Przygotowanie przed pierwszym użyciem
Sprawdź, czy urządzenie nie jest uszkodzone. W przypadku jakichkolwiek uszkodzeń
niezwłocznie skontaktuj się ze swoim dostawcą i NIE korzystaj z urządzenia.
Zdjąć całe opakowanie i folię ochronną (o ile dotyczy).
Wyczyść urządzenie przy pomocy letniej wody i miękkiej szmatki.
O ile nie zalecono inaczej, ustawić urządzenie na płaskim i stabilnym podłożu.
Upewnij się czy urządzenie stabilnie stoi na podłożu.
Czyszczenie i konserwacja
Nacinarka do kiełbas NIE można myć w zmywarce.
Umyj zewnętrzną stronę przy pomocy wilgotnej szmatki (użyj roztworu wody i łagodnego środka
czyszczącego).
Nigdy nie używaj żrących środków czyszczących ani materiałów ściernych. Nie używaj ostrych
przedmiotów. Nie używaj benzyny ani rozpuszczalników. Czyść urządzenie wilgotną szmatką
oraz ewentualnie płynem do mycia naczyń. Nie stosuj żadnych materiałów ściernych.
Gwarancja
Każda usterka powodująca złe funkcjonowanie urządzenia, która ujawni się w ciągu jednego roku
od zakupu, zostanie bezpłatnie usunięta lub urządzenie zostanie wymienione na inne, pod
warunkiem, że było użytkowane i konserwowane zgodnie z instrukcją obsługi i nie było
wykorzystywany do innych celów lub w jakikolwiek inny niewłaściwy sposób. Nie narusza to innych
praw użytkownika, wynikających z przepisów prawa. W przypadku korzystania z gwarancji, należy
podać miejsce i czas zakupu urządzenia, dołączając do niego dowód zakupu (np. paragon).
Zgodnie z naszą polityką ciągłego udoskonalania produktów zastrzegamy sobie prawo do
wprowadzania zmian w produkcie, opakowaniu oraz specyfikacjach zawartych w dokumentacji bez
uprzedniego powiadomienia.
Utylizacja zużytych urządzeń
Po zakończeniu okresu użytkowania urządzenie należy zutylizować zgodnie z obowiązującymi w
tym czasie przepisami i wytycznymi.
Materiały opakowaniowe, takie jak tworzywa sztuczne i pudła należy wyrzucić do odpowiednich
pojemników.