RADWAG 5Y.50.PM Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

Wagi serii 5Y
Ultra-mikrowagi UYA 5Y
Mikrowagi MYA 5Y
Mikrowagi do pipet MYA 5Y.P
Mikrowagi do filtrów MYA 5Y.F
Mikrowagi do ważenia stentów XA 5Y.M.A.S
Mikrowagi XA 5Y.M
Wagi Analityczne XA 5Y
Wagi Analityczne AS 5Y
Wagi Precyzyjne PS 5Y
Wagi Precyzyjne 5Y.PM
Wagi Wysokiej Rozdzielczości 5Y HRP
INSTRUKCJA OBSŁUGI
IMMU-111-18-11-23-PL
www.radwag.pl
- 2 -
Dziękujemy Państwu za wybór i zakup wagi firmy RADWAG.
Waga została zaprojektowana i wyprodukowana tak, aby służyć Wam przez wiele lat.
Prosimy o zapoznanie się z niniejszą Instrukcją w celu zapewnienia jej niezawodnej pracy.
LISTOPAD 2023
- 3 -
Spis treści
1. INFORMACJE PODSTAWOWE ............................................................ 9
1.1. Wymiary gabarytowe wag ....................................................................... 9
1.2. Opis złącz ............................................................................................ 17
1.3. Przeznaczenie ...................................................................................... 17
1.4. Środki ostrożności ................................................................................ 17
1.5. Warunki gwarancji ................................................................................ 18
1.6. Nadzorowanie parametrów metrologicznych wagi ..................................... 18
1.7. Informacje zawarte w instrukcji obsługi................................................... 18
1.8. Szkolenie obsługi ................................................................................. 18
2. TRANSPORT I SKŁADOWANIE ......................................................... 19
2.1. Sprawdzenie dostawy ........................................................................... 19
2.2. Opakowanie ......................................................................................... 19
3. ROZPAKOWANIE I MONTAŻ ............................................................ 19
3.1. Miejsce instalacji, miejsce użytkowania ................................................... 19
3.2. Rozpakowanie ...................................................................................... 19
3.3. Lista standardowych elementów dostawy ................................................ 19
3.4. Czyszczenie wagi ................................................................................... 27
3.5. Podłączenie do sieci .............................................................................. 32
3.6. Czas stabilizacji temperaturowej wagi. .................................................... 32
3.7. Podłączenie wyposażenia dodatkowego ................................................... 33
3.8. Wagi z wbudowanym jonizatorem .......................................................... 33
4. URUCHOMIENIE WAGI: ................................................................... 34
5. STRUKTURA PROGRAMU ................................................................. 35
6. OKNO WAGOWE PROGRAMU ........................................................... 36
7. PORUSZANIE SIĘ W MENU WAGI .................................................... 37
7.1. Klawiatura wagi ................................................................................... 37
7.2. Komendy głosowe ................................................................................ 37
7.3. Powt do funkcji ważenia ..................................................................... 38
8. LOGOWANIE ................................................................................... 39
9. PANEL ADMINISTRATORA ............................................................... 40
9.1. Ustawienia hasła .................................................................................. 40
9.2. Ustawienie kont użytkownika ................................................................. 41
9.3. Zarządzanie uprawnieniami ................................................................... 42
9.4. Hasło dostępu zdalnego ........................................................................ 43
10. PROFILE .......................................................................................... 43
10.1. Tworzenie profilu .................................................................................. 44
10.2. Konstrukcja profilu ............................................................................... 45
10.2.1. Ustawienia ........................................................................................... 45
10.2.2. Mody pracy .......................................................................................... 45
10.2.3. Odczyt ................................................................................................ 46
10.2.4. Jednostki ............................................................................................. 47
11. KALIBRACJA ................................................................................... 49
11.1. Kalibracja wewnętrzna .......................................................................... 49
11.2. Kalibracja zewnętrzna ........................................................................... 49
- 4 -
11.3. Test kalibracji ...................................................................................... 49
11.4. Kalibracja automatyczna ....................................................................... 50
11.5. Czas kalibracji automatycznej ................................................................ 50
11.6. Wydruk raportu .................................................................................... 50
11.7. Projekt GLP ......................................................................................... 50
11.8. Historia kalibracji ................................................................................. 51
12. MODY PRACY informacje ogólne .................................................. 52
12.1. Wybór modu pracy ............................................................................... 53
12.2. Parametry związane z modem pracy ....................................................... 53
12.3. Przyciski szybkiego dostępu, czujniki zbliżeniowe ..................................... 54
12.3.1. Czujniki zbliżeniowe .............................................................................. 56
12.3.2. Automatyczne otwieranie drzwiczek ........................................................ 56
12.4. Informacje .......................................................................................... 57
12.5. Wydruki .............................................................................................. 57
12.6. Profile ................................................................................................. 59
13. WAŻENIE ........................................................................................ 60
13.1. Wybór jednostki ważenia ....................................................................... 60
13.2. Zasady poprawnego ważenia ................................................................. 60
13.3. Wypoziomowanie wagi .......................................................................... 61
13.4. Zerowanie wagi .................................................................................... 63
13.5. Tarowanie wagi .................................................................................... 63
13.6. Wykorzystanie współczynnika kompensacji wyporności powietrza ............... 64
13.7. Dodatkowe parametry związane z ważeniem ........................................... 66
13.8. Współpraca z TITRATORAMI .................................................................. 70
13.9. Warunki środowiskowe drgania ........................................................... 70
14. LICZENIE SZTUK ............................................................................. 75
14.1. Ustawienia dodatkowe związane z liczeniem detali .................................... 75
14.2. Liczenie detali przyciski szybkiego dostępu ........................................... 76
14.3. Ustawienie masy wzorca przez wpisanie znanej masy detalu ...................... 77
14.4. Ustawienie masy wzorca przez wyznaczenie masy detalu .......................... 77
14.5. Pobranie masy detalu z bazy danych ...................................................... 77
14.6. Aktualizacja masy detalu w bazie danych ................................................ 78
14.7. Procedura liczenia detali ........................................................................ 79
14.8. Doważanie w funkcji liczenia detali ......................................................... 79
14.9. Dozowanie w funkcji liczenia detali ......................................................... 82
15. DOWAŻANIE ................................................................................... 83
15.1. Wykorzystanie progów doważania .......................................................... 83
15.2. Ustawienia dodatkowe związane z doważaniem ........................................ 84
16. DOZOWANIE ................................................................................... 85
16.1. Wykorzystanie bazy towarów w dozowaniu .............................................. 85
16.2. Ustawienia dodatkowe związane z dozowaniem ........................................ 86
17. ODCHYŁKI WZGLĘDEM MASY WZORCA ........................................... 87
17.1. Porównywanie próbki z masą wzorca ...................................................... 87
17.2. Doważanie, dozowanie w funkcji odchyłek procentowych ........................... 88
17.3. Interpretacja funkcji poprzez bargraf ...................................................... 89
17.4. Ustawienia dodatkowe związane z odchyłkami ......................................... 89
18. GĘSTOŚĆ ......................................................................................... 90
- 5 -
18.1. Zestaw do wyznaczania gęstości ciał stałych i cieczy ................................. 90
18.2. Sposób montażu zestawu ...................................................................... 91
18.3. Wyznaczanie gęstości ciała stałego ......................................................... 91
18.4. Wyznaczanie gęstości cieczy .................................................................. 92
18.5. Gęstość powietrza ................................................................................ 93
18.6. Wyznaczanie gęstości substancji z wykorzystaniem piknometru ................. 94
18.7. Ustawienia dodatkowe związane z funkcją gęstości ................................... 95
18.8. Wydruki .............................................................................................. 95
18.9. Raport ze zrealizowanych procesów wyznaczania gęstości ......................... 97
19. WAŻENIE ZWIERZĄT ....................................................................... 97
19.1. Ustawienia dla Ważenia zwierząt ............................................................ 98
19.2. Ustawienia dodatkowe dla Ważenia zwierząt ............................................ 98
20. RECEPTURY ..................................................................................... 99
20.1. Ustawienia dodatkowe związane z recepturami ........................................ 99
20.2. Receptury przyciski szybkiego dostępu ................................................100
20.3. Wprowadzanie receptury do Bazy Receptur ............................................101
20.4. Wykorzystanie receptur w ważeniu ........................................................101
20.5. Wydruki .............................................................................................104
21. STATYSTYKA ................................................................................. 105
21.1. Ustawienia przycisków i informacji dla Statystyki ....................................105
21.2. Ustawienia dodatkowe dla Statystyki .....................................................106
21.3. Parametry związane z serią pomiarów ....................................................106
22. KALIBRACJA PIPET ....................................................................... 108
22.1. Ustawienia dodatkowe związane z kalibracją pipet ...................................112
22.2. Kalibracja pipet przyciski szybkiego dostępu ........................................113
22.3. Dodanie pipety do Bazy Pipet ................................................................113
22.4. Wydruki .............................................................................................114
22.5. Aktywacja funkcji ................................................................................115
22.6. Raport ze zrealizowanych procesów kalibracji .........................................116
23. WAŻENIE RÓŻNICOWE .................................................................. 118
23.1. Ustawienia dodatkowe związane z ważeniem różnicowym .........................118
23.2. Ważenie różnicowe przyciski szybkiego dostępu ...................................119
23.3. Wprowadzanie serii do Bazy Serii ..........................................................120
23.4. Przykład realizacji procesu ważenia różnicowego .....................................120
23.5. Kopiowanie tary ..................................................................................125
23.6. Użycie opcji WYBÓR PRÓBKI .................................................................125
23.7. Usuwanie wartości ...............................................................................126
23.8. Wydruki .............................................................................................126
24. STATYSTYCZNA KONTROLA JAKOŚCI - SQC .................................. 128
24.1. Procedura uruchomienia modu pracy .....................................................128
24.2. Ustawienia dodatkowe związane z SQC ..................................................130
24.3. Przeprowadzanie kontroli .....................................................................131
24.4. Raport z kontroli towaru .......................................................................133
25. ZATRZASK MAKSYMALNEGO WYNIKU ........................................... 133
25.1. Ustawienia dodatkowe związane z modem Zatrzask Max ..........................133
25.2. Sposób działania .................................................................................134
- 6 -
26. KONTROLA TOWARÓW PACZKOWANYCH ...................................... 135
26.1. Procedura uruchomienia modu pracy .....................................................135
26.2. Okno ustawień kontroli ........................................................................136
26.3. Ustawienia lokalne modu pracy KTP .......................................................137
26.4. Edycja towaru dla kontroli ....................................................................137
26.5. Procedura rozpoczęcia kontroli ..............................................................139
26.6. Procedura przerwania kontroli ...............................................................140
26.7. Przeprowadzanie kontroli Nieniszczącej w trybie ze średnią tarą ................140
26.8. Przeprowadzanie kontroli Nieniszczącej w trybie puste-pełne ....................144
26.9. Przeprowadzanie kontroli Niszczącej w trybie puste-pełne, pełne-puste ....145
26.10. Przeprowadzanie kontroli według kryteriów wewnętrznych ...................145
26.11. Raporty..........................................................................................146
27. KONTROLA MASY .......................................................................... 147
27.1. Ustawienia globalne dla kontroli masy ....................................................147
27.2. Przebieg procesu kontroli masy .............................................................147
27.3. Wydruki .............................................................................................148
27.4. Raport ze zrealizowanych procesów kontroli ...........................................149
28. BAZY DANYCH ............................................................................... 150
28.1. Operacje możliwe do wykonania w bazach danych ...................................150
28.2. Użytkownicy .......................................................................................151
28.3. Towary ..............................................................................................156
28.4. Klienci ................................................................................................158
28.5. Receptury...........................................................................................158
28.6. Pipety ................................................................................................159
28.7. Minimalne naważki ..............................................................................159
28.8. Opakowania ........................................................................................161
28.9. Magazyny ...........................................................................................161
28.10. Wydruki/Etykiety ............................................................................161
28.11. Serie .............................................................................................164
28.12. Zmienne uniwersalne .......................................................................164
28.13. Zarządzanie bazami danych ..............................................................165
28.13.1. Usuń bazy danych ............................................................................. 165
29. RAPORTY ...................................................................................... 166
29.1. Operacje możliwe do wykonania w bazach danych ...................................166
29.2. Ważenia .............................................................................................166
29.3. Raporty receptur .................................................................................167
29.4. Raporty gęstości .................................................................................168
29.5. Raporty kontroli ..................................................................................168
29.6. Statystyka SQC ...................................................................................171
29.7. Średnie tary .......................................................................................172
29.8. Raporty kalibracji pipet ........................................................................173
29.9. Kontrole masy ....................................................................................173
29.10. Warunki środowiskowe ....................................................................175
29.11. Zarządzaj raportami ........................................................................175
29.11.1. Eksportuj bazę ważeń do pliku ............................................................ 175
29.11.2. Usuń ważenia i raporty ....................................................................... 177
30. KOMUNIKACJA .............................................................................. 178
- 7 -
30.1. Ustawienia portów RS 232 ....................................................................178
30.2. Ustawienia portu ETHERNET .................................................................179
30.3. Ustawienia portu Wi-Fi .........................................................................179
30.3.1. Informacje ogólne o usłudze Hot Spot ................................................... 180
30.3.2. Włączenie usługi Hot Spot ................................................................... 180
30.4. Ustawienia protokołu TCP .....................................................................182
30.5. Ustawienia portu Virtual COM ...............................................................183
31. URZĄDZENIA ................................................................................ 183
31.1. Komputer ...........................................................................................183
31.1.1. Port komputera .................................................................................. 183
31.1.2. USB Free Link .................................................................................... 183
31.1.3. Adres komputera ................................................................................ 184
31.1.4. Transmisja ciągła ............................................................................... 184
31.1.5. Interw ............................................................................................ 185
31.1.6. Projekt wydruku ważenia ..................................................................... 185
31.1.7. Współpraca z E2R System ................................................................... 185
31.2. Drukarka ............................................................................................186
31.3. Czytnik kodów kreskowych ...................................................................188
31.3.1. Port czytnika kodów kreskowych .......................................................... 189
31.3.2. Prefiks / Sufiks ................................................................................... 189
31.3.3. Wybór pola ........................................................................................ 189
31.3.4. Test .................................................................................................. 190
31.4. Moduł środowiskowy ............................................................................191
31.5. Dozownik tabletek ...............................................................................191
31.6. Moduł komunikacyjny IM02 ..................................................................191
31.6.1. Aktywacja połączenia IM02 z wagą ....................................................... 191
32. WEJŚCIA / WYJŚCIA ..................................................................... 192
32.1. Konfiguracja wejść ..............................................................................192
32.2. Konfiguracja wyjść ..............................................................................192
33. INNE PARAMETRY ......................................................................... 193
33.1. Wybór języka interfejsu .......................................................................193
33.2. Ustawienie daty i czasu ........................................................................193
33.3. Moduł rozszerzeń ................................................................................195
33.4. Dźwięk ...............................................................................................196
33.5. Wizualne zatwierdzenie wyniku .............................................................196
33.6. Usypianie wyświetlacza ........................................................................196
33.7. Jasność wyświetlacza ...........................................................................196
33.8. Detekcja drgań ...................................................................................196
33.9. Kontrola poziomu ................................................................................197
33.10. Separator dziesiętny ........................................................................197
33.11. Czułość czujników ...........................................................................198
33.12. Stopień otwierania drzwiczek ............................................................198
33.13. Automatyczna jonizacja ...................................................................198
33.14. Autotest .........................................................................................198
33.15. Logo startowe .................................................................................202
33.16. Eksport zdarzeń systemu .................................................................202
33.17. Zamiana tekstu na mo .................................................................202
34. ZAPLANOWANE ZADANIA ............................................................. 203
34.1. Kalibracja wagi ...................................................................................203
- 8 -
34.1. Komunikat ..........................................................................................204
35. AKTUALIZACJA ............................................................................. 206
36. INFORMACJE O SYSTEMIE ............................................................. 207
37. PROTOKÓŁ KOMUNIKACYJNY ........................................................ 208
37.1. Wydruk ręczny / wydruk automatyczny ..................................................208
38. PODŁĄCZENIE URZĄDZEŃ PERYFERYJNYCH .................................. 209
39. KOMUNIKATY O BŁĘDACH ............................................................. 209
40. WYPOSAŻENIE DODATKOWE ........................................................ 210
41. DODATEK B Lista przycisków programowalnych ........................ 210
- 9 -
1. INFORMACJE PODSTAWOWE
1.1. Wymiary gabarytowe wag
Ultramikrowagi UYA 5Y i mikrowagi MYA 5Y
- 10 -
Głowica pomiarowa mikrowag
Mikrowagi serii XA 5Y.M
- 11 -
Mikrowagi serii XA 5Y.M.A
Wagi serii XA 5Y
- 12 -
Wagi serii XA 5Y.A
Wagi serii XA 5Y.F
- 13 -
Wagi serii AS.5Y z d=0.01mg
Wagi serii AS.5Y z d=0.1mg
- 14 -
Wagi serii PS.5Y z d=0.001g
Wagi serii PS.5Y z d=0.01g
- 15 -
Wagi 5Y.PM, d=0.01g
Wagi 5Y.PM, d=0.1g
- 16 -
Wagi 5Y.PM, d=0.5g, d=1g
Wagi serii 5Y.HRP
Opis wymiarów i instalacji znajduje się w oddzielnej instrukcji: HRP Paltformy, seria platform
wysokiej rozdzielczości;
IMMU-31-xx-xx-xx-PL
.
- 17 -
1.2. Opis złącz
Widok z góry
1
Przycisk służący do twardego restartu lub
do wyłączenia/włączenia wagi.
10
2
Głośnik lewy
11
3
Głośnik prawy
12
4
Gniazdo USB typu A
13
5
Gniazdo USB typu A
14
6
Mikrofon
15
7
Kensington Lock
16
8
Gniazdo Ethernet
17
9
Gniazdo zasilania
1.3. Przeznaczenie
Wagi serii 5Y są przeznaczone do dokładnych pomiarów masy ważonych ładunków,
realizowanych w warunkach laboratoryjnych.
Miernik wagowy umożliwia podłączenie modułu komunikacyjnego IM02. Moduł
komunikacyjny IM02 w wykonaniu standardowym rozszerza paletę interfejsów do: RS 232
IM02, Virtual COM, 4WE/4WY.
1.4. Środki ostrożności
Przed użyciem prosimy o dokładne zapoznanie się z niniejszą Instrukcją Obsługi i
używanie urządzenia zgodnie z jego przeznaczeniem.
Do obsługi panelu dotykowego nie używać ostrych narzędzi (np. nóż, wkrętak itp.).
Ważone ładunki należy starać się umieszczać w centralnej części szalki wagi.
Szalkę należy obciążać towarami o masie brutto mniejszej niż maksymalny udźwig wagi.
Nie należy na dłuższy czas pozostawiać dużych obciążeń na szalce.
W przypadku awarii należy natychmiast odłączyć zasilanie wagi.
- 18 -
Urządzenie przewidziane do wycofania z eksploatacji zutylizować zgodnie z aktualnie
obowiązującymi przepisami prawa.
Nie używać wagi w środowisku zagrożonym wybuchem. Waga nie jest przeznaczona do
pracy w strefach zagrożonych.
1.5. Warunki gwarancji
A. RADWAG zobowiązuje się naprawić lub wymienić te elementy, które okażą się wadliwe
produkcyjnie lub konstrukcyjnie.
B. Określenie wad niejasnego pochodzenia i ustalenie sposobów ich wyeliminowania
może być dokonane tylko z udziałem przedstawicieli producenta i użytkownika.
C. RADWAG nie bierze na siebie jakiejkolwiek odpowiedzialności związanej
z uszkodzeniami lub stratami pochodzącymi z nieupoważnionego lub nieprawidłowego
wykonywania procesów produkcyjnych lub serwisowych.
D. Gwarancja nie obejmuje:
uszkodzeń mechanicznych spowodowanych niewłaściwą eksploatacją wagi oraz
uszkodzeń termicznych, chemicznych, uszkodzeń spowodowanych wyładowaniem
atmosferycznym, przepięciem w sieci energetycznej lub innym zdarzeniem losowym,
uszkodzeń wagi, gdy używana była niezgodnie z przeznaczeniem, lub serwis
stwierdzi naruszenie lub uszkodzenie znaku zabezpieczającego konstrukcję wagi
przed otwarciem,
uszkodzeń spowodowanych przez płyny oraz naturalne zużycie, lub będących
wynikiem przeciążenia mechanizmu pomiarowego,
uszkodzeń wagi z powodu nieodpowiedniego przystosowania lub wady instalacji
elektrycznej,
czynności konserwacyjnych (czyszczenie wagi).
E. Utrata gwarancji następuje wówczas, gdy:
naprawa zostanie dokonana poza autoryzowanym punktem serwisowym,
serwis stwierdzi ingerencję osób nieupoważnionych w konstrukcję mechaniczną lub
elektroniczną wagi,
waga nie posiada firmowych znaków zabezpieczających.
F. Szczegółowe warunki gwarancji znajdują się w karcie serwisowej.
1.6. Nadzorowanie parametrów metrologicznych wagi
Właściwości metrologiczne wagi powinny być sprawdzane przez użytkownika w określonych,
ustalonych odstępach czasowych. Częstotliwość sprawdzania uwarunkowana jest
czynnikami środowiska, w jakim pracuje waga, rodzajami prowadzonych procesów ważenia
oraz przyjętego systemu nadzoru nad jakością.
1.7. Informacje zawarte w instrukcji obsługi
Należy uważnie przeczytać instrukcję obsługi przed włączeniem
i uruchomieniem wagi, nawet gdy użytkownik ma doświadczenie w pracy z wagami tego
typu. Instrukcja zawiera wszelkie niezbędne do aściwego użytkowania urządzenia
informacje. Przestrzeganie zawartych w niej wytycznych stanowi gwarancję prawidłowej i
niezawodnej pracy wagi.
1.8. Szkolenie obsługi
Waga powinna być obsługiwana i nadzorowana tylko przez osoby przeszkolone do jej
obsługi i posiadające praktykę w użytkowaniu tego typu urządzeń.
- 19 -
2. TRANSPORT I SKŁADOWANIE
2.1. Sprawdzenie dostawy
Należy sprawdzić dostarczone opakowanie oraz urządzenie bezpośrednio po dostawie i
ocenić, czy nie ma zewnętrznych śladów uszkodzenia. W takim przypadku należy
skontaktować się z przedstawicielem producenta.
2.2. Opakowanie
Należy zachow wszystkie elementy opakowania w celu użycia ich do ewentualnego
transportu wagi w przyszłości. Tylko oryginalne opakowanie wagi może być zastosowane do
przesyłania wagi. Przed zapakowaniem należy odłączyć przewody oraz wyjąć ruchome
części (szalkę, osłony, wkładki). Elementy wagi należy umieścić w oryginalnym opakowaniu,
zabezpieczając przed uszkodzeniem w czasie transportu.
3. ROZPAKOWANIE I MONTAŻ
3.1. Miejsce instalacji, miejsce użytkowania
wagę należy przechowyw i użytkow w pomieszczeniach wolnych od drgań i
wstrząsów, pozbawionych przeciągów i niezapylonych,
temperatura powietrza w pomieszczeniu powinna wynosić: +10 °C ÷ +40 °C,
wilgotność względna nie powinna przekraczać 80%,
w czasie użytkowania wagi ewentualne zmiany temperatury pomieszczenia powinny
następować stopniowo i bardzo powoli,
waga powinna być ustawiona na konsoli ściennej lub stabilnym stole, niepodlegającym
drganiom, daleko od źródeł ciepła,
należy szczególną uwagę zwrócić na ważenie materiałów magnetycznych, poniew
częścią wagi jest silny magnes.
jeżeli elektryczność statyczna będzie miała wpływ na wskazania wagi, należy uziemić
jej podstawę śruba uziemiająca znajduje się w tylnej części podstawy wagi.
Ultramikrowag i innych urządzeń, które instalowane w miejscu użytkowania przez
pracowników firmy RADWAG, po zainstalowaniu, nie wolno przestawiać w inne miejsce
lub do innego pomieszczenia. Jeżeli taka konieczność wystąpi, wszelkie czynności
związane ze zmianą miejsca użytkowania, muszą być wykonane pod nadzorem
uprawnionych pracowników firmy RADWAG.
3.2. Rozpakowanie
Rozciąć taśmę zabezpieczającą. Wyjąć wagę z opakowania fabrycznego. Z pudełka
na akcesoria wyjąć wszystkie elementy urządzenia.
3.3. Lista standardowych elementów dostawy
Waga
Dolna osłona komory ważenia (XA)
Pierścień centrujący (XA)
Osłona komory ważenia (UYA, MYA)
Szalka
Osłona szalki
Pierścień dolny (MYA wykonanie C)
Zasilacz
- 20 -
Mikrowagi UYA 5Y MYA 5Y
UWAGA: Pomiary należy wykonywać bez naklejki zabezpieczającej 1, dlatego przed
montażem elementów komory należy bezwzględnie usunąć naklejkę (patrz schematy
powyżej).
Następnie założyć elementy według powyższych schematów, zależnie od typu wagi.
A standard (UYA i MYA)
2. Oona przeciwpodmuchowa
3. Szalka wagi
4. Szklana osłona komory
ważenia
B wagi MYA 0,8/3.5Y
Wagi, oprócz standardowej szalki (wykonanie A),
wyposażone są w szalkę do ważenia sączków.
9. Szalka do ważenia sączków
4. Szklana osłona komory ważenia
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208
  • Page 209 209
  • Page 210 210
  • Page 211 211
  • Page 212 212
  • Page 213 213
  • Page 214 214

RADWAG 5Y.50.PM Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla