PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Tostów z serem i kanapek na gorąco
Kiełbasek
Grillowania na rożnie
Ziemniaków z serem
Pieczonych owoców
FUNKCJA „6
TH
SENSE CRISP”
INTELIGENTNE PODPIEKANIE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Bez
Ciastek
Ciast
Su etów
Drób
Pieczeni
FUNKCJA „FORCED AIR COMBI”
TERMOOBIEG W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA „FORCED AIR”
TERMOOBIEG
GRILL
FUNKCJA „GRILL COMBI”
GRILL W TRYBIE ŁĄCZNYM
FUNKCJA „CRISP” PODPIEKANIE
FUNKCJA SŁUŻY DO podgrzewania i pieczenia pizzy oraz
innych potraw na cieście. Doskonale nadaje się też
do smażenia boczku i jajek, kiełba-
sek, hamburgerów itp.
W CELU WYJĘCIA GORĄCEGO TA LER ZA
CRISP NALEŻY skorzystać z rękawic
kuchennych lub specjalnej rączki do talerza Crisp.
F
UNKCJA SŁUŻY DO wstępnego nagrzania pustej ku-
chenki.
NIE UMIESZCZAĆ POTRAW W KUCHENCE przed lub w
trakcie wstępnego nagrzewania. W związku z
wysoką temperaturą ulegną one spaleniu.
WSTĘPNE NAGRZEWANIA należy przeprowadzać
wyłącznie w pustej kuchence.
FUNKCJA „QUICK HEAT”
SZYBKIE PODGRZEWANIE
FUNKCJĘ NALEŻY STOSOWAĆ DO potraw takich jak
warzywa, ryby, ryż i makaron. Funkcja jest
przeznaczona do stosowania wraz z dołączonym
naczyniem do gotowania na parze. W przypadku
stosowania innych naczyń obowiązują poniższe
wskazówki.
NALEŻY ZAWSZE PRZYKRYWAĆ POTRAWĘ POKRYWKĄ. Przed
użyciem upewnić się, że naczynie i pokrywka
nadają się do użytku w kuchence mikrofalowej.
Jeśli dla wybranego naczynia nie ma pokrywki,
można zastosować talerz. Powinien być umieszc-
zony tak, aby spodnia strona była skierowana do
wewnątrz naczynia.
DO ZAKRYWANIA POTRAWY NIE WOLNO stosować folii
plastikowych ani aluminiowych.
FUNKCJA „6
TH
SENSE STEAM”
INTELIGENTNE GOTOWANIE
NA PARZE
FUNKCJA SŁUŻY DO szybkiego podgrzewania zamro-
żonych potraw do temperatury spożycia. Funkcja
jest przeznaczona wyłącznie do gotowych dań
mrożonych.
FUNKCJA „6
TH
SENSE REHEAT”
INTELIGENTNE PODGRZEWANIE
FUNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być stosowana do
bardzo szybkiego rozmrażania zamrożonej żywno-
ści należącej do niżej podanych kategorii. Należy
użyć funkcji rozmrażania w trybie ręcznym dla
innych potraw lub wag nie wymienionych poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSKAĆ NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
FUNKCJA „JET DEFROST”
SZYBKIE ROZMRAŻANIE
FUNKCJA SŁUŻY DO przyrządzania pieczeni mięsnych,
drobiu, ziemniaków w mundurkach, gotowych
mrożonych potraw, ciast, ciastek, ryb i deserów.
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
FRYTKI 250 G - 600 G
w
PIZZA, NA CIENKIM CIEŚCIE 250 G - 500 G
e
PIZZA, NA GRUBYM CIEŚCIE 300 G - 800 G
r
QUICHE 400G - 800 G
t
SKRZYDEŁKA KURCZĘCE 250 G - 600 G
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE
NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w
przypadku, gdy waga jest mniejsza lub większa
niż zalecana, należy postępować zgodnie z
procedurą ręcznej funkcji „Crisp”.
F
UNKCJA SŁUŻY do podgrzewania gotowych
potraw zamrożonych, schłodzonych lub o tem-
peraturze pokojowej.
W
PRZYPADKU KORZYSTANIA z tej funkcji
należy zawsze stosować dołączoną pokrywkę
za wyjątkiem podgrzewania schłodzonych zup.
W takim przypadku pokrywka nie jest potrze-
bna! Jeśli żywność jest pakowana w sposób,
który uniemożliwia wykorzystanie pokrywki,
należy wykonać na opakowaniu 2-3 nacięcia, w
celu redukcji ciśnienia powstającego podczas
podgrzewania.
K
ORZYSTAJĄC Z TEJ FUNKCJI należy
pamiętać, że waga netto musi być
w granicach od 250 g do 600 g.
JT 369
PL
461965623761
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V/50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2200 W
B
EZPIECZNIK 10 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 1000 W
G
RILL 1200 W
F
UNKCJA „FORCED AIR”
(TERMOOBIEG)
1500 W
W
YMIARY ZEWNĘTRZNE
(
WYS. X SZER. X GŁ.)
377 X 487 X 538
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
210 X 395 X 370
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzywa, zapiekanki
350 - 500 W G
OTOWANIE drób i lasagne
160 - 350 W
G
OTOWANIE ryby i zamrożone
zapiekanki
160 W G
OTOWANIE mięso
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
ZARUMIENIANIE wyłącznie podczas
gotowania
RODZAJ ŻYWNOŚCI WAGA
q
MIĘSO 100 G - 2 KG
w
DRÓB 100 G - 3 KG
e
RYBY 100 G - 2 KG
r
WARZYWA 100 G - 2 KG
t
CHLEB 100 G - 2 KG
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC
SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
350 W
P
RZYRZĄDZANIE POTRAWA Z drobiu,
ziemniaków w mundurkach,
lasagne i ryb
160 W
P
IECZENIE mięsnych pieczeni i ciast
z owocami
90 W P
IECZENIE ciast i ciastek