PL PL
1716
2. SZCZEGÓŁOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA
•
OSTRZEŻENIE
PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO UŻYTKOWANIA NALEŻY UWAŻNIE PRZECZYTAĆ
NINIEJSZĄ INSTRUKCJĘ. NALEŻY ZACHOWAĆ INSTRUKCJĘ.
Przed przystąpieniem do montażu, obsługi lub instalacji urządzenia należy uważnie przeczytać instrukcję.
Niniejsza instrukcja zawiera istotne informacje na temat montażu, obsługi i konserwacji. Na pierwszych
stronach przedstawiono ogólne informacje dotyczące bezpieczeństwa. Instrukcję należy zachować na
przyszłość i przekazać kolejnym użytkownikom produktu.
• W toku projektowania i produkcji uwzględniono wszelkie czynniki, które powodować mogą zagrożenia i ryzyko dla użyt-
kownika.
• Producent uwzględnił znane praktyki konstrukcyjne i wytworzył urządzenie przy użyciu specjalnie wyselekcjonowanych
materiałów, gwarantując tym samym higienę i wydajność pracy.
• W przypadku użytkowania urządzenia przez lub w pobliżu dzieci należy zastosować ścisły nadzór.
• Stosowanie niezalecanych przystawek może stanowić zagrożenie lub doprowadzić do obrażeń.
• W pobliżu produktu nie wolno umieszczać ani składować cieczy ani gazów łatwopalnych, ani innych przedmiotów.
3. DANE TECHNICZNE
Model 282113
Średnica hamburgera (mm) 130
Wymiary urządzenia (mm) 275x220x(H)295
Ciężar (Kg) 5,5
Opis głównych elementów urządzenia.
E) Przycisk: służy do
opuszczania dna formy.
B) Forma: służy do
umieszczenia żywności
do sprasowania.
C) Prasa: służy do
sprasowania żywności po
naciśnięciu dźwigni.
D) Komora: służy do
przechowywania krążków
do pakowania.
Producent i sprzedawca nie ponosi odpowiedzial-
ności za jakiekolwiek niedokładności wynikające
zbłędów drukarskich lub transkrypcji, występujące
w niniejszej instrukcji. Zgodnie z naszą polityką
ciągłego udoskonalania produktów zastrzegamy
sobie prawo do wprowadzania zmian w produkcie,
opakowaniu oraz specyfikacjach zawartych w do-
kumentacji bez uprzedniego powiadomienia.
4. INSTRUKCJA OBSŁUGI
1. Podnieść prasę “C”, a następnie za pomocą przy-
cisku “E” opuścić dno formy “B”.
2. Do formy włożyć krążek z papieru lub folii,
nałożyć odpowiednią ilość zmielonego produktu
(nie przekraczać pojemności formy) i przykryć
drugim krążkiem z papieru lub folii.
3. Opuścić prasę i lekko docisnąć produkt.
4. Podnieść prasę i wyjąć uformowany produkt.
Przy pierwszym użyciu urządzenia, przed jego
uruchomieniem, należy zdjąć osłony zabezpiec-
zające, dokładnie wyczyścić urządzenie i usunąć
pozostałości materiałów.
5. CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
Wilgotną ściereczką lub gąbką dokładnie oczyścić
wszystkie części urządzenia (a także przylega-
jące obszary), które mają bezpośrednią styczność
z produktami żywnościowymi, aby uniknąć ryzyka
skażenia i utrzymać higienę.
Urządzenie należy czyścić wyłącznie przy użyciu
środków bezpiecznych dla produktów spożyw-
czych. Nie używać żrących ani łatwopalnych środ-
ków czyszczących ani zawierających substancje
szkodliwe dla zdrowia.
6. GWARANCJA
Każda wada bądź usterka powodująca niewłaści-
we funkcjonowanie urządzenia, która ujawni się
w ciągu jednego roku od daty zakupu, zostanie
bezpłatnie usunięta lub urządzenie zostanie wy-
mienione na nowe, o ile było użytkowane i kon-
serwowane zgodnie z instrukcją obsługi i nie było
wykorzystywane w niewłaściwy sposób lub niez-
godnie z przeznaczeniem. Postanowienie to w
żadnej mierze nie narusza innych praw użytkown-
ika wynikających z przepisów prawa. W przypad-
ku zgłoszenia urządzenia do naprawy lub wymi-
any w ramach gwarancji należy podać miejsce i
datę zakupu urządzenia i dołączyć dowód zakupu
(np. paragon). Zgodnie z naszą polityką ciągłego
doskonalenia wyrobów zastrzegamy sobie prawo
do wprowadzania bez uprzedzenia zmian w wy-
robie, opakowaniu oraz danych technicznych po-
dawanych w dokumentacji.
7. WYCOFANIE Z UŻYTKOWANIA I OCHRONA ŚRODOWISKA
Urządzenie zużyte i wycofane z użytkowania należy
zutylizować zgodnie z przepisami i wytycznymi ob-
wiązującymi w momencie wycofania urządzenia.
Materiały opakowaniowe, jak tworzywa sztuczne
i pudła, należy umieszczać w pojemnikach na od-
pady właściwych dla rodzaju materiału.
A) Obudowa: wykonana
z anodowanego aluminium.