PL
8
TARCIE
1. Włóż do środka szatkownicy regulowaną
płytkę izablokuj ją, przekręcając pokrętło
maksymalnie wprawo.
2. Umieść wszatkownicy ostrze do tarcia (1).
3. Umieść wybrany produkt spożywczy
wuchwycie, anastępnie przesuwaj nim
tam izpowrotem, aby zetrzeć produkt (2).
4. Wyjmij ostrze zszatkownicy, podnosząc je
iwysuwając zurządzenia (3–4).
RYS. 3
WAŻNE!
Ostrza są bardzo ostre – należy obchodzić się
znimi ostrożnie iprzechowywać wmiejscu
niedostępnym dla dzieci.
KONSERWACJA
Produkt można myć wzmywarce, ale jedynie
wjej wgórnym koszu.
OPIS
CZĘŚCI
1. Uchwyt
2. Podstawa
3. Regulowana płytka
4. Pokrętło do ustawiania grubości krojenia
5. Rączka
6. Ostrze do krojenia wplastry
7. Ostrze do szatkowania
8. Ostrze do drobnego tarcia
9. Ostrze do normalnego tarcia
RYS. 1
OBSŁUGA
SPOSÓB UŻYCIA
1. Zamontuj wybrane ostrze (1).
2. Ustaw wybraną grubość pokrętłem.
Przekręcaj wprawo, żeby kroić na cieńsze
plastry, lub wlewo, żeby kroić na grubsze
plastry (2).
3. Umieść wybrany produkt spożywczy
wuchwycie.
4. Trzymaj uchwyt iprzesuwaj nim tam
izpowrotem, aby pokroić produkt
wplastry lub poszatkować (3).
5. Wyjmij ostrze zszatkownicy, podnosząc je
iwysuwając zurządzenia (4–5).
RYS. 2
UWAGA!
Zawsze używaj uchwytu do trzymania
produktów spożywczych. Nieprzestrzeganie
tej zasady grozi obrażeniami ciała.