 50 - 70
Chleb pełnoziarnisty 170 - 190 40 - 60
Bułki 190 - 210 20 - 35
10
Chrupiące potrawy z funkcją Funkcja Pizza
PIZZA
Użyć drugiego poziomu piekarnika.
(°C) (min)
Tarty 180 - 200 40 - 55
Tarta szpinakowa 160 - 180 45 - 60
Quiche lorraine / Tarta
szwajcarska
170 - 190 45 - 55
Szarlotka, przykryta 150 - 170 50 - 60
PIZZA
Przed przystąpieniem do pieczenia nagrzać wstępnie pusty piekarnik.
Użyć drugiego poziomu piekarnika.
(°C) (min)
Pizza, na grubym cieście,
użyć głębokiej blachy do pie‐
czenia
210 - 230 15 - 25
Pizza, na cienkim cieście 180 - 200 20 - 30
Przaśny chleb 210 - 230 10 - 20
Tarta z ciasta francuskiego 160 - 180 45 - 55
Flammkuchen 210 - 230 15 - 25
Pierogi 180 - 200 15 - 25
Zapiekanka warzywna 160 - 180 50 - 60
Grill
Przed przystąpieniem do pieczenia
nagrzać wstępnie pusty piekarnik.
Grillować tylko cienko pokrojone kawałki
mięsa lub ryb.
Umieścić blachę do pieczenia na
pierwszym poziomie piekarnika, aby
skapywał do niej tłuszcz.
11
GRILL
(°C) (min)
1. strona
(min)
2. strona
Pieczeń wołowa 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Filet wołowy 230 20 - 30 20 - 30 3
Schab wieprzowy 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Górka cielęca 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Comber jagnięcy 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Cała ryba, 0,5-1 kg 210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Termoobieg (niska temp.)
Funkcja służy do przygotowywania
chudego, delikatnego mięsa i ryb. Nie
należy używać jej do przyrządzania:
potraw z drobiu, tłustych pieczeni
wieprzowych ani mięs duszonych w
sosie własnym. Temperatura dla funkcji
Termosonda nie powinna przekraczać
65°C.
1. Obsmażyć mięso na patelni, w
wysokiej temperaturze, przez 1-2
minuty po każdej stronie.
2. Umieścić mięso w głębokiej blasze
lub bezpośrednio na ruszcie
piekarnika. Umieścić blachę pod
rusztem w celu zebrania tłuszczu.
Używając tej funkcji, należy zawsze
piec potrawy pod przykryciem.
3. Użyć: Termosonda. Patrz rozdział
„Korzystanie z akcesoriów”, Sposób
użycia: Termosonda.
4. Wybrać funkcję: Termoobieg (niska
temp.). Na pierwsze 10 minut można
ustawić temperaturę między 80°C a
150°C. Domyślna temperatura to
90°C. Ustawić temperaturę dla
funkcji Termosonda.
5. Po 10 minutach piekarnik
automatycznie obniży temperaturę
do 80°C.
Ustawić temperaturę 120°C.
(kg)
(min)
Steki 0.2 - 0.3 20 - 40 3
Filet wołowy 1 - 1.5 90 - 150 3
Pieczeń wołowa 1 - 1.5 120 - 150 1
Pieczeń cielęca 1 - 1.5 120 - 150 1
Przygotować 1-1,5 kg potrawy. Użyć drugiego poziomu piekarnika.
Ustawić temperaturę 80-90°C.
12
WOŁO‐
WINA (min)
Obsma‐
żanie z
każdej
strony
(min)
Filet, średnio
wypieczony
2 90 - 110
Pieczeń woło‐
wa, średnio
wypieczona
4 180 - 240
CIELĘCI‐
NA (min)
Obsma‐
żanie z
każdej
strony
(min)
Filet, lekko wy‐
pieczony
2 90 - 120
Karczek, w jed‐
nym kawałku
4 120 - 150
CIELĘCI‐
NA (min)
Obsma‐
żanie z
każdej
strony
(min)
Karczek cielę‐
cy
4 120 - 150
WIE‐
PRZOWINA (min)
Obsma‐
żanie z
każdej
strony
(min)
Filet, lekko wy‐
pieczony
2 90 - 110
Karczek, w jed‐
nym kawałku
4 150 - 170
Karczek cielę‐
cy
4 150 - 170
Potrawy mrożone
(°C) (min)
Pizza, mrożona 200–220 15–25 2
Pizza American, mrożona 190–210 20–25 2
Pizza, schłodzona 210–230 13–25 2
Pizza snacks mrożone 180–200 15–30 2
Frytki, cienkie 190–210 15–25 3
Frytki, grube 190–210 20–30 3
Pieczone ziemniaki, ćwiartki / Krokiety 190–210 20–40 3
Zapiekane mięso i ziemniaki 210–230 20–30 3
Lasagne / Cannelloni, świeże 170 - 190 35 - 45 2
Lasagne / Cannelloni, mrożone 160 - 180 40 - 60 2
Ser zapiekany 170 - 190 20–30 3
13
(°C) (min)
Skrzydełka kurczaka 180–200 40 - 50 2
Rozmrażanie
Odpakować produkt i umieścić na
talerzu.
Użyć pierwszego poziomu piekarnika.
Nie przykrywać żywności, ponieważ
może to spowodować wydłużenie czasu
rozmrażania.
(kg)
(min)
Czas roz‐
mrażania
(min)
Czas dal‐
szego roz‐
mrażania
Kurczak 1 100 - 140 20 - 30 Umieścić kurczaka na odwróco‐
nym spodku na dużym talerzu.
Obrócić po upływie połowy czasu.
Mięso 1 100 - 140 20 - 30 Obrócić po upływie połowy czasu.
Mięso 0.5 90 - 120 20 - 30 Obrócić po upływie połowy czasu.
Pstrąg 0.15 25 - 35 10 - 15 -
Truskawki 0.3 30 - 40 10 - 20 -
Masło 0.25 30 - 40 10 - 15 -
Krem 2 x 0,2 80 - 100 10 - 15 Ubić śmietanę, gdy jest jeszcze
lekko zmrożona.
Tort 1.4 60 60 -
Pasteryzowanie
Użyć funkcji Grzałka dolna.
Należy stosować wyłącznie słoiki do
pasteryzowania o tych samych
rozmiarach.
Nie stosować słoików z zamknięciem
typu twist-off, zamknięciem bagnetowym
ani puszek metalowych.
Użyć pierwszego poziomu piekarnika.
Umieszczać na blasze do pieczenia
ciasta nie więcej niż sześć jednolitrowych
słoików wekowych.
Napełnić słoiki do takiego samego
poziomu i zamknąć obejmami.
Słoiki nie mogą się stykać.
Na blachę do pieczenia ciasta wlać około
1/2 litra wody, aby zapewnić
wystarczający poziom wilgotności w
piekarniku.
Gdy płyn w słoikach zacznie lekko wrzeć
(po około 35-60 minutach w słoikach
jednolitrowych), należy wyłączyć
piekarnik lub zmniejszyć temperaturę do
100°C (patrz tabela).
Ustawić temperaturę 160-170°C.
14
OWOCE JA‐
GODOWE (min)
Czas do zagoto‐
wania
Truskawki / Borów‐
ki / Maliny / Dojrzały
agrest
35 - 45
OWO‐
CE PEST‐
KOWE
(min)
Czas do
zagotowa‐
nia
(min)
Dalsza
pasteryza‐
cja w tem‐
peraturze
100°C
Brzoskwi‐
nie / Pigwy /
Śliwki
35 - 45 10 - 15
WA‐
RZYWA (min)
Czas do
zagotowa‐
nia
(min)
Dalsza
pasteryza‐
cja w tem‐
peraturze
100°C
Marchew 50 - 60 5 - 10
Ogórki 50 - 60 -
Pikle 50 - 60 5 - 10
Kalarepa /
Groszek /
Szparagi
50 - 60 15 - 20
Suszenie - Termoobieg
Przykryć blachy pergaminem lub
papierem śniadaniowym.
Aby uzyskać lepszy efekt, można
zatrzymać proces w połowie czasu
suszenia, otworzyć drzwi i pozostawić na
noc w celu dokończenia suszenia.
W przypadku użycia jednej blachy
umieścić ją na trzecim poziomie
piekarnika.
W przypadku użycia dwóch blach
umieścić je na pierwszym i czwartym
poziomie piekarnika.
WARZY‐
WA (°C) (godz.
)
Fasola 60 - 70 6 - 8
Papryka 60 - 70 5 - 6
Warzywa na zupę 60 - 70 5 - 6
Grzyby 50 - 60 6 - 8
Zioła 40 - 50 2 - 3
Ustawić temperaturę 60-70°C.
OWOCE
(godz.)
Śliwki 8 - 10
Morele 8 - 10
Krojone jabłka 6 - 8
Gruszki 6 - 9
Termosonda
WOŁOWINA Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Lekko wypie‐
czone
Średnio wy‐
pieczone
Dobrze wypie‐
czone
Pieczeń wołowa 45 60 70
Polędwica wołowa 45 60 70
15
WOŁOWINA Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wy‐
pieczone
Więcej
Klops 80 83 86
WIEPRZOWINA Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wy‐
pieczone
Więcej
Szynka / Pieczeń 80 84 88
Kotlety z combra / Schab wie‐
przowy, wędzony / Schab wie‐
przowy, z wody
75 78 82
CIELĘCINA Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wy‐
pieczone
Więcej
Pieczeń cielęca 75 80 85
Gicz cielęca 85 88 90
BARANINA / JAGNIĘCINA Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wypie‐
czone
Więcej
Udziec barani 80 85 88
Comber barani 75 80 85
Pieczeń jagnięca / Udziec jagnię‐
cy
65 70 75
DZICZYZNA Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wypie‐
czone
Więcej
Comber zajęczy / Comber sarni 65 70 75
Udziec zajęczy / Zając, w całoś‐
ci / Udziec sarni
70 75 80
16
DRÓB Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wy‐
pieczone
Więcej
Kurczak 80 83 86
Kaczka, cała/połowa / Indyk, ca‐
ły/pierś
75 80 85
Kaczka, pierś 60 65 70
RYBA (ŁOSOŚ,
PSTRĄG, SANDACZ)
Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wy‐
pieczone
Więcej
Ryba cała / duża / na parze / Ry‐
ba cała / duża / pieczona
60 64 68
CASSEROLE – PODGO‐
TOWANE WARZYWA
Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wy‐
pieczone
Więcej
Casserole z cukinią / Casserole z
brokułami / Casserole z fenkułem
85 88 91
CASSEROLE – NA SŁO‐
NO
Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wy‐
pieczone
Więcej
Cannelloni / Lasagne / Makaron
zapiekany
85 88 91
CASSEROLE – NA
SŁODKO
Temperatura wewnątrz produktu (°C)
Mniej Średnio wy‐
pieczone
Więcej
Casserole z białego chleba z
owocami/bez owoców / Cassero‐
le z płatków ryżowych z owoca‐
mi/bez owoców / Casserole ma‐
karonowe na słodko
80 85 90
*
17
867362177-A-392020
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Electrolux KOCAP31WT Recipe book

Typ
Recipe book