Whirlpool JT 379 IX Recipe book

Typ
Recipe book

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

PRZEPISY KULINARNE
RETSEPTIRAAMAT
RECEPŠU GRĀMATA
MAISTO GAMINIMO
RECEPTŲ KNYGA
POLSKI
PRZEPISY DLA FUNKCJI CRISP
PIZZA STR. 3
OMLET HISZPAŃSKI
STR. 4
KURCZAK W SOSIE WINNYM
STR. 5
STRUDEL JABŁKOWY
STR. 5
PRZEPISY DLA FUNKCJI STEAM
RYŻ Z GRZYBAMI STR. 6
BUKIET WARZYW NA PARZE
STR. 7
NADZIEWANA PAPRYKA
STR. 7
PRZEPISY DLA FUNKCJI COMBI
LASAGNE STR. 8
STEKI Z ŁOSOSIA
STR. 9
BISZKOPTY
STR. 9
LATVIEŠU
CRISP RECEPTES
PICA 10. LPP.
SPĀŅU OMLETE 11. L
PP.
CĀLIS VĪNA MĒRCĒ 12. L
PP.
ĀBOLU STRŪDELE 12. L
PP.
SAUTĒŠANAS RECEPTES
RĪSI AR SĒNĒM 13. LPP.
TVAICĒTU DĀRZEŅU IZLASE 14. L
PP.
PILDĪTI PIPARI 14. L
PP.
KOMBI RECEPTES
LAZANJA 15. LPP.
KRĀSNĪ CEPTS LAŠA STEIKS 16. L
PP.
CEPUMI 16. L
PP.
EESTI
PRUUNISTAMISE RETSEPTID
PITSA LK 17
HISPAANIA OMLETT L
K 18
KANA VEINIKASTMES L
K 19
ÕUNASTRUUDEL L
K 19
AURUTAMISE RETSEPTID
RIIS SEENTEGA LK 20
AURUTATUD KÖÖGIVILJASEGU L
K 21
AURUTATUD PAPRIKA L
K 21
KOMBINEERITUD RETSEPTID
LASANJE LK 22
AHJUS KÜPSETATUD LÕHESTEIGID L
K 23
KÜPSISED L
K 23
LIETUVIŠKAI
SKRUDINTŲ PATIEKALŲ RECEPTAI
PICA 24 PSL.
ISPANIŠKAS OMLETAS 25 P
SL.
VIŠTIENA VYNO PADAŽE 26 P
SL.
OBUOLIŲ ŠTRUDELIS 26 P
SL.
GARUOSE GAMINTŲ PATIEKALŲ RECEPTAI
RYŽIAI SU GRYBAIS 27 PSL.
GARINTŲ DARŽOVIŲ ASORTI 28 P
SL.
ĮDARYTOS PAPRIKOS 28 P
SL.
KOMBINUOTO GAMINIMO PATIEKALŲ RECEPTAI
LAZANIJA 29 PSL.
ORKAITĖJE KEPTI LAŠIŠOS PJAUSNIAI
30 PSL.
SAUSAINIAI 30 P
SL.
W zależności od modelu kuchenki mikrofalowe wyposażone są w talerze do opiekania różnych rozmiarów,
umożliwiające uzyskanie optymalnych rezultatów pieczenia. Aby wybrać prawidłowe ilości składników do
danego przepisu, należy zmierzyć średnicę talerza:
średni/duży średnica talerza wynosi około 30 cm
mały średnica talerza wynosi około 25 cm.
PIZZA
4 PORCJE
FUNKCJA: CRISP
CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 GODZ. 30 MIN.
CZAS PIECZENIA: 1415 MIN. NA ŚREDNIM/DUŻYM TALERZU
1113 MIN. NA MAŁYM TALERZU
Rozprowadzić drożdże w ciepłej wodzie (37°C). Wsypać mąkę 1.
do miski, dodać rozpuszczone drożdże, olej i sól. Dobrze
wymieszać i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykr
ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu na około 2 godziny, by
wyrosło.
Nasmarować lekko talerz tłuszczem.
2.
Spłaszczyć ciasto dłonią tak, aby przykryło całą powierzchnię 3.
talerza do opiekania, po czym ponakłuwać je widelcem.
Odsączyć i posiekać pomidory z puszki, po czym rozprowadzić
4.
je równomiernie na cieście. Dodać pokrojoną w kostkę
mozzarellę, oregano, sól i lekko skropić oliwą.
Ustawić program Crisp. Piec pizzę przez 14-15 minut; w 5.
przypadku małego talerza do opiekania pizzę skrócić czas
pieczenia do 11-13 minut.
Aby nadać potrawie wyjątkowy smak:
Jako alternatywne dodatki do pizzy proponujemy
szynkę, oliwki, karczochy, warzywa itp.
S
KŁADNIKI ŚREDNI/DUŻY MAŁY
TALERZ DO OPIEKANIA TALERZ DO OPIEKANIA
mąka 230-250 g 150-160 g
drożdże 15 g 10 g
woda 150 ml 100 ml
olej 30 ml (2 łyżki) 15 ml (1 łyżka)
sól
SKŁADNIKI NADZIENIA:
pomidory w sosie 350 g 250 g
własnym
mozzarella 175 g 125 g
sól, oregano, niewielka ilość oleju
niewielka ilość oleju do wysmarowania talerza
3
Przepisy dla
funkcji Crisp
POLSKI
OMLET HISZPAŃSKI
4 PORCJE
FUNKCJA: CRISP
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN.
CZAS PIECZENIA: 1518 MIN. NA ŚREDNIM/DUŻYM TALERZU
1214 MIN. NA MAŁYM TALERZU
Podgrzewać talerz do opiekania wysmarowany olejem lub 1.
masłem przez 2½ -3 minuty na funkcji Crisp.
Ułożyć na talerzu pokrojone w kostkę ziemniaki, ustawić
2.
funkcję Crisp i piec je przez 6-8 minut.
Dodać cebulę i piec jeszcze przez 4-5 min (kuchenka ma być
3.
nadal ustawiona na funkcję Crisp). Podczas pieczenia potrawę
należy raz zamieszać.
W międzyczasie ubić w misce jajka z mlekiem, dodać sól i 4.
pieprz.
Wylać masę jajeczną na ziemniaki i piec przez 2-3 minuty na
5.
ustawieniu Crisp.
Podawać na ciepło lub na zimno z surówką.
6.
Aby nadać potrawie specjalny smak:
Aby jeszcze bardziej przyrumienić omlet: należy go pozostawić na ruszcie jeszcze przez 3-4 minuty.
SKŁADNIKI ŚREDNI/DUŻY MAŁY TALERZ
TALERZ DO DO OPIEKANIA
OPIEKANIA
zamrożone pokrojone w kostkę
ziemniaki 250 g 150 g
masło lub olej 15 ml (1 łyżka) 15 ml (1 łyżka)
siekana cebula 1 średnia 1 mała
jaja 4 3
mleko 30 ml (2 łyżki) 30 ml (2 łyżki)
sól, pieprz
4
KURCZAK W
SOSIE WINNYM
4 PORCJI
FUNKCJA: MIKROFALA
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN.
CZAS PIECZENIA: 1516 MIN.
1 kg kurczaka (ok.)
30 g (2 łyżki) masła lub margaryny
1 łyżka słodkiej papryki lub sosu sojowego
3-4 listki bazylii
1 ½ dl (150 ml) wytrawnego białego wina
SOS:
100 ml śmietany
1 łyżka mąki kukurydzianej
szczypta soli z przyprawami
½ gorzkiego migdała
O
ZDOBA:
200 g ciemnych lub białych winogron
20 g prażonych płatków migdałowych
Umyć i osuszyć kurczaka, pociąć go na porcje i usunąć
1.
tłuszcz.
Włożyć do naczynia przeznaczonego do kuchenki mikrofalowej
2.
masło lub margarynę. Przykryć pokrywką, ustawić moc na
350 W i odczekać 1 minutę, aż masło tłuszcz się stopi, po
czym wymieszać słodką paprykę lub sos sojowy i posmarować
tą mieszanką kurczaka. Umieścić kurczaka w naczyniu
przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej, dodać bazylię i
wino.
Przykryć, ustawić moc na 750 W i piec przez 12 minut.
3.
Wymieszać śmietanę z mąką kukurydzianą i wylać na 4.
kurczaka. Piec pod przykryciem jeszcze przez 2-3 minut z
mocą ustawioną na 750 W. W razie potrzeby dodać sól i starty
gorzki migdał.
Przeciąć winogrona na pół i usunąć z nich nasiona.5.
Ułożyć kurczaka na półmisku i udekorować go winogronami i 6.
prażonymi płatkami migdałowymi.
Aby uprażyć płatki migdałowe, należy je rozłożyć na talerzu do
7.
opiekania i opiekać przez 2-3 minuty, mieszając co minutę.
5
STRUCLA
68 PORCJI
FUNKCJA: CRISP
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN.
CZAS PIECZENIA: 1516 MIN
SKŁADNIKI
2 krążki ciasta francuskiego, każdy o
wadze 220-240 g
6 jabłek
1 pomarańcza
50 g orzechów włoskich
50 g orzeszków piniowych
1 łyżka (5 ml) mielonego cynamonu
50 g rodzynek sułtanek
50 ml rumu
50 g cukru
100 g bułki tartej
D
O POSMAROWANIA:
1 jajko
50 ml mleka
Namoczyć rodzynki w rumie.1.
Obrać jabłka, pokroić je na plasterki i wymieszać z posiekanymi 2.
orzechami włoskimi, orzeszkami piniowymi, cukrem, skórką
pomarańczową i cynamonem.
Ułożyć jeden krążek ciasta tak, aby częściowo nachodził na 3.
drugi i rozwałkować je tak, by tworzyły jeden kawałek.
Dodać do jabłek rodzynki i bułkę tartą. Bułka tarta wchłonie
4.
sok z jabłek.
Rozłożyć jabłka na cieście i zwinąć je wzdłuż.
5.
Nadać zwiniętemu ciastu okrągły kształt i umieścić je na 6.
talerzu do opiekania, pozostawiając na jego dnie papier z
ciasta. Lekko ścisnąć strudel.
Wykonać na nim kilka nacięć i posmarować rozbełtanym 7.
jajkiem z dodatkiem mleka.
Ustawić funkcję Crisp na 15-16 minut.
8.
RYŻ Z GRZYBAMI
Wsypać ryż do dolnej części garnka do gotowania na parze, 1.
dodać sól i wodę.
Przykryć pokrywą i ustawić 6-TY ZMYSŁ na 10 minut. (lub na
2.
zalecany czas gotowania dla danego rodzaju ryżu)
Pozostawić ryż w naczyniu jeszcze na kilka minut, po czym
3.
przełożyć go do natłuszczonej formy na ciasto. Wyłożyć na
talerz i udekorować smażonymi grzybami i świeżą bazylią.
NA 4 PORCJE
SKŁADNIKI
350 g ryżu
sól
ilość wody stosowna do rodzaju ryżu
250 smażonych grzybów
bazylia
FUNKCJA: 6TY ZMYSŁ GOTOWANIE NA PARZE
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
CZAS GOTOWANIA: 10  18 MINUT
6
Przepisy dla
funkcji Steam
Funkcja Steam – do gotowania na parze jest używana na co dzień do
przygotowywania posiłków przez coraz więcej osób. Jest ona uważana
za jedną z najzdrowszych metod gotowania.
Nadaje się do przygotowywania większości produktów spożywczych,
od gotowania warzyw poprzez różne artykuły spożywcze, takie jak
ryby, mięso i owoce! Zaskakuje przy tym różnorodnością przepisów
kulinarnych.
Naczynie do gotowania na parze zostało zaprojektowane z myślą o
przygotowywaniu potraw w kuchence mikrofalowej w najbardziej
optymalny sposób. Woda znajdująca się w dolnej części naczynia
nagrzewa się i przy pomocy pary wytworzonej w jej wnętrzu gotuje
umieszczone tam produkty żywnościowe, w bardzo wilgotnym
powietrzu.
7
BUKIET WARZYW NA
PARZE
Przygotować warzywa. Obrać ziemniaki i marchew i pokroić je na 1.
kawałki. Pociąć na kawałki również cukinię, a kalafior podzielić
na różyczki.
Wlać wodę do dolnej części garnka do gotowania na parze i dodać 2.
soli. Włożyć kratkę do gotowania na parze (wkładkę) i ułożyć na
niej warzywa podzielone na grupy. Przykryć pokrywką.
Ustawić funkcję gotowania na parze 6-TYZMYSŁ na 6 – 10 minut.
3.
Uwaga! Ustawienie czasu gotowania na parze uzależnione jest
od pory roku!
NA 4 PORCJE
S
KŁADNIKI
50 g cukinii
50 g szparagów
50 g marchwi
50 g fasolki szparagowej
50 g ziemniaków
50 g kalafiora
100 ml wody
sól
FUNKCJA: 6TY ZMYSŁ GOTOWANIE NA PARZE
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
CZAS GOTOWANIA: 6 10 MINUT
NADZIEWANA PAPRYKA
NA 24 PORCJE
FUNKCJA: MIKROFALE 6TY ZMYSŁ GOTOWANIE NA PARZE
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT.
CZAS GOTOWANIA: 6 MINUT.
CZAS POZOSTAWIENIA W NACZYNIU PRZED PODANIEM: 5 MINUT.
SKŁADNIKI
2 – 3 papryki, 400 – 450 g
400 g mielonego mięsa
1 cebula
1 – 2 ząbki czosnku
15 ml oliwy z oliwek
30 ml przecieru pomidorowego
1 ml gałki muszkatołowej
5 ml soli
1 ml czarnego pieprzu
1 jajko
1 kromka białego chleba bez skórki
30 ml startego parmezanu
100 ml wody lub bulionu
Posiekać cebulę i czosnek. Przełożyć do naczynia, dodać 1.
oliwę i gotować pod przykryciem przez 1½ -2 minuty z mocą
ustawioną na 750 W. Odczekać, aż ostygnie.
Przeciąć papryki na pół i usunąć z nich nasiona. Ułożyć 2.
papryki na sitku.
Wymieszać mielone mięso, cebulę, przecier pomidorowy,
3.
sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dodać jajko i bułkę tartą.
Napełnić papryki tak przygotowanym farszem. Posypać z
wierzchu startym parmezanem.
Wlać wodę lub bulion do dolnej części garnka do gotowania
4.
na parze. Ułożyć papryki u góry i przykryć pokrywką.
Ustawić funkcję gotowania na parze 6-TY ZMYSŁ na 6 minut.5.
Przed podaniem pozostawić potrawę w naczyniu jeszcze na 6.
5 minut.
LASAGNE
NA 46 PORCJI
FUNKCJA: MIKROFALE, TERMOOBIEG + MIKROFALE
CZAS PRZYGOTOWANIA: 1 GODZINA
CZAS PIECZENIA: 2325 MINUT
SKŁADNIKI
NA POTRAWKĘ:
500 g mielonej wołowiny
1 drobno posiekana, średnia cebula, 100-125 g,
1 rozgnieciony ząbek czosnku
15 g masła (1 łyżka)
2 łyżki oliwy
500 g pomidorów z puszki
1 ½ kostki bulionu wołowego + 100 ml
(1 dl) wody
sól, pieprz, zioła
N
A SOS BESZAMELOWY
50 g masła
40 g mąki (3/4 dl)
600 ml mleka (6 dl)
sól
gałka muszkatołowa
300 g płatów lasagni
40-50 g startego parmezanu
około. 30 g (2 łyżki) masła,
w wiórkach
100 g mozzarelli startej na tarce o grubych oczkach
Usmażyć do zrumienienia na maśle i oleju mięso z cebulą i 1.
czosnkiem.
Dodać pomidory i pokruszone kostki bulionowe z wodą 2.
oraz przyprawy i gotować na wolnym ogniu przez ok. 1
godzinę lub przez czas niezbędny na przygotowanie sosu
beszamelowego.
Włożyć masło do naczynia przeznaczonego do kuchenki
3.
mikrofalowej. Topić przez 1-1 ½ minuty z mocą ustawioną na
350 W. Dodać mąkę i mleko, dokładnie mieszając.
Gotować przez 6-7 minut z mocą ustawioną na 750 W, dopóki
4.
masa nie zgęstnieje, mieszając co dwie minuty, aby nie
dopuścić do przywarcia sosu do dna naczynia. Doprawić solą
i gałką muszkatołową.
Jeżeli używa się płatów lasagni wymagających sparzenia,
5.
należy sparzyć po 3 lub 4 płaty lasagni na raz w osolonym
wrzątku. Odsączyć, rozłożyć na czystych ściereczkach i
osuszyć. Jeżeli używa się płatów sparzonych lub ze świeżego
ciasta, należy pominąć ten punkt.
Wysmarować masłem naczynie żaroodporne przeznaczone do 6.
kuchenek mikrofalowych (30 x 20 cm), rozprowadzić na jego
dnie warstwę potrawki mięsnej, przykryć warstwą lasagni,
warstwą sosu beszamelowego i posypać mozzarellą.
Powtarzać na przemian te same warstwy, dopóki nie 7.
skończą się płaty lasagni i sos, posypać z wierzchu startym
parmezanem i wiórkami masła.
Umieścić naczynie z potrawą na dolnej metalowej półce,
8.
ustawić funkcję pieczenia z termoobiegiem na temperaturę
200-210°C, a moc kuchenki mikrofalowej na 160 W i piec
przez 23-25 minut.
8
Przepisy dla
funkcji Combi
9
STEKI Z ŁOSOSIA
Opłukać i osuszyć łososia. Posypać solą i pieprzem.1.
Topić masło w naczyniu przeznaczonym do kuchenki 2.
mikrofalowej przez ½-1 min. z mocą ustawioną na 350 W.
Ułożyć steki w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornego
3.
o niskich brzegach przeznaczonego do kuchenki mikrofalowej
i posypać solą i pieprzem. Posmarować wierzch steków
masłem.
Ustawić funkcję Szybkiego rozgrzewania i nagrzać kuchenkę
4.
do temp. 200°C.
Ułożyć naczynie na dolnej półce metalowej, ustawić funkc
5.
pieczenia z termoobiegiem na temperaturę 200-210°C , a
moc kuchenki mikrofalowej na160 W i piec przez12-16 minut
(czas pieczenia zależy od grubości steków).
W międzyczasie przygotować sos. Wymieszać w rondlu 6.
wszystkie składniki.
Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, po czym gotować
7.
na wolnym ogniu przez kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Podawać rybę i sos z gotowanymi ziemniakami oraz warzywami
8.
takimi jak szparagi lub brokuły. Udekorować cytryną.
Zarówno łosoś, jak i sos, mogą być serwowane na zimno.
NA 46 PORCJI
SKŁADNIKI
4-6 filetowanych steków z łososia
(każdy o wadze ok.150 g
sól, pieprz
30-40 g masła (2-2 ½ łyżki)
SOS:
200 ml (2 dl) śmietany tortowej lub tłustej kwaśnej
śmietany
200 ml (2 dl) wody
1 kostka bulionu warzywnego lub ziołowego
pieprz
estragon
10 ml (2 łyżki) musztardy typu Dijon
FUNKCJA: MIKROFALE, SZYBKIE NAGRZEWANIE, TERMOOBIEG +
MIKROFALE
CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MINUT
CZAS PIECZENIA: 1216 MINUT
BISZKOPTY
2224 SZT. 2 BLACHY
FUNKCJA: MIKROFALE, SZYBKIE NAGRZEWANIE, TERMOOBIEG
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
CZAS PIECZENIA: 2430 MINUT
SKŁADNIKI
125 g masła
1 jajko
125 g cukru pudru (1 ¼ dl)
250 g mąki (ok. 4 ½ dl)
szczypta soli
1 jajko do posmarowania wierzchu ciastek
kandyzowane wisienki do dekoracji
Włożyć masło do pojemnika przeznaczonego do kuchenki
1.
mikrofalowej i topić pod przykryciem przez 1-1 ½ minuty z
mocą ustawioną na 350W.
Ubić jajka z cukrem. Dodać mąkę i stopione masło i zagnieść
2.
miękkie ciasto.
Rozwałkować ciasto na grubość 1 cm i wycinać małe kółka
3.
szklanką o średnicy 5 cm. Układać ciastka na natłuszczonej
blasze do pieczenia (lub na papierze do pieczenia)
Posmarować powierzchnię każdego ciastka rozbełtanym
4.
jajkiem i udekorować połówką kandyzowanej wisienki.
Ustawić funkcję Szybkiego nagrzewania i rozgrzać kuchenkę 5.
do temp. 200°C, po czym ustawić funkcję pieczenia z
termoobiegiem i piec przez 12-15 minut.
10
Atkarībā no Jūsu mikroviļņu krāsns modeļa, var būt pieejama noteikta izmēra cepumu plate, kas īpaši
pielāgota labākai gatavošanas veiktspējai. Lai varētu pareizi izmantot šīs receptes, pārbaudiet cepumu
plates diametru:
vidēja / liela izmēra cepumu plate ar diametru ap 30 cm
maza izmēra cepumu plate ar diametru ap 25 cm.
PICA
4 PORCIJAS
FUNKCIJA: CRISP
PAGATAVOŠANA: 2 ST. 30 MIN.
GATAVOŠANAS LAIKS: 1415 MIN. VIDĒJAI UN LIELAI CEPUMU
PLATEI
1113 MIN. MAZAI CEPUMU PLATEI
Sajauciet raugu ar 37° C silta ūdens. Ieberiet miltus bļodā, 1.
pievienojiet atšķaidīto raugu, eļļu un sāli. Labi sajauciet, tad
mīciet, līdz iegūstas viendabīgu, elastīgu mīklu. Apsedziet
mīklu un ļaujiet tai siltā vietā rūgt apmēram 2 stundas.
Nedaudz ieeļļojiet cepumu plati.2.
Ar rokām saplaciniet mīklu, līdz tā sedz visu cepumu plati, tad 3.
visu sadurstiet ar dakšiņu.
Nolejiet šķidrumu konservētajiem tomātiem, sasmalciniet
4.
to un izklājiet uz pār mīklas virsmu. Pievienojiet mozarellas
sieru, oregano, sāli un mazliet olīveļļas.
Cepiet picu 14-15 minūtes ar Crisp (Cepumu) funkciju, mazās
5.
plates gadījumā cepiet picu 11-13 minūtes ar Crisp (Cepumu)
funkciju.
Īpašam uzsvaram:
Dažādiem picas garnējumiem izmēģiniet šķiņķi,
olīvas, artišokus, dārzeņus, jūras veltes utt...
SASTĀVDAĻAS VIDĒJA / LIELA MAZA
CEPUMU PLATE CEPUMU PLATE
Milti 230-250 g 150-160 g
Svaigs raugs 15 g 10 g
Ūdens 150 ml 100 ml
Eļļa 30 ml (2 ēd.k.) 15 ml (1 ēd.k.)
Sāls
SASTĀVDAĻAS GARNĒJUMAM:
Konservēti tomāti 350 g 250 g
Mozarellas siers 175 g 125 g
Sāls, oregano, nedaudz eļļas
Nedaudz eļļas cepumu platei
LATVIEŠU
Crisp
Receptes
11
SPĀŅU
OMLETE
4 PORCIJAS
FUNKCIJA: CRISP
PAGATAVOŠANA: 10 MIN.
GATAVOŠANAS LAIKS: 1518 MIN. VIDĒJAI UN LIELAI CEPUMU PLATEI
1214 MIN. MAZAI CEPUMU PLATEI
Ieziediet Crisp (cepumu) plati ar sviestu vai eļļu un uzsildiet 1.
to 2 1/2 -3 minūtes lietojot Crisp funkciju.
Uzlieciet kubiņos sagrieztus kartupeļus uz cepumu plates un
2.
gatavojiet 6-8 minūtes ar Crisp funkciju.
Iemaisiet sīpolu un gatavojiet ar Crisp funkciju vēl
3.
4-5 minūtes. Gatavošanas laikā vienreiz samaisiet.
Pa to laiku bļodā sajauciet olas ar pienu, pievienojiet sāli un 4.
piparus.
Pārlejiet iegūto maisījumu pāri kartupeļiem Crisp (cepumu) 5.
platē un gatavojiet 2-3 minūes ar Crisp funkciju.
Pasniedziet karstu vai aukstu, kopā ar salātiem pēc izvēles.
6.
Īpašam uzsvaram:
Ja vēlaties pagatavot patiesi zeltainu omleti, pēc tam gatavojiet vēl 3-4 minūtes ar grila funkciju.
S
ASTĀVDAĻAS VIDĒJA / LIELA MAZA
CEPUMU PLATE CEPUMU PLATE
Saldēti kubiņos sadalīti
kartupeļi 250 g 150 g
Sviests vai eļļa 15 ml (1 ēd.k.) 15 ml (1 ēd.k.)
Sasmalcināts sīpols 1 vidēja izmēra 1 mazs
Olas 4 3
Piens 30 ml (2 ēd.k.) 30 ml (2 ēd.k.)
Sāls, pipari
12
CĀLIS
VĪNA MĒRCĒ
4 PORCIJAS
FUNKCIJA: MIKROVIĻŅI
PAGATAVOŠANA: 30 MIN.
GATAVOŠANAS LAIKS: 1516 MIN.
Cālis (apmēram 1 kg)
30 g (2 tējk.) sviesta vai margarīna
1 ēd.k. saldās paprikas vai sojas
2-4 bazilika lapiņas
1½ dl (150 ml) sausa baltā vīna
MĒRCEI
100 ml krējuma
1 ēd.k. cietes
šķipsniņa garšaugu sāls
½ rūgtās mandeles
G
ARNĒJUMAM
200 g melnās vai baltās vīnogas
20 g grauzdētu mandeļu pārslu
Nomazgājiet un nožāvējiet cāli, sadaliet to un nogrieziet 1.
taukus.
Ielieciet sviestu vai margarīnu nelielā mikroviļņu krāsnij
2.
piemērotā bļodā. Tad nosedziet un kausējiet ar 350 W 1
minūti, iejauciet saldo papriku vai soju un pārziediet ar šo
maisījumu cāli. Uzlieciet cāli uz mikroviļņu krāsnij piemērota
šķīvja un pievienojiet baziliku un vīnu.
Nosedziet un gatavojiet 12 minūtes ar 750 W.3.
Sajauciet krējumu ar cieti un pārziediet ar to cāli. Turpiniet 4.
gatavošanu 2-3 minūtes ar 750 W. Ja vēlaties, pievienojiet
sāli un maltas rūgtās mandeles.
Pārgrieziet vīnogas uz pusēm un izņemiet sēklas.5.
Uzlieciet cāli uz servēšanas šķīvja un garnējiet ar vīnogām un 6.
grauzdētām mandeļu pārslām.
Ja vēlaties apgrauzdēt mandeļu pārslas, uzkaisiet tās uz Crisp
7.
(cepumu) plates un grauzdējiet ar Crisp funkciju 2-3 minūtes,
ik pēc minūtes apmaisiet.
ĀBOLU
STRŪDELE
68 PORCIJAS
FUNKCIJA: CRISP
PAGATAVOŠANA: 15 MIN.
GATAVOŠANAS LAIKS: 1516 MIN.
SASTĀVDAĻAS
2 apļi sviesta mīklas 220-240 g katrs
6 āboli
1 apelsīns
50 g valriekstu
50 g ciedru riekstu
1 tējk. (5 ml) malta kanēļa
5 g rozīnes
50 ml ruma
50 g cukura
100 g rīvmaizes
P
ĀRZIEŠANAI:
1 ola
50 ml piena
Nedaudz pamērcējiet rozīnes rumā.
1.
Nomizojiet un sagrieziet ābolus šķēlēs, sajauciet tās ar 2.
valriekstiem, ciedru riekstiem, cukuru, apelsīna miziņu un
kanēli.
Uzlieciet vienu mīklas apli daļēji uz otra un satiniet tos 3.
kopā.
Pievienojiet ābolu maisījumam rozīnes un rīvmaizi.
4.
Rīvmaize uzsūks ābolu izdalīto sulu.
Uzklājiet ābolu maisījumu uz mīklas un sarullējiet to
5.
gareniski.
Izveidojiet rulli riņķa formā un uzlieciet uz Crisp (cepumu) 6.
plates, iepriekš ieziežot to ar sviestu vai eļļu. Nedaudz
saspiediet strūdeli.
Izveidojiet uz tās dažus iegriezumus un pārziediet ar olu
7.
un piena maisījumu.
Gatavojiet ar Crisp funkciju 15-16 minūtes.8.
13
RĪSI AR SĒNĒM
Ielieciet rīsus tvaicētāja apakšdaļā, pievienojiet sāli un 1.
ūdeni.
Uzlieciet vāku un gatavojiet ar sautēšanas funkciju Sestais
2.
prāts, sautēšanas ilgums 10 minūtes. (Varat arī izmantot
rīsiem ieteikto gatavošanas ilgumu)
Ļaujiet rīsiem dažas minūtes nostāvēties, tad ielieciet tos 3.
ietaukotā cepumu formā un sablīvējiet. Apgāziet to otrādi
uz servējamā šķīvja un dekorējiet ar sautētajām sēnēm un
svaigu baziliku.
4 PORCIJAS
SASTĀVDAĻAS
250 g rīsu
sāls
nepieciešmais ūdens daudzums ir atkarīgs no rīsu
veida
250 g sautētu sēņu
baziliks
REŽĪMS: SAUTĒŠANAS FUNKCIJA SESTAIS PRĀTS
PAGATAVOŠANA: 15 MINŪTES
SUTĒŠANAS ILGUMS: 10  18 MINŪTES
Sautēšana iegūst arvien lielāku popularitāti un to ikdienā ēdiena
pagatavošanai lieto arvien vairāk cilvēku. Sautēšana tiek uzskatīta par
vienu no veselīgākajiem pārtikas pagatavošanas veidiem.
Sautēšana ir pielietojama vairuma pārtikas produktu pagatavošanai
ar pārsteidzošu recepšu dažādību. Sautēt var gan dārzeņus, gan
zivis un gaļas produktus, gan augļus!
Mikroviļņu krāsns kompektācijā ietilpstošais sautēšanas trauks ir
izveidots lai sautētu produktus visoptimālākajā veidā. Sautējamā
trauka apakšdaļā ielietais ūdens uzkarst un tvaiks, kurš rodas ūdenim
vāroties, koncentrējas sautējamā trauka vidusdaļā, kur karstajā tvaikā
sautējas tur ievietotie produkti.
Sautēšanas
Receptes
14
TVAICĒTU DĀRZEŅU
IZLASE
Sagatavojiet dārzeņus. Nomizojiet kartupeļus un burkānus, 1.
sagrieziet tos gabaliņos. Sagrieziet arī cukini un sadaliet
puķkāpostus atsevišķos gabaliņos.
Ielejiet ūdeni tvaicētāja apakšdaļā un pievienojiet sāli.
2.
Ieliecies tvaicētāja režģi (ieliktni) augšdaļā un izkārtojiet uz
tā dārzeņu pa grupām. Uzlieciet vāku.
Gatavojiet ar sautēšanas funkciju Sestais prāts, sautēšanas 3.
ilgums 10 minūtes.Piezīme! Optimālais tvaicēšanas ilgums
būs atkarīgs no gadalaika!
4 PORCIJAS
S
ASTĀVDAĻAS
50 g cukini
50 g sparģeļu
50 g burkānu
50 g zaļo pupiņu
50 g kartupeļu
50 g puķkāpostu
100 ml ūdens
sāls
REŽĪMS: SAUTĒŠANAS FUNKCIJA SESTAIS PRĀTS
PAGATAVOŠANA: 10 MINŪTES
SUTĒŠANAS ILGUMS: 6 10 MINŪTES
PILDĪTI PIPARI
2  4 PORCIJAS
REŽĪMS: MIKROVIĻŅI, SAUTĒŠANAS FUNKCIJA SESTAIS PRĀTS
PAGATAVOŠANA: 15 MINŪTES.
SUTĒŠANAS ILGUMS: 6 MINŪTES.
PAUZE: 5 MINŪTES.
SASTĀVDAĻAS
2 - 3 pipari, 400 - 450 g
400 g maltas gaļas
1 sīpols
1 - 2 ķiploka daiviņas
15 ml olīveļļas
30 ml tomātus pastas
1 ml muskatrieksta
5 ml sāls
1 ml melno piparu
1 ola
1 baltmaizes šķēle bez garozas
30 ml rīvēta parmezāna siera
100 ml ūdens vai buljona
Sasmalciniet sīpolu un ķiploku. Ielieciet tos mikroviļņu krāsnij 1.
piemērotā traukā ar vāku, pievienojiet eļļu un gatavojiet 1 ½
- 2 minūtes ar mikroviļņu jaudu 750 W. Ļaujiet atdzist.
Pārgrieziet piparus uz pusēm un izņemiet sēklas. Ielieciet 2.
piparus sietā.
Sajauciet malto gaļu, sīpolu, tomātu pastu, sāli, piparus
3.
un muskatriekstu. Pievienojiet olu un maizes drupačas.
Piepildiet piparus ar šo maisījumu. Pārkaisiet ar parmezānu.
Iepildiet ūdeni vai buljonu tvaicējamā katla apakšējā 4.
nodalījumā. Ielieciet piparus augšdaļā un uzlieciet vāku.
Gatavojiet ar sautēšanas funkciju Sestais prāts, sautēšanas
5.
ilgums 6 minūtes. Pirms pasniegšanas ļaujiet ēdienam 5
minūtes nostāvēties.
15
Kombi
Receptes
LAZANJA
4  6 PORCIJAS
FUNKCIJA: MIKROVIĻŅI, CONVECTION + MIKROVIĻŅI
PAGATAVOŠANA: 1 STUNDA
GATAVOŠANAS LAIKS: 2325 MINŪTES
SASTĀVDAĻAS
GAĻAS PILDĪJUMS:
500 g maltas liellopa gaļas
1 vidēja lieluma sīpols, 100 - 125 g, sīki sasmalcināts
1 ķiploka daiviņa, saspiesta
15 g sviesta (2 ēd.k.)
2 ēd.k. eļļas
500 g konservētu tomātu
1 ½ liellopa buljona kubiņš + 100 ml
(1 dl) ūdens
sāls, pipari, garšaugi
B
ALTAJAI MĒRCEI:
50 g sviesta
40 g miltu (3/4 dl)
600 ml piena (6 dl)
sāls
muskatrieksts
300 g lazanjas lokšņu
40 - 50 g rīvēta parmezāna siera
apmēram. 30 g (2 ēd.k) sviesta,
nelieliem gabaliņiem
100 g rupji sarīvēta mocarellas siera
Apcepiet gaļu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem sviestā un eļļā
1.
līdz tā top viegli brūna.
Pievienojiet tomātus un sadrupinātus buljona kubiņus, ūdeni
2.
un garšvielas un sutiniet uz lēnas uguns apmēram 1 stundu,
pa to laiku gatavojiet balto mērci.
Lai pagatavotu balto mērci, ielieciet sviestu mikroviļņu 3.
krāsnij piemērotā traukā. Kausējiet 1 - 1 ½ minūtes ar jaudu
mikroviļņu jaudu 350 W. Sajauciet miltus ar pienu.
Gatavojiet 6 - 7 minūtes ar mikroviļņu jaudu 750 W līdz tā
4.
sabiezē, ik pēc divām minūtēm apmaisiet, lai neļautu mērcei
piedegt. Pārkaisiet ar sāli un muskatriekstu.
Ja izmantojat lazanjas loksnes, kuras nepieciešams iepriekš
5.
sagatavot, apvāriet vienlaicīgi 3 vai 4 lazanjas loksnes
sālsūdenī. Nokāsiet, izklājiet un tīra dvieļa un apžāvējiet. Ja
izmantojat iepriekš sagatavotas vai svaigas mīklas loksnes,
izlaidiet šo punktu.
Ieziediet ar sviestu četrstūra formas mikroviļņu krāsnij
6.
piemērotu trauku (30 x 20 cm), ieklājiet slāni gaļas pildījuma,
uzklājiet slāni lazanjas lokšņu, virs tā baltās mērces slāni un
nedaudz mocarellas siera.
Veidojiet slāņus šādā veidā, līdz ieliktas visas lazanjas
7.
loksnes, pildījums un mērce, pārkaisiet ar parmezāna sieru
un sviesta piciņām.
Uzlieciet trauku uz zema metāla režģa un gatavojiet aptuveni
8.
23 - 25 minūtes ar funkciju Convection 200-210°C temperatūtā
un ar mikroviļņu jaudu 160 W.
16
KRĀSNĪ CEPTS LAŠA
STEIKS
Lasi noskalojiet un labi nožāvējiet. Pārkaisiet ar sāli un 1.
pipariem.
Kausējiet sviestu
2. ½ - 1 minūti mikroviļņu krāsnij piemērotā,
aizvākotā traukā ar mikroviļņu jaudu 350 W.
Ielieciet steikus nedaudz ietaukotā, karstumizturīgā un
3.
mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā ar zemām malām,
uzkaisiet sāli un piparus. Ieziediet steiku virspusi ar sviestu.
Uzsildiet krāsni ar funkciju Quick heat līdz 200°C.4.
Uzlieciet trauku uz zema metāla režģa un cepiet steikus 12-16 5.
minūtes ar funkciju Convection 200-210°C temperatūtā un ar
mikroviļņu jaudu 160 W (gatavošanas laiks atkarīgs no filejas
biezuma).
Pa to laiku pagatavojiet mērci. Katlā sajauciet visas
6.
sastāvdaļas.
Nepārtraukti maisot karsējiet līdz vārīšanās punktam, ļaujiet
7.
mērcei kādu brīdi vārīties, līdz tā sabiezē.
Pasniedziet zivi ar mērci un vārītiem kartupeļiem un vārītiem 8.
dārzeņiem, piemēram, sparģeļiem vai brokoļiem. Garnējiet ar
citronu.
Gan lasi, gan mērci var pasniegt arī aukstu.
4  6 PORCIJAS
S
ASTĀVDAĻAS
4 - 6 laša filejas bez asakām
(apmēram 150 g katra)
sāls, pipari
30-40 g sviesta (2-2 ½ ēd.k.)
MĒRCE:
200 ml (2 dl) bieza krējuma vai creme fraiche
200 ml (2 dl) ūdens
1 dārzeņu vai garšaugu buljona kubiņš
pipari
estragons
10 ml (2 tējk.) Dižonas sinepju
FUNKCIJA: MIKROVIĻŅI, QUICK HEAT, CONVECTION + MIKROVIĻŅI
PAGATAVOŠANA: 5 MINŪTES
GATAVOŠANAS LAIKS: 1216 MINŪTES
CEPUMI
2224 GAB. 2 TRAUKI
REŽĪMS: MIKROVIĻŅI, QUICK HEAT, CONVECTION
PAGATAVOŠANA: 15 MINŪTES
GATAVOŠANAS LAIKS: 2430 MINŪTES
SASTĀVDAĻAS
125 g sviesta
1 ola
125 g baltā cukura (1 ¼ dl)
250 g miltu (apm. 4 ½ dl)
šķipsniņa sāls
1 ola pārziešanai
cukurā glazēti ķirši dekorēšanai
Ielieciet sviestu mikroviļņu krāsnij piemērotā traukā, uzlieciet 1.
vāku un kausējiet ar mikroviļņu jaudu 350 W 1 ½ - 2 minūtes
Sakuliet olu un cukuru, pievienojiet miltus, kausēto sviestu
2.
un samīciet mīkstu mīklu.
Izrullējiet mīklu 1 cm biezumā un ar stikla glāzi 5 cm diametrā 3.
izspiediet nelielus aplīšus. Izkārtojiet tos uz ietaukotas
cepešpannas (vai cepamā papīra).
Pārziediet katru cepumu ar sakulto olu un izrotājiet ar uz
4.
pusēm pārgrieztiem glazētajiem ķiršiem.
Ar funkciju Quick heat uzkarsējiet krāsni līdz 200°C un cepiet 5.
12 - 15 minūtes ar Convection 200°C temperatūtā.
17
Olenevalt mikrolaineahju mudelist on kaasas erineva suurusega pruunistusplaat, millega saavutate
parima küpsetustulemuse. Et retsepte täpselt järgida, kontrollige palun pruunistusplaadi läbimõõtu:
keskmise/suure pruunistusplaadi läbimõõt u. 30 cm
väikese pruunistusplaadi läbimõõt u. 25 cm.
PITSA
4 PORTSJONIT
FUNKTSIOON: CRISP KRÕBE
VALMISTAMINE: 2 H 30 MIN.
KÜPSETUSAEG: 1415 MIN. KESKMISE JA SUURE PRUUNISTUSPLAADI
PUHUL
1113 MIN. VÄIKESE PRUUNISTUSPLAADI PUHUL
Lahustage pärm soojas vees (37°C). Pange jahu kaussi, lisage 1.
lahustatud pärm, õli ja sool. Segage hästi läbi ja sõtkuge
siledaks elastseks tainaks. Katke kinni ja laske soojas kohas
u. 2 tundi kerkida.
Määrige pruunistusplaati kergelt õliga.2.
Suruge tainas kätega pruunistusplaadile, kuni kogu plaat on 3.
kaetud, tehke tainasse kahvliga augud.
Nõrutage ja hakkige konservtomatid ja laotage need ühtlase
4.
kihina tainale. Lisage mozzarellajuustu viilud, pune, sool ja
piserdage õliga.
Küpsetage pitsat 14-15 minutit Crisp-funktsioonil. Väikese
5.
pruunistusplaadi puhul küpsetage pitsat Crisp-funktsioonil
11-13 minutit.
Variant:
Erineva pitsakatte saate, kui katsetate singi, oliivide,
artišokkide, köögivilja, mereandidega jne...
VAJA LÄHEB KESKMINE/SUUR VÄIKE
PRUUNISTUSPLAAT PRUUNISTUSPLAAT
Jahu 230-250 g 150-160 g
Värsket pärmi 15 g 10 g
Vett 150 ml 100 ml
Õli 30 ml (2 spl) 15 ml (1 spl)
Soola
KATTELE:
Konservtomatit 350 g 250 g
Mozzarella juustu 175 g 125 g
Soola, punet (oreganot), veidi õli
Pisut õli pruunistusplaadile
Pruunistamise
retseptid
EESTI
HISPAANIA
OMLETT
4 PORTSJONIT
FUNKTSIOON: CRISP KRÕBE
VALMISTUSAEG: 10 MIN.
KÜPSETUSAEG: 1518 MIN. KESKMISE JA SUURE PRUUNISTUSPLAADI
PUHUL NING
1214 MIN. VÄIKESE PRUUNISTUSPLAADI PUHUL
Määrige pruunistusplaati või või õliga ja soojendage crisp-1.
funktsioonil 2½ -3 minutit ette.
Pange kartuliviilud pruunistusplaadile ja küpsetage crisp-
2.
funktsioonil 6-8 minutit.
Lisage sibul ja küpsetage veel 4-5 minutit crisp-funktsioonil.
3.
Segage küpsetamise ajal üks kord.
Vahepeal kloppige kausis munad ja piim, lisage sool ja pipar.
4.
Valage munasegu pruunistusplaadil olevatele kartulitele ja 5.
küpsetage 2-3 minutit crisp-funktsioonil.
Serveerige kuumalt või külmalt salatiga.6.
Variant:
Kui eelistate tõesti kuldset omletti, küpsetage hiljem grillil 3-4 minutit kauem.
VAJA LÄHEB KESKMINE/SUUR VÄIKE
PRUUNISTUSPLAAT PRUUNISTUSPLAAT
Külmutatud viilutatud
kartuleid 250 g 150 g
Võid või õli 15 ml (1 spl) 15 ml (1 spl)
Hakitud sibulat 1 keskmise 1 väike
suurusega
Mune 4 3
Piima 30 ml (2 spl) 30 ml (2 spl)
Soola, pipart
18
KANA
VEINIKASTMES
4 PORTSJONIT
FUNKTSIOON: MIKROLAINE
VALMISTUSAEG: 30 MIN.
KÜPSETUSAEG: 1516 MIN.
1 kg kana (umbes)
30 g (2 spl) võid või margariini
1 spl magusat paprikat või sojat
3-4 basiilikumilehte
1 ½ dl (150 ml) kuiva valget veini
K
ASTE
100 ml koort
1 spl tärklist
näputäis aroomisoola
½ mõrumandel
KAUNISTUSEKS
200 g musti või valgeid viinamarju
20 g röstitud mandlilaaste
Peske ja kuivatage kana, lõigake tükkideks ja eemaldage 1.
rasvased osad.
Pange väiksesse mikrolainekindlasse kaussi võid või
2.
margariini. Katke kinni ja sulatage 350 W juures 1 minut, lisage
magus paprika või soja ning määrige segu kanatükkidele.
Pange kana mikrolainekindlasse anumasse, lisage basiilikum
ja vein.
Katke kinni ja küpsetage 12 minutit 750 W juures.3.
Segage koor ja tärklisega ja valage kanale. Jätkake 4.
küpsetamist kaane all 2-3 minutit 750 W juures. Lisage
vajadusel soola ja riivitud mõrumandel.
Lõigake viinamarjad pooleks ja võtke seemned välja.5.
Pange kana kandikule ja kaunistage viinamarjalde ja röstitud 6.
mandlilaastudega.
Kui soovite mandlilaaste röstida, laotage need
7.
pruunistusplaadile ja röstige crisp-funktsioonil 2-3 minutit,
segades kord minutis.
19
ÕUNASTRUUDEL
68 PORTSJONIT
FUNKTSIOON: CRISP KRÕBE
VALMISTUSAEG: 15 MIN.
KÜPSETUSAEG: 1516 MIN
VAJA LÄHEB
2 ketast lehttainast, kumbki 220-240 g
6 õuna
1 apelsin
50 g kreeka pähkleid
50 g piiniapähkleid
1 tee. (5 ml) kaneelipulbrit
50 g rosinaid
50 ml rummi
50 g suhkrut
100 g saiapuru
P
INTSELDAMISEKS:
1 muna
50 ml piima
Leotage rosinaid natuke aega rummis.
1.
Koorige õunad ja lõigake viiludeks nin segage hakitud kreeka 2.
pähklite, piiniapähklite, suhkru, apelsinikoore ja kaneeliga.
Asetage üks tainaketas osaliselt teise peale ja rullige need 3.
tainarulliga üheks tükiks.
Lisage rosinad ja saiapuru õunasegule. Saiapuru imab
4.
endasse õuntest tuleva mahla.
Valage õunasegu tainale ja keerake see pikuti kokku.
5.
Keerake rull rõngaks ja asetage pruunistusplaadile, jättes 6.
tainapaberi plaadile. Vajutage struudel pisut lamedamaks.
Tehke sellesse paar lõiget ja pintseldage munapiimaga.7.
Küpsetage Crisp-funktsioonil 15-16 minutit.8.
RIIS SEENTEGA
Pange riis auruti põhja ja lisage soola ning vett.1.
Katke kaanega ja valmistage 6. ÕRN aur funktsioonil 10 2.
minutit. (või riisi jaoks soovitatud valmistusaeg)
Jätke riis seisma mõneks minutiks ja seejärel pange see 3.
määritud koogivormi. Pöörake vorm ümber serveerimisalusele
ja kaunistage pruunistatud seente ning värske basiilikuga.
4 PORTSJONIT
VAJA LÄHEB
350 g riisi
soola
vett vastavalt riisi tüübile
250 g pruunistatud seeni
basiilikut
FUNKTSIOON: 6. ÕRN AURUTUS
ETTEVALMISTAMINE: 15 MINUTIT
KÜPSETAMINE: 1018 MINUTIT
20
Aurutamise
retseptid
Üha rohkem inimesi kasutab iga päev toiduvalmistamisel aurutamist,
mida peetakse üheks kõige tervislikumaks toiduvalmistamismeetodiks.
Aurutamine sobib enamikule toiduainetest, alates juurviljadest
kuni kala, liha ja puuviljadeni, võimaldades kasutada üllatavalt
palju retsepte!
Auruti võimaldab mikrolaineahjus aurutamist kõige optimaalsemal
viisil. Auruti alumises osas olev vesi kuumeneb ja aurutab ülemises
osas asuvat toitu. Vedeliku kuumutamisest tekkiv aur täidab auruti,
valmistades toitu väga niiskes keskkonnas.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31

Whirlpool JT 379 IX Recipe book

Typ
Recipe book
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

w innych językach