PL
12
UWAGA!
• Zielona lampka kontrolna świeci igaśnie
podczas przyrządzania, sygnalizując
wten sposób nagrzewanie.
• Nigdy nie krój naleśników na płycie
grzejnej.
• Używaj wyłącznie przyborów
kuchennych odpornych na działanie
wysokiej temperatury, które wykonano
zdrewna lub tworzywa – materiałów
nieuszkadzających nieprzywieralnej
powłoki.
KONSERWACJA
CZYSZCZENIE
• Przed rozpoczęciem czyszczenia wyłącz
naleśnikarkę, wyciągnij wtyk zgniazda
iodczekaj, aż całkowicie ostygnie.
• Przetrzyj płyty grzejne wilgotną ściereczką.
OSTRZEŻENIE!
• Nigdy nie zanurzaj naleśnikarki
wwodzie ani innych płynach.
• Nie używaj ściernych środków
czyszczących ani przedmiotów.
• Naleśnikarki nie wolno myć wzmywarce.
PRZECHOWYWANIE
Przed schowaniem produktu wyciągnij wtyk
zgniazda ipoczekaj, aż naleśnikarka całkowicie
ostygnie.
• Dopilnuj, aby woda nie dostała się do
wnętrza naleśnikarki.
SPOSÓB UŻYCIA
1. Umieść produkt na płaskim, stabilnym
podłożu, zdala od ścian iłatwopalnych
materiałów, takich jak ranki/zasłony lub
meble.
2. Umieść wtyk wodpowiednim gnieździe
sieciowym. Zapali się czerwona lampka
kontrolna.
3. Przekręć pokrętło regulacji temperatury
na „DARK”. Zapali się zielona lampka
kontrolna, analeśnikarka zacznie się
nagrzewać. Lampka kontrolna gaśnie po
osiągnięciu przez naleśnikarkę właściwej
temperatury przyrządzania.
4. Gdy zielona lampka kontrolna zgaśnie,
wlej masę na płytę grzejną. Rozprowadź
masę na płycie kolistym ruchem.
Aby osiągnąć najlepsze efekty, przed
użyciem nasmaruj płyty grzejne masłem
lub olejem. Dzięki temu naleśniki będzie
można łatwiej podważyć.
5. Odczekaj, aż powierzchnia masy się zetnie
inaleśnik usmaży się na tyle, by możliwe
było jego przesunięcie.
6. Obróć naleśnik odpowiednim narzędziem.
7. Smaż zdrugiej strony do momentu,
aż spód zrobi się brązowy, analeśnik
będzie można łatwo podnieść. Odczekaj,
aż naleśniki nieco ostygną na kratce,
zanim ułożysz je wstos wnaczyniu.
8. Wrazie konieczności wyreguluj
temperaturę po usmażeniu pierwszego
naleśnika.
9. Usmaż wybraną liczbę naleśników iułóż je
wstos wnaczyniu, oddzielając je od siebie
papierem do pieczenia. Ułożone wstos
naleśniki można przykryć folią iutrzymać
ich ciepło wpiekarniku (wystarczy 100°C).