Krajalnica okrągła służy do krojenia
n
a plastry i szatkowania takich
p
roduktów, jak marchew, ogórek,
kapusta, jabłko, ziemniaki i ser.
p
rzed użyciem przystawki firmy
Kenwood
●
Przeczytaj uważnie poniższe
instrukcje i zachowaj je na wypadek
potrzeby skorzystania z nich
przyszłości.
●
Usuń opakowanie.
bezpieczeństwo
●
Nie wkładaj palców do otworu
dozownika. Używaj wyłącznie
popychacza.
●
Nie naciskaj zbyt mocno na
produkty znajdujące się w otworze
podającym, może doprowadzić to
do uszkodzenia przystawki.
●
Obchod¶ sië z sitkami ostro¯nie,
gdy¯ så one nadzwyczaj ostre.
●
Nie dotykaj części w ruchu.
●
Przed podłączeniem lub
odłączeniem elementów oraz
myciem odłącz urządzenie od
zasilania.
Aby uzyskać dodatkowe informacje
dotyczące bezpieczeństwa
zapoznaj się z instrukcją obsługi.
●
Niniejsze urządzenie jest zgodne z
dyrektywą 2004/108/WE dotyczącą
kompatybilności
elektromagnetycznej oraz z
rozporządzeniem WE nr 1935/2004
z dnia 24 października 2004 r.
dotyczącym materiałów
przeznaczonych do kontaktu z
żywnością.
przed pierwszym użyciem
1 Umyj części składowe: patrz punkt
‘Czyszczenie’.
legenda
햲 Popychacz
햳 Rura podajåca i korpus
햴 Obsada sitka
햵 Sitka
montaż krajalnicy
Montaż
1
Wybierz bęben. Z tyłu bębna
z
najduje się liczba oznaczająca:
●
Bęben nr 1 – Drobne ścieranie:
czekolada, orzechy, marchew i ser.
●
Bęben nr 2 – Ścieranie
gruboziarniste: czekolada, orzechy,
marchew i ser.
●
Bęben nr 3 – Krojenie na cienkie
plastry:- cebula, kapusta, ogórek,
marchew, jabłka, ziemniaki i
czekolada.
●
Bęben nr 4 – Krojenie na grube
plastry:- cebula, kapusta, ogórek,
marchew, jabłka, ziemniaki,
czekolada i buraki.
●
Bęben nr 5 (Bęben do tarcia) –
Do tarcia sera typu parmezan i
ziemniaków do knedli.
2 Zamocuj bęben do korpusu
urządzenia.
3 Zablokuj obsadë sitka obracajåc jå
w lewo, a¯ kreska ustalajåca
znajdzie sië bezpoÿrednio pod
kropkå na korpusie .
użytkowanie krajalnicy
1 Zdejmij zaślepkę wylotu naciskając,
a następnie podnosząc jej górną
część .
2 W wylocie umieść krajalnicę
ustawioną w pozycji przedstawionej
na rys . Obróć krajalnicę tak, aby
otwór podający znajdował się u
góry.
3 Postaw naczynie pod wylotem
krajarki.
4 Nape¢nij rurë podajåcå, aby
surowiec nie przesuwa¢ sië na boki
podczas obróbki. Prze¢åcz na
prëdkoÿç 3-4 i lekko spychaj w dó¢
popychaczem. Uwaga: Popychacz
można wsunąć tylko jednym
końcem.
●
Siekajåc kapustë pokraj jå w kliny i
usuæ g¢åb. W¢ó¯ do rury podajåcej i
trzymaj klin prosto, równomiernie
naciskajåc popychacz.
30
Polski
Przed czytaniem prosimy roz¢o¯yç pierwszå stronë, zawierajåcå ilustracje