VT 256
PL
461969455901
SKRÓCONA INSTRUKCJA
ZALECANA WAGA PRODUKTÓW PRZY KORZYSTANIU Z FUNKCJI
ROZMRAŻANIA “JET DEFROST”
Funkcja służy WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Rozmrażanie “Jet Defrost” można stosować
wyłącznie do zamrożonej żywności, należącej
do podanych poniżej kategorii. Inne potrawy i
produkty o ciężarze niepodanym tutaj należy
rozmrażać w trybie ustawienia ręcznego.
UWAGA
Aby uzyskać najlepsze rezultaty, należy KO-
NIECZNIE:
Wprowadzić z maksymalną możliwą
dokładnością WAGĘ wybranego produktu
żywnościowego.
Odwrócić potrawę, gdy na wyświetlaczu
pojawi się taki napis.
ZALECANA WAGA PRODUKTÓW PRZY KORZYSTANIU Z FUNKCJI “PARA”
ZALECANA WAGA PRODUKTÓW PRZY KORZYSTANIU
Z FUNKCJI “JET MENU CRISP”
DANE TECHNICZNE
KLASA ŻYWNOŚCI ILOŚĆ RADY
q
MIĘSO 100 G - 2 KG Mięso mielone, kotlety, steki lub pieczenie.
w
DRÓB 100 G - 2,5 KG Kurczak w całości, w kawałkach lub fi lety.
e
RYBY 100 G - 1,5 KG Całe steki lub fi lety.
r
JARZYNY 100 G - 1,5 KG Warzywa mieszane, groszek, brokuły, itp.
t
PIECZYWO 100 G - 1 KG Bochenek, bułka lub bułeczki.
W
ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, które nie zostały wymienione w poniższej tabeli, oraz jeśli
waga jest mniejsza lub większa niż zalecana, należy postępować zgodnie z instrukcją “Gotowania i
podgrzewania za pomocą mikrofal”, a do rozmrażania ustawić moc 160 W.
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V/50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2000 W
B
EZPIECZNIK 10 A
M
OC WYJŚCIOWA W MW 800 W
G
RILL 800 W
W
YMIARY ZEWNĘTRZNE (WYS.XSZER.XGŁ.) 300 X 521 X 438
W
YMIARY WEWNĘTRZNE (WYS.XSZER.XGŁ.) 200 X 326 X 320
q
ZIEMNIAKI/ WARZYWA KORZE-
NIOWE
150G - 500G
PRZYGOTOWAĆ W TAKIM SAMYM ROZMIARZE.
Pokroić warzywa na równe części.
Odczekać 1 - 2 minuty po gotowaniu
w
JARZYNY
(kalafi or i brokuły)
150G - 500G
e
MROŻONE WARZYWA 150G - 500G ODCZEKAĆ 1 - 2 minuty.
r
FILETY RYBNE 150G - 500G
ROZŁOŻYĆ FILETY RÓWNOMIERNIE na ruszcie parowym.
Cienkie części przekładać. Odczekać 1 - 2 minuty
po gotowaniu.
KLASA ŻYWNOŚCI
ZALECANA
ILOŚĆ
AKCESORIA W CZASIE
GOTOWANIA
q
RYŻ 300G - 650G WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUKTY,
GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA “DODAĆ PRODUKTY”
ZAMIESZAĆ
POTRAWĘ
w
MAKARON 250G - 550G WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUKTY,
GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA “DODAĆ PRODUKTY”
ZAMIESZAĆ
POTRAWĘ
e
ZUPA 250 - 1000G NACZYNIE PRZEZNACZONE DO UŻYTKU W KUCHENCE
MIKROFALOWEJ
ZAMIESZAĆ
POTRAWĘ
r
GOTOWE DANIE OBI-
ADOWE
200G - 500G TALERZ PRZEZNACZONY DO UŻYTKU W KUCHENCE MI-
KROFALOWEJ J
t
JARZYNY MIESZANE 150G - 600G NACZYNIE PRZEZNACZONE DO UŻYTKU W KUCHENCE
MIKROFALOWEJ
ZAMIESZAĆ
POTRAWĘ
y
PAŁECZKI DROBIOWE /
TALARKI DROBIOWE
250G - 500G UŻYĆ TALERZA CRISP OBRÓCIĆ POTRAWĘ
u
FRYTKI 250G - 500G UŻYĆ TALERZA CRISP ZAMIESZAĆ
POTRAWĘ
i
PIZZA NA CIENKIM
CIEŚCIE
250G - 500G UŻYĆ TALERZA CRISP
o
PIZZA NA GRUBYM
CIEŚCIE
300G - 700G UŻYĆ TALERZA CRISP
a
QUICHE 250G - 600G UŻYĆ TALERZA CRISP
s
RYBA PANIEROWANA /
PALUSZKI DROBIOWE
250 - 500G WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUKTY,
GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA “DODAĆ PRODUKTY”
OBRÓCIĆ POTRAWĘ
d
CORDON BLEU 1 - 4 SZT. (A
100-125G)
WŁOŻYĆ PUSTY TALERZ CRISP. DODAĆ PRODUKTY,
GDY WYŚWIETLI SIĘ INFORMACJA “DODAĆ PRODUKTY”
OBRÓCIĆ POTRAWĘ
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, które nie zostały wymienione w poniższej tabeli oraz w przy-
padku, gdy waga jest mniejsza lub większa niż zalecana, należy postępować zgodnie z procedurą
“Gotowanie oraz podgrzewanie za pomocą mikrofal””
UWAGA:
W czasie podgrzewania talerz Crisp można posmarować olejem lub masłem.