Brandt FDO900X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
DANIA
PIECZENIE TRADYCYJNE
PIECZENIE WIELOFUNKCYJNE
Poziom
Poziom
Poziom
Poziom
*Podgrzać do zalecanej temperatury. TB = Rożen.
W funkcji opiekacz, umieścić opiekane produkty na kracie lub rożnie: blacha na sos umieszczona pod kratą lub ustawiona na dnie w celu zebrania sosu.
• Nie piec mięsa na blasze na sos: ryzyko pryskania.
• W przypadku gotowania na parze zawsze zaczynać od gotującej wody: nie napełniać nadmiernie półmiska.
Pieczenie odbywa się przy zamkniętych drzwiach.
Przy opiekaczu z rożnem nie przekraczać 220°C (temperatura zalecana w instrukcji) i opiekać przy zamkniętych drzwiach.
Czas
pieczenia
Zalecenia
Poziom
Poziom
Poziom
Mięsa
Pieczeń wieprzowa (=1 kg)
Pieczeń cielęca (1 kg)
Pieczeń wołowa
Jagnięcina (udziec, łopatka 2,5 kg)
Drób (1 kg)
Drób w dużych kawałkach
Udka kurczaka
Żeberka wieprzowe / cielęce
Żeberka wołowe (1 kg)
Żeberka z baraniny
Ryby
Ryby grillowane
Ryby pieczone (dorada)
Ryby w papierze
Warzywa
Zapiekanki (produkty gotowane)
Zapiekanka ziemniaczana
Lasagne
Faszerowane pomidory
Wypieki
Ciastka - Ciastka z migdałami
Rolady biszkoptowe
Drożdżówka
Ciasto czekoladowe
Keks - Biszkopty
Clafoutis
Kremy
Ciastka piaskowe
Drożdżówka
Bezy
Magdalenki
Ciasto ptysiowe
Ciasteczka z ciasta francuskiego
Ciastko w ponczu
Tarta z ciasta kruchego
Tarta z ciasta francuskiego - cienkiego
Tarta z ciasta drożdżowego
Inne
Szaszłyki
Pasztet
Pizza z ciasta kruchego
Pizza z ciasta chlebowego
Kisz
Suflet
Zapiekanka chlebowa
Chleb
Chleb opiekany
Pojemniki zamknięte
(wołowina duszona, zapiekanka)
200
200
*240
*220
200
200
*200
*220
*200
*200
*200
165
*220
*180
*180
*180
200
165
*200
100
*220
*200
*220
*180
*210
*220
*210
*200
*210
*220
*210
*200
*200
180
2
2
2
1
2
1
2
2-3
2
2
2
1
3
1
2
1
2
2
3
2
2
3
3
2
2
2
2
2
2
3
2
2
1
1
180
*200
*180
180
*180
180
*220
1
1
1
1
1
1
1
220
210
220
220
220
240
275
275
240-275
275
TB
TB
3
3
3-4
4
4
3-4
4
4-5
180
*200
180
150
*200
205
*220
*205
200
*220
205
210
*200
2
2-3
2
2
3
1
2
2
2
3
2-1
2
1
220
200
210
210
210
220
3
2
TB
3
3
2-3
180
180
180
180
180
180
180
180
165
180
180
180
100
180
200
180
170
2
2
2
2
2
2
2
2
1
2
3
1
2
3
2
1
1
180
180
180
180
180
*210
180
210
*240
180
*210
1
1
2
1
1
2
1
2
2
1
1
90
dodać trochę wody
60-70
30-40
50-55
50-70
1h30-2h15
15-25
ułożone na kracie
15-20
25-30
10-20
15-20
35-45
półmisek z kamionki
10-15
30
55-60
40-45
40-45
35-45
5-10
25-30 * w
25-30
duży półmisek szklany
55-65 * w
35-45
20-45 na parze
15-18
blacha do ciasta
45-50 specjalna forma
1h30 blacha do ciasta
5-10 blacha na kracie
30-40 zależnie od wielkości
5-10 blacha do ciasta
30-40
30-40 forma alu 30 cm
15-25
blacha do ciasta
35-45 blacha do ciasta
15-30
1h20-1h40 na parze
30-40 forma alu 30 cm
15-18 blacha do ciasta
30-45 forma alu 30 cm
50 forma szklana 21cm
40-45
forma o wysokich krawędziach
30-50 * w
1-2 na kracie
1h30-3h zależnie od przy-
gotowania
ODPOWIEDNIKI : CYFRY
°C 30 60 90 120 150 180 210 240 275
CYFRY
1 2 3 4 5 6 7 8 9 maxi
CZ5701690-00-PL
Przed włożeniem do piekarnika, każde mięso musi przeleżeć przynajmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Pieczenie na kilku poziomach z funkcją
ROZGRZAĆ PIEKARNIK PRZED WŁOŻENIEM PRODUKTÓW
Istnieje możliwość równoczesnego pieczenia kilku dań (tego samego rodzaju lub różnych) bez przenoszenia zapachów i smaków, pod warunkiem
wybrania produktów pieczonych w tej samej temperaturze. Wkładanie i wyjmowanie nie musi odbywać się w tym samym czasie. Tabela podaje czas
pieczenia dla jednego półmiska. W przypadku pieczenia równoczesnego należy wydłużyć czas o około 10 do 20 minut.
Kopiowanie, również częściowe, dokumentu jest zabronione.
Ptysie
1 pojemnik emaliowany
+ 3 kraty
2 tarty
2 kraty
1 ryba+1 tarta
2 kraty
1
5
3
1 pojemnik emaliowany
+ 1 krata
1
3
1
3
1
5
3
1
3
3 kraty
Krata do opiekania
Krata płaska
Krata wygięta
CZ5701690-00-PL
Nagrzać piekarnik, przy użyciu funkcji termoobiegu na 40-50 °C przez 5 minut. Wyłączyć pie-
karnik i poczekać 25-30 minut aż ciasto wyrośnie dzięki ciepłu rezydualnemu.
Sposób: Dotyczy przepisów na ciasta drożdżowe.
Wlać ciasto do naczynia odpornego na wysokie temperatury, wyjąć prowadnice i umieścić naczynie na
dnie piekarnika.
Przepis z użyciem drożdży
(w zależności od modelu)
Składniki:
Mąka 2 KG
Woda 1240 ML
Sól 40 g
4 opakowania drożdży w proszku
Wymieszać ciasto mikserem i umieścić ciasto w piekarniku do wyrośnięcia
.
1
2
3
4
25 mn
PRÓBA
SEKW. PIECZENIA
T°C POZIOM
CZAS
UWAGI
BABKI
PIASKOWE
(7.5.2)
Tradycyjne obiegowe
175°C 3
15/18 min
Tradycyjne
200°C
3
15/18 min
z podgrzewaniem
Tradycyjne obiegowe
175°C
4 i 1
15/18 min
z podgrzewaniem
MAŁE
CIASTECZKA
(7.5.3)
Tradycyjne obiegowe
160°C 3
25 min
bez podgrzewania
Tradycyjne
160°C
3
20/25 min
z podgrzewaniem
Tradycyjne obiegowe
160°C
4 i 1
25 min
z podgrzewaniem
CIASTO
BISZKOPTOWE
(7.6.1)
Obiegowe i od dna
165°C 1
35/45 min
Tradycyjne
175°C 2
35/45 min
Tradycyjne obiegowe
150°C
3 i 1
50/60 min
z podgrzewaniem
TARTA
JABŁKOWA
(7.6.2)
Tradycyjne obiegowe
180°C
2
40/45 min
Tradycyjne
200°C
2
40/45 min
z podgrzewaniem
Tradycyjne obiegowe
180°C
3 i 1
55/60 min
z podgrzewaniem
POWIERZCHNIA
GRILLOWANA
Kromki chleba
(7.5.2)
275°C 5 1 min 30
podgrzewanie 5 min
Mocny grill Chleb na ruszcie + brytfanna
Drzwiczki zamknięte
Próby przydatności do działania wg normy IEC 60350 -1Ed 1.0 (02/12/2011)
Kuchenki, piekarniki, piekarniki elektryczne i grille do użytku domowego.
PRÓBY PRZYDATNOŚCI DO DZIAŁANIA
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Brandt FDO900X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi